tisdag 15 juni 2021

Weekly photo challenge: Vecka 24 – ”Förbättra”

Även idag kommer ni inte undan mina expertkommentarer från tv-soffan, men för att mjuka upp er en aningen börjar jag med två förbättringar på Döda Torget vid Täby Centrum.

Under sommaren är torget nämligen långt ifrån dött. I år finns där ett summer camp med olika aktiviteter, en food truck med småländska specialiteter samt en ”bar” med riktiga (alkoholhaltiga) drinkar. Ja, man gör så gott man kan, och efter många år har man verkligen förbättrat stämningen på torget.

Blomsterarrangemang
Ytterligare en snygg förbättring – blomsterutsmyckningar som varierar varje år. Jag gillar dessa blomcylindrar skarpt:-)

Spanien-Sverige (0-0)
Spanien har en del att förbättra inför gruppmatcherna mot Polen och Slovakien. Har man så många målchanser som Spanien och inte lyckas sätta bollen i nät så… Samtidigt storspelade målvakten RobinOlsen, och Alexander Isak såg till att vi åtminstone hade två lyckade anfall i andra halvleken. Med tanke på att Sverige inte kom över mittlinjen de första tjugo minuterna i första halvlek är 0-0 en bragd. Å visst är Spaniens tränare Luis Enrique inte bara skitsnygg, han vet hur man klär sig också;-)

Polen-Slovaken (0-1)
Polen har förresten också en del att förbättra. Slovakien tog en överraskningsseger med 2-1. Helt otippat. Legendariska Robert Lewandowski som till vardags spelar i Bayern München och gjorde hela 41 mål den gångna säsongen i Bundesliga blev mållös i matchen. Han behöver nog inte förbättra så mycket i sitt spel, men medspelarna borde höja sig många snäpp, fast inte mot Sverige, tack;-) 

Ungern-Portugal (0-3)
Ungern höll på att göra ett Sverige i sin match mot Portugal idag. Det höll till den 85:e minuten. Sedan kom det tre snabba mål, varav Ronaldo (vem annars) gjorde två. Tyckte otroligt synd om Ungern. 0-3 speglade inte matchbilden. 

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera förbättringar hittar ni här.

PS. Snart Frankrike-Tyskland, förhoppningsvis en höjdarmatch i "Dödens grupp". Ni som är lite äldre kanske minns den ökända utrusningen av den tyska målvakten Schumacher i VM-semifinalen 1982 mot Frankrike. Kollisionen slutade med att den franska spelaren Battiston fick ligga på sjukhus i flera veckor. Så matcherna mellan länderna har alltid varit lite speciella efter den incidenten. DS.

18 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jag går all in på torget och tycker att de lyckats väldigt bra.
Allt som sticker ut och förskönar själen är OK.
Själv gick jag konstrundan idag och kommer att visa ifrån den, den är verkligen utstickande.
Ha det himla skönt!

Ditte sa...

Jätteroligt med dessa förbättringar på "Döda torget". Och visst ser det nu mer levande ut. Kul även med de vackra blomsterutsmyckningarna i cylinderform som mjukar upp.
Så matchen här på spansk tv och det var roligt att höra den spanska kommenatatorn mellan varven. Vi lyssnade även på den svenska då och då.
Isak och Robin Olsen fick ju spanskt beröm också. Här undrade den spanske kommentatorn varför Isak, som planens bäste spelare, blev utbytt. Vi undrade också. Tydligen även han själv. DEn spanske tränaren har här fått en hel del kritik för valet av spelare i truppen. Och den var då inte nådig idag.
Så även delar av Polen- Slovakien men nog bör Lewandovskis medspelare sätta fart.
Såg även hela Ungern -Portugal. Och Roaldo är ju Ronaldo.
Så himla kul att läsa dina kommentarer och jag nickar instämmande.

femfemman sa...

Vilken match !Och nu menar jag förstås Sverige-matchen! Kan inte koncentrera mig till hundra procent på icke Sverige matcher!
Otroligt att hålla nollan. Plus att Sveriges målchanser var riktigt vassa. Robin Olsen är väl den ende från den matchen dom inte behöver förbättra sig... Finns säkert någon spanjor oxå... Alba var på...men inte på mål!

Emma, Sol som sol? sa...

