måndag 7 juni 2021

Glad måndag

Ett blommande träd som är så vackert. Ingen aning vad det är för sort.


Visst ser även dessa sushibitar ut som en blomma. För att ska vara ärlig vet jag inte vad det var jag åt. Men gudomligt gott var det:-)

Det var absolut en glad måndag idag. 25 grader varmt och molnen som hotade med regn gjorde en u-sväng och förskonade oss Täbybor från både regn och hagel. Det sistnämnda sägs ha drabbat Huddinge. Så, jag klagar absolut inte utan njuter av en glad måndag. 

Desigual-blomma
Postade även Desigual-blomman idag. Blev så glad att inte bara LillaSyster som jag iskallt hade räknat med att hon skulle vara intresserad att odla en ”klädesblomma” utan även Carita var intresserad. Med andra ord så klippte jag läskpappret(?) i två lika delar ock skickade iväg det till tjejerna. Jag ser mycket fram emot resultatet:-) 

Det där med slöseri
Orsakullan vill först veta om jag slösar med tid eller pengar. Skulle säga varken eller. Jag menar tid har man ju hur mycket som helst och den är helt gratis. Men jag kan ändå inte förmå mig att slösa med den. 

Spara eller slösa
Orsakullan är också intresserad av att få veta om jag sparar eller slösar. Än en gång får svaret bli varken eller. Att spara pengar till icke existerande arvingar är bara dumt. Att slösa pengar är lika korkat. Jag tror på att spendera pengar på det man njuter av. 

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”. 

Det är Orsakullan som håller i ”Juni 30 dagar”.

11 kommentarer:

nalta norrland sa...

Det ska vara gott att leva annars kan det kvitta 😊 och det är rysligt onödigt att leva sparsamt i onödan för Du kan ingenting ta med Dig när Du dör… så enkelt är det 👍
Att spara pengar till C & Elin är ju oxå helt galet 😝
Vi fick regn under natten och det var nog bra 😊 regn under den tid jag sover har jag inget att klaga över 😜 bryr mig rätt lite om väderleken så länge jag nu sover inomhus 😎
Blir spännande å se om båda mottagarna får blomster 🌱 Lillasyster är ju utrustad med gröna fingrar så henne tror jag fullt ut på 👍
Just nu surar Elin då J satte ner foten och förklarade läget… typ vem som var förälder/vuxen och vem som var barn… inte populärt 😅
Enligt Elin så bryr sig J bara om sitt företag och jag bryr mig bara om hundarna, vi är väldigt dåliga föräldrar.
I morgon ska jag på provtagning nr 2 diverse blodprover på fastande mage 🥼
🤗

Geddfish ♥ sa...

Regnet det vräkte ner här. Precis när jag var nygjord hos frissan och skulle cykla hem. Så perfekt att bli blöt överallt! Men jag är glad ändå, för jag blev nöjd med klippningen.

Jag är också så där varken eller när det gäller spara och slösa. Jag har ju arvingar men där tänker jag helt egoistiskt. Jag kostar på mig det jag behöver vill och njuter av.

Ha det fint, nu är himlen blå här igen!

Ditte sa...

Härligt med så fint väder och perfekt att molnen tog en u-sväng. Sushin ser verkligen ut som en vacker blomma och nästan synd att sätta tänderna/pinnarna i dem. Hade gärna testat. Vad roligt att du delade "gracerna"/fröna mellan Carita och LillaSyster- Säkert kommer fröna att ta sig.
Tänkte på slösa- Vad gäller pengar har jag inget direkt att spara till utan livet pågår här och nu. Och jag spenderar pengar på det jag tycker om-

femfemman sa...

Sushina ser väldigt goda ut!
Mulet här idag, men behagliga dryga tjugo grader ändå.
Slösa eller spara ..jag gör nog båda delarna. Köper på tok för mycket kläder. Trots att jag faktiskt insett att jag kan hitta nygamla favoritplagg, genom att kolla i garderober eller klädkammare...
Glad måndag blev det här oxå...jibb på förmiddagen och en tre kilometerspromenad, utan att få ont i knäet! Tillfrisknandet har gått snabbt under de sista dagarna. Så glädjande! Ha det gott!

Susjos sa...

Härliga bilder på en glad måndag, maten ser så spännande och god ut!
Jag både spar och slösar, så det tar väl ut varandra, haha!
Men visst ska man njuta här och nu!
Ha det gott!

Klimakteriehäxan sa...

Om jag förstår saken rätt så dyker Spara och Slösa upp på News 55 i morgon, i en krönika jag skickade in för ett tag sen ... själv är jag nån sorts blandning av de två. Kan bli jättesnål om jag tror att nån försöker sno mig på några kronor, men slår glatt till om jag hittar något som jag verkligen villhöver.
Blir sugen på sushi, har inte ätit det på ett tag.

KajsaLisa sa...

Men när det gäller vädret så det som hände förrförra veckan har ju fått grönskan att fullkomligt explodera, syns i din första bild. Jag har haft lite mulet hela dagen.
Sushin såg jättegod ut.

Gunnel sa...

Regn har jag inte sett till här på ett tag och det hade verkligen behövts nu. Sushi gillar jag, men eftersom jag är ganska ensam om det blir det tyvärr inte så ofta.

Malena Beijer sa...

Sushin såg verkligen spännande ut. Vi slapp också regn. Tur var väl det för jag hade tvätt ute på balkongen.
Såg att du häromdagen la ut bild på EM-bibeln. Vi har också köpt den, för att hålla lite koll. Saknar så att få tippa i ditt EM-tips. Men ser fram emot dina rapporter.

Ama de casa sa...

Jag tycker du skulle ha klippt läskpapperet i tre delar och deltagit själv. Det kunde ju som sämst bli en bronsplats ;-)

Hagel lät inget skoj, tur att ni i Täby klarade er undan det.

Här klättrade graderna i skuggan över 30 idag. Nu är det lite för mycket av det goda kan jag tycka.

Carita Liljendahl sa...

Jätteglad för att vara en av dem som får post!
Få se när den hittar fram - om någon på vägen tror att det är knark :-D
De små bitarna ser läckra ut, kunde smaka om jag visste att det inte är sushi som gömmer sig längst ner? Eller finns där bröd?