tisdag 27 april 2021

Weekly photo challenge: Vecka 17 – ”Rulla”

”Rulla” har hur många olika betydelser som helst. Inte alla är så lätta att tolka med bild, till exempel ”det rullar på som vanligt”, eller ”rulltobak som man kan köpa om man vill rulla sina egna cigaretter”, ”rulla tummarna” eller ”rulla runt i snö”. När man inte håller på med just de aktiviteterna är det ju svårt att dokumentera dom, eller hur;-) Alltså grävde jag i arkivet och kom upp med följande ”rullar” istället. Enjoy!

Gissar på en nyanlänt engelsman som rullar runt på strandpromenaden i Benidorm.

En food truck vid Täby Centrum får besök av en kvinna i rullstol. Att kunna rulla runt och gå på promenader speciellt under den varma årstiden ger så mycket frihet och öppnar nya möjligheter.

Den lokala polisen I Benidorm utrustades 2017 med Segways som de kan rulla runt med på strandpromenaderna. Väldigt smidigt!

Ni vet väl att Volvo är latin och betyder ”jag rullar”?! Om inte så vet ni det nu;-)

Sanna är uppfinnaren av detta himla roliga fototema.

Flera rullande bidrag hittar ni här.

PS. Om ni vill läsa ett riktigt roligt inlägg som handlar om toapapper på rullar så kan ni kolla här. DS.

23 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Segways har jag sett polisen här i stan åka runt på några ggr.
Perfekt sätt att ta sig runt på.
Längesedan jag rullade egna cigg nu, de införde ju tobaksskatt på råtobak också till sist, staten ville ha sin bit av "kakan" även där.
Odla eget kan man ännu göra men snart blir det väl skatt på det med.

Arbetade ju nästan 20 år på "volvo cars" som det ju heter numera, det var en fin arbetsplats en gång i tiden, nu har jag hört att det inte är så "roligt" längre, tuff bransch det där.
Men de "rullar" vidare på fabriken trots det ;)

Ha en fin kväll Bp.

Geddfish ♥ sa...

Ja, vår Volvolina, sedermera min egen, rullade fint, jag älskade den tills synen inte funkade längre.
En gång i tiden har jag faktiskt också rullat cigaretter, inköpt material i Norge, men usch, det blev stop och P för det. Preskiberat.
Numera rullar jag ihop med mina cyklar.
Bra tolkat!

Mias Mix sa...

Perfekt att kunna rulla iväg och få se så mycket som möjligt eller bara för att transportera sig. Även food-trucken är ju på rullande fot... Japp volvo kan jag sedan gammalt. Kul att se lite utomlandsbilder nu när vi inte kan resa.
Stämmer säkert att det är coronasäkert på många platser men jag försöker att inte gå in någonstans som inte är absolut nödvändigt. Handlar mat varannan vecka men sen blir det inte mycket mer. Du frågade om vi ska vaccinera oss. Vi har tänkt mycket fram o tillbaka. Först tänkte jag inte alls vaccinera mig. Gillar inte vaccin och framför allt inte när det är framtaget så snabbt. Men med tanke på att jag vill börja leva normalt igen och kunna börja jobba igen så har jag bestämt att ta vaccinet trots att jag inte känner mig helt bekväm med det. Min man kommer också vaccinera sig.
Ja Charles och Oliver har verkligen blivit stora :)

Susjos sa...

Snyggt rullat!
Å så lärde jag mej något nytt, visste inte att volvo betyder "jag rullar" på latin!
HA det gott!

LillaSyster sa...

Första bilden, en mojäng jag aldrig sett -cool! Snygg tolkning du gjort!

LillaSyster sa...

P.s visst finns det vildtulpaner =) De är mycket mindre och enklare.

femfemman sa...

Förvånad att du inte haren boll med! Det första jag tänker på när det handlar om rulla. Rulla in en boll och låt den rulla.... och bollen rullar i mål!

Ditte sa...

Här fick du in en hel del rullande- Och i god variation. Jättebra tolkning!
Vad gäller den rullande turisten i Benidorm så finns det ju gått om dessa där- Kul modell var det på "rullen".
Foodtrucks gillar jag och visst är det fint att det finns hjälpmedel som kan ta en runt när man inte själv kan.
Roligt att se poliser på dessa Segways. Har sett dem i Torrevieja och sedan flera år finns de i Stockholm. Såg ett par idag i Götgatsbacken. Smidigt och perfekt att ta sig fram där det är smalt eller gågator.
Jodå, att "volvo" betyder jag rullar har jag vetat sen barnsben och de Volvobilar och bussar rullar på bra.
Kul inlägg om toapappper! Ett gott skratt piggar upp.

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, ditt toarulleinlägg var det verkligen en hög igenkänningsfaktor på. Man kan ju bli tokig för mindre! Gillar inte att gräva runt efter fliken på allmänna toaletter.

Lena sa...

Hehe de där förbenade toahållarna modell gigantiska med världens minsta utdelning :) vi är många som har krigar med dem. Sen har du ju en massa fina rullningar i dagens inlägg också. Jag är ganska imponerad att killen på bild ett lyckas hålla balansen på den där tingesten men hans tyngdpunkt ligger kanske helt rätt?

Klimakteriehäxan sa...

Mannen på din första bild borde verkligen promenera i stället för att köra en sån där.

Klimakteriehäxan sa...

PS mer om toapapper här:
https://klimakteriehaxan.blogspot.com/2007/12/en-vit-jul-i-vrt-minsta-rum.html

Ama de casa sa...

Snyggt tolkat igen! På Zenia B rullar också vakterna omkring på segways, ser himla coolt ut :-)

Vilken rolig rullmojäng den nyanlända engelsmannen hade. Tror aldrig jag har sett en sån variant, typ en segway som man kan sitta på :-)

Stare Ström sa...

Här rullar det på!

nalta norrland sa...

Rulla in en boll... det tänkte Du inte på, eller?

Nu har jag svarat Dig gällande Elin och mopedkörning... kan inte riktigt säga att det rullar på ;-) det tar tid, svårt att riktigt veta när.

Anni sa...

Här rullar det på ordentligt! Volvo kände jag till och Segway använder polisen i Gamla stan också (fast jag har svårt att tycka att de ser seriösa ut, så mycket bättre när de kommer ridande på stora imponerande hästar!)

Med tanke på rullande bollar så har du helt rätt i att Djurgårdens fotbollslag spelar i blårandigt (två nyanser av blått), vilket sjungs i djurgårdshymnen "... visa folk att blåa ränder - de går aldrig ur ...". Sedan är skölden gul-röd-blå vilket gör att hockeylaget har blå eller röda dräkter (något år hade de vita!?!). På fotbollsmatch har alla fans blårandig halsduk men på hockeyn är det mest gul-röd-blå även om många har fotbollshalsduken då också. Lite schizofrent kan tyckas. Jag insåg att mina blårandiga halsdukar inte skulle synas på balkongen, därför blev det hockeyhalsdukarna. Att fotbollslagets bortaställ är rött gör det hela till en soppa i stil med GB/UK/Commonwealth :-D

Annika sa...

Segways, ja det tror jag polisen här också använder sig av ibland. MEN ffa gör säkerhetsvakterna på "mallarna" det. De åker runt på dem och kollar så allt är lugnt.
Jag har aldrig provat Segway, men inne i DC vet jag att man kan boka Segway sightseeing. Smart. antar jag.

Vilken SÖT food truck, gillar!!!

Har aldrig sett den där segwayhybriden på bild 1. HAN borde promenera lite istället, haha.

Bra tolkning på ämnet, men det har du ju jämt!!
:-)

Stefan Karlsson sa...

Ja, engelsmän har ett speciellt utseende som utmärker sig på varmare breddgrader. Hursomhelst, har karln en imponerande balans.

Paula sa...

Det första fotot med mannen med den runda magen som sitter på något jag inte vet namnet på, han skulle nog behöva promenera...Själv går o går jag dagarna i ända men inte händer det något på vågen. Tröstar mig med att utan promenaderna skulle den peka rakt uppåt. Segway hade jag gärna testat, dessutom är de rätt stora och stabila jämfört med t.ex en elscooter som jag tycker verkar livsfarlig. Flera rullstolsburna här i byn har elektriska sådana som man bara sköter med en spake. Himla käckt tycker jag och är avis varje gång de susar uppför en backe förbi mig som flåsar som en blåsbälg. Volvo-latinet kände jag till, minns när jag lärde mig det hur jag tyckte det var så himla smart. Och det gör jag fortfarande. Nu måste jag ju kolla toapappersinlägget..

KajsaLisa sa...

Haha, första bilden är en sån där typisk bild som du är så bra på. Den killen skulle nog må bra av att kliva av den apparaten och ta en promenad.
Härligt att foodtruckarna börjar dyka upp och sitter man i rullstol så slipper man ju snön som hindrar, en riktig vårbild.
Jag var innen och lade upp mitt bidrag på Gems Weekly nu och det verkar som du glömt länka upp dig.

Anneli - A'la Foto sa...

Fina bilder som passar perfekt till temat! Jag skulle så gärna vilja testa att åka på en sån där segway! Har aldrig testat!

Violen sa...

Tur att hjulet är uppfunnet! Hur skulle vi annars kunna rulla runt och ta oss fram lätt och smidigt!.
Tummen upp för ditt toalettpapperinlägg!

Carita Liljendahl sa...

Aj-aj! Inser att det åter är söndag och jag har inte hunnit med Gemsweekly... jag har tyckt att de varit svåra i år också, men du har lyckats bra med dina bilder!