Verkligen fina blomsterarrangemang!

Klimakteriehäxan sa...

Kul att det gör lite ansträngningar för att pigga upp ett tråkigt torg! Fina blomtorn!

Lillian "sognafaret" sa...

Jeg er liksom litt sånn småskeptisk til food trucks rundt om på torget eller stranda. Jeg kjøper aldri noe av dem, tenk om maten gjør at jeg blir dårlig... Sikker bare noe jeg synes, men de frister liksom ikke meg.

Paula Merio sa...

Får nog lämna fotbollen därhän, vi har inte tittat en minut...sorry tjejen. Foodtrucken med svenska klassiker, spännande, isterband, kroppkakor, ostkaka, hm kommer inte på mer småländskt, rätta mig gärna! Drinkar, mmmm, aldrig varit större drinkentusiast, men tanken är kul.

Anki sa...

Kul att se att döda Torget lever upp nu under sommaren!
Härlig tid för alla fotbollsälskare just nu :)
Ha en fin onsdag BP!

Ama de casa sa...

Trevligt att Döda torget är mer livat nu och blomsterarrangemangen är ju superfina. En klar förbättring och en snygg tolkning.

Håller med om dina synpunkter på matchen mellan Spanien-Sverige, dom övriga har jag inte titta på. Eller förresten! Tyckte synd om Ungern som fick sitt ledningsmål bortdömt (men det var en solklar offside trots allt). Gillar när underdogs sticker upp. Såg upploppet med Portugals mål också. Resten av matchen kollade jag med ett halvt öga, dom andra 1,5 ögonen glodde i datorn ;-)

Violen sa...

Kul att man lägger ner krut på att liva upp Döda torget! Kreativiteten har visst förbättrats under pandemin. Men fotboll, nej det är inte min grej. Har varit på fotbollsmatch en enda gång men det var i Brasilien.
Ha det gott i sommarvärmen!

christian sa...

Håller med...väldigt synd om Ungern....

nalta norrland sa...

svar Tyvärr har det inte med covid19 att göra att min mor inte hälsar på oss, hon var ju med på utflykt satt i bilen med oss i hyfsat många timmar… det handlar om något helt annat 😞
En fråga Varför plockar de ut den ende som gjorde försök till mål?
Jag förväntade mig att Du skulle ha en förklaring 🤷🏻‍♀️
Alltså jag tänker på han Isak.
Sedan så har jag inga åsikter 😜
🤗

Guldkryckan sa...

Ett torg måste ju få leva, annars blir det ju bara en trist plats att vara på.
Tackar för redovisningen angående fotbollen, jag har bara koll på den där dansken som föll ihop.
Men nu har jag koll lite iallafall, tackar för det.

Ha en fin kväll Bp.

Annika sa...

GILLAR de bulliga blomsteruppsättningarna på torget.
SÅ ska det se ut. SÅ fint.
Trevligt också att torget lever upp så fint under sommaren.

OCH givet ska du skriva om fotbollen, tänker på det du skrev hos mig igår. Absolut, det är ju din grej!! OCH jag får ju mig lite kunskap till livs samtidigt :-)
FÖ undrar jag om det vilar ngn förbannelse över Finland, HAHA. Att möta dem verkar farligt.
Hörde att det är första gången de är med i EM. Hehe

Stare Ström sa...

Oj! Vilken fin upprustning av torget! Verkligen förbättring!

KajsaLisa sa...

När det gäller fotbollen så är jag inte alls hemma, ett så stort arrangemang och så påkostat, ändå kan dom inte få varsin boll att leka med, snålt tycker jag :)
Det verkar som Täbys kommunpolitiker läst din blogg och tagit åt sig av ironin, döda torget ser riktigt trevligt ut nu.

Lena sa...

En solklar förbättring! Hög tid att döpa om torget till Levande Torget, där finns ju både mat och dryck + blomsterfägring stor. Här i Linköping görs stadens bussgenomfartsgata över Stora Torget om till buss/bilfri gå- och utesittargata om sommaren, en förbättring jag tycker kunde få hålla året runt.
Jag läser fotbollskommentarerna med visst nöje även om jag inte sett en match :-)

Carita Liljendahl sa...

Kul att se att Döda Torget nu har mera liv :-)
Älskar bilderna från Täby!