tisdag 22 juni 2021

Weekly photo challenge: Vecka 25 – ”Dyka”

Saker kan dyka upp helt plötsligt, bara sådär. Man kan dyka ner i bland annat fotoarkiv, vatten eller en bok. Man kan falla från en höjd, eller kasta ned sig från ett 10 meters hopptorn. Man kan även vara professionell dykare och leta efter saker/människor i vattnet. Det finns många dykningar som ni ser. Jag har valt tre exempel. Enjoy!

Att dyka ner i ett varmt skumbad när det är minusgrader ute är livsnödvändigt för lilla frusna mig.

Visst ser den bassängen inbjudande ut!? Här vill man ju bara hoppa in.

Den 10 juli 2018 skedde ett mirakel i en grotta i Thailand. Då kunde media rapportera att alla pojkar och deras fotbollstränare hade räddats ur grottan, där de hade suttit fast sedan den 23 juni. Räddningsinsatsen var det mest fantastiska internationella lagbygget någonsin. 90 dykare från många länder tog sig an det otroligt farliga uppdraget att få ut alla killar. Ett lagbygge utan dess like, dessutom ett lyckat sådant. Foto: BBC.

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera bidrag till ”dyka” hittar ni här.

16 kommentarer:

Ditte sa...

Jättebratolkning av veckans temaord och fina bilder.
Visst kan man dyka på olika sätt och på olika platser. Minns väldigt väl händelsen när killarna i fotbollslaget och deras tränare blev räddade av dessa skickliga dykare. Fantastiskt.
Inbjudande bassänger gillas men jag badar sällan eller aldrig i dem. Ofta är det många i och det känns inte så fräscht tycker jag. (Badar dock gärna om det är en privat pool.)
Skumbad har jag gärna badat tidigare men nu är badkaret borta eftersom jag inte kom upp ur vårt och ersatt med en rejäl duschkabin. Men så fick det bli-

Ditte sa...

Jättebra tolkning skulle det förstås vara.

LillaSyster sa...

Snyggt tolkat och samarbete och laganda när det är som bäst, 2018.... känns som om det hände alldeles nytt. Fruktansvärt var det men det slutade ju lyckligt. Ha en skön kväll!

Lillian "sognafaret" sa...

Man skal slett ikke kimse av et skumbad, trenger ikke være kuldegrader engang :)

Geddfish ♥ sa...

Så bra tolkning av ordet dyka!
Ja, man kan dyka ner i mycket. Och mycket blir det på äldre dar. Fastnar än här och än där i gamla minnen.
Jag kommer mycket väl ihåg den där räddningsaktionen.
Jorå, tulpanbilden var gammal, men jag tyckte det passade. Dessutom sjöng jag för både Jessica och William idag per telefon ;)

femfemman sa...

Ja, usch så tragiskt med fotbollsspelarna. Och så härligt när det slutar lyckligt.
Vad få bassäng? Kan inte mina gamla ögon förnimma! Tänk att det dök upp en fotbollsmatch i två idag också. Fast jag hade hellre sett den andra! Heja Skottland!

Susjos sa...

Ja, just ja, den händelsen med killarna ingrotts i Thailand, den glömmer man inte, men det har redan gått några år...jösses va tiden rusar fram.
Ett badkar saknar jag i vår lägenhet, finns inget bättre än ett skumbad en kall vinterdag. Tar gärna ett poolbad också! Snyggt jobbat med temat. Nu är det fotboll på Tv, nog vinner väl England över Tjeckien?
Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Härligt med skumbad men länge sedan...

Paula sa...

Ja man fick rysningar över hela kroppen när man följde dramatiken i grottan! Bassängvattnet ser ut som mosaik, älskar färgen men ajaj tycker det ser hårt ut, nästan som glas eller keramik, inte törs jag dyka där! Att dyka ner i ett badkar ska jag göra vid nästa besök hos dottern, glömde helt bort det i helgen!

Annika sa...

Jag minns det där med fotbollskillarna och laget SÅ väl. Vilket mirakel att de kunde räddas.
TACK och LOV!!!
Älskar pooler med blå mosaik. SÅ inbjudande. Såg ett tv-program för lite sen där man byggt en pool med röd mosaik, blodröd. Nej, det såg faktiskt bara konstigt ut.
Ja, ett varmt bad är skööööönt!!!!

Ama de casa sa...

Snygg tolkning och visst var det en helt fantastisk räddningsinsats som dom där dykarna gjorde!

Ha en härlig dag, sen hoppas jag att kvällen efter klockan 18 blir ännu härligare :-D

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Skumbad går inte av för hackor. Det får mig att tänka på fontänen som alltid är full med diskmedel och karamellfärg i Rättvik under Classic car week varje år. Lokalborna är förbannade men barnen brukar älska det ;D

Anki sa...

En snygg tolkning ... för så är det - man kan dyka på olika sätt - och vilken tur att det gick bra med pojkarna i grottan!

Stare Ström sa...

Väldigt bra tolkning! Räddningsinsatsen i Thailand var helt fantastisk.

svar: Valrossarna tittar upp bland isflaken utanför Sjuöarna på Svalbard. Det är Europas nordligaste ö!
Och bänken tycker jag är så underbar. Som gjord för att mysa på. Och den står i rosengången på Sofiero och är ganska nytagen.

Violen sa...

Räddningen r grottan i Thailand var en riktig rysare! Ett storverk av dykarna.
Ett skönt skumbad är skönt på vintern men sommartid lockar bassängen mer. Bra tolkning igen.
Önskar dig en trevlig Midsommarhelg!

KajsaLisa sa...

Skumbad är härligt, men tänker inte på det just nu. Häftig bassängbotten. Kommer ihåg det där i Thailand, vilken dramatik.