söndag 11 april 2021

Skyltsöndag 309

Även idag kan jag bjuda er på en salig mix av olika skyltar som jag fotat den gångna veckan. Hoppas ni gillar dom. Enjoy!

Alltså egentligen är jag emot att avstava ord på etiketter. Med ett förflutet på ett förlag vet man att avstavningar i boktitlar, skyltar och etiketter är ett "big NO NO". Och jag förstår precis varför. Det första jag såg när jag tittade på flaskan var den nedre delen av ordet.

Är det nåt fel på mig eller!? Visste inte att garage kunde vara så flexibla att de kunde organisera utrymningar;-)

Det närmaste en handelsträdgård man kan komma i Täby är Blomsterlandet. Nu fanns det knappt några kunder i butiken när jag åkte förbi, men den här regeln gäller just nu. De få kunder som fanns i butiken hade inte tagit en boll...

Veckans höjdare: Kan man bli annat än glad när man ser den här bilen?! Förutom att den behöver en tvätt är det urläcker reklam för företaget med det föga upphetsande namnet  Ljungbergs Färg.

Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

Ditte sa...

Härlig skyltning och med mycket humor. (Satsade för egen del också på humor i veckans skyltar)
Tänk så knasigt det blir med dessa märkliga avstavningar. Men å andra sidan lägger man ju märke till produkten/varan.
Jag hade heller ingen aning om att garage kunde organisera en utrymning. Men kanske har tekniken gått framåt även på den fronten.
Detta med bollar och annat verkar vara populärt. Men kanske inte tillräckligt attraktivt om ingen tar dem. Kanske skulle något annat locka mer.
Och vem vill inte ha lyckliga hem. Men kanske gäller det bara på Lidingö.

nalta norrland sa...

Lite spännande numera att kommentera då min mobil plötsligt stänger av... nyss skrev jag något om att det borde väl finnas regler om särskrivning har för mig det fanns då jag gick i skola.
Vet inte varför min mobil plötsligt lägger av... funderar på om minnet är fullt. Kanske blir mobiler dementa då 🤔
Happy bilen var en glad typ 😃
Idag har vi ätit ute 🔥

Susjos sa...

Visst blir det lite lustigt med dessa särskrivningar tycker även jag!
Kul med bollarna, undrar om de spritas av innan de läggs tillbaka i korgen?
Underbart med "Happy homes". Humor är underbart, mina skyltar kan man också skratta åt idag!
HA en skön söndagkväll!

Åke sa...

När röda lampan blinkar då utrymmer vi :) Jag säger handsprit till alla medel man förser sig på händerna. Bollarna är ju smart också. Det gäller att kämpa nu så man inte faller på målsnöret. Mycket trevlig skyltning du bjuder oss på :)

LillaSyster sa...

Det är många butiker som har boll eller klädnypor vid ingången, men folk är verkligen dåliga på att följa uppmaningen. Själv tittar jag hur mycket bilar det är på parkeringen, det är steg ett. Ser det okej ut så går jag in med boll/ klädnypa i vagnen. Kul skyltