lördag 10 april 2021

Bokmärke och några svar


 

Fortsätter med ett av Paulas bokmärken som hon skickade till mig för några veckor sedan. Tusen tack tjejen:-) Själv har jag fått ytterligare några ”fejkade” märken, då jag klickat hem både det ena och det andra den senaste tiden;-) Temat lever alltså i alla högsta grad:-)

Nu till Orsakullans frågor
Hon vill bland annat veta om jag klarat mig från Covid-19. Det utgår jag ifrån, då jag varit totalt symtomfri och inte känt någonting ”onormalt”. Passar på att gratta er alla som stått i kö för vaccination och fick er första dos i dagarna. Önskar att ni inte fick AstraZenecas vaccin samt att ni klarar er från allvarliga biverkningar.
 

Det här var oväntat
Det var just det – oväntat att det ändå gick så fort med 65-plussarna att få en tid för en första vaccination.
 

En färg som ni aldrig kommer se mig i…
…är rosa. Även limegrön som jag älskar som färg skulle jag inte sätta på mig. Man ser så blek/sjuk ut i den färgen. Brunt i alla nyanser samt svart går också bort. Så det blev flera färger som ni aldrig kommer se mig i;-)
 

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat. 

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

Det är Orsakullan som håller i ”April 30 dagar”.

16 kommentarer:

Paula sa...

Nu har du räknat upp färger jag inte kommer att se dig i, tack för det, men jag har ju inte sett dig alls, varken med eller utan kläder! Kanske dags för en liten fotopresentation, med valfri färg på klädseln??
Jag råkar ha en hel del grått och svart i garderoben och jag blir själv deprimerad av dem! Dags att slänga kanske...Men då måste man först kunna shoppa loss..så det får vänta ett tag till!

Guldkryckan sa...

65-plussarna ja, det låter ju lovande minst sagt.
Det var ju bara 70-plussarna alldeles nyligen.
Åkte ju på coviden i december, får nog ingen spruta förrän bland de sista då antar jag, men frugan borde få sin snart kan jag tänka.

Färg på kläder där, jag är inte så inne på färgglada kläder, svarta t-shirts eller gråa är nog det enda jag har.
Tror jag är för gammal för att ta på mig något färgglatt när jag ändå aldrig haft det innan ;)

Ha en fin kväll Bp

LillaSyster sa...

Du kör på färgglada kläder =) härligt! Har också klarat mig /oss från sjukdom hittills, hoppas att det förblir så, tills det är dags för vaccination. Men spruta för oss under 50 år dröjer nog ett tag till. Trevlig kväll! Bra att du har ett lager av bokmärken.

Hannele sa...

roligt att bokmärkena inte tagit slut... denna pest får gärna göra det.

Ditte sa...

Kul att bokmärkesteamatt lever vidare. Och fint att du fått en del förstärkning till samlingen.

Covid vaccin får jag på onsdag. Hade kunnat fått i den här veckan på Sab eller Älvsjömässan men valde Vårdcentralen. Hitintills har jag klarat mig fint och har ändå har jag ju rört mig mycket. Dock med avstånd och försiktighet.
Vad gäller rosa hade jag en ljusrosa, ribbstickad ärmlös polo som var super inne i början av 60-talet.Och jag hade rosa tjocka sockor i mina mantovani mockaskor. Men efter det har jag inte haft något rosa. Vad gäller färger så är jag tämligen blå.

Geddfish ♥ sa...

Ja, ditt bokmärksförråd tar aldrig slut, om inte annat så fylls det på ;)
Japp, jag är nu vaccinerad och än känner jag inget. Fick sprutan i min onda arm, så det är samma lika.

Färger, ja den frågan svarar jag på i morgon. Vet att du är färgglad förutom rosa. Vore fint med ett foto på dig (du kan ju visa ett med munskydd ev).
Trevlig kväll!

Tant A sa...

Härligt med någon som klär sig i annat än svart. Jag är utråkigt och är nog den svarta - gråa - bruna typen. Inga starka färger i garderoben här inte :)
Skönt att du klarat dig från Covid-19, jag har inte heller - vad jag vet - varit smittad. Det luriga är ju att man kan vara det utan symtom. Provtagen en gång i alla fall men inte för att jag egentligen kände mig sjuk utan för att jag träffat en som faktiskt var det. Det gick ju bra som tur va!

Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Svart är definitivt basfärgen i min garderob men en blandat med höstfärger. Brunt och grönt, orange och rött.

Men rosa, nej tack. Inte när det är kläder. Men ja tack om det gäller blommor!

Susjos sa...

Aha, så inga kläder i limegrönt, det trodde jag!
När det är schlagerparty tar jag gärna på mej rosa och glitter, men till vardags blir det inte mycket rosa, eller förresten, min överdragströja då jag tränar är ju cerise, oops!
Ha det gott!

Anki sa...

Härligt att bokmärkestemat bara fortsätter - med både riktiga och fejkade.
Sanningen att säga så har jag sällan riktigt färgglada kläder på mig, utan mest lite diskreta - gillar inte att synas - och pastellfärgat skulle jag aldrig ta på mig.
Jag har en minst 30 år gammal orange tröja, stickad av min mamma - den älskar jag, men har den bara i skogen :)

Ama de casa sa...

Jag hade en rosa period ett tag i ungdomen, sen blev det en lila period. Utan att överdriva kan jag nog våga påstå att jag sen många år är inne i en röd period, och det gäller inte bara kläderna ;-)

Fint bokmärke! Vad gulligt av Paula :-)

Gunnel sa...

Jag är inte mycket för pastellfärger och du och jag har visst samma favoritfärg. Det är dock en färg som jag mest har som scarf eller väska. Ett helt klädesplagg kan bli aningen för mycket i den ålder jag är nu. Givetvis beror det på nyansen. Ha en trevlig söndag.

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Spännande det där med färger och val av färg. Just det att man faktiskt inte passar i allt :). Men okej är det ju så klart. Förresten tycker du som deltar i utmaningen att jag ska använda Inlinkz eller inte? :)

Susie på Stjärnarve... sa...

Har inga som helst hämningar vad gäller att klä mig i rosa, lime, svart, lila, orange osv. Och att man skulle bli "för gammal" att klä sig färgglatt som "guldkryckan" skrev är bara dumt.....man är ju aldrig äldre än man gör sig!
KRAM/Susie

Klimakteriehäxan sa...

Oj så många fina bokmärken som Mun & fotmålarna har gjort!
När det gäller färger skiljer vi oss åt ordentligt, du och jag. Men brunt går bort även i min garderob, har testat några gånger och aldrig gillat resultatet.

femfemman sa...

Lär nog dröja några veckor tills vi 65+ får första sprutan i vår delar världen. Så man får hoppas att man klarar sig tills dess.
Hade en limegrön blus en gång. Den kom inte på många gånger! Orange är ingen höjdare heller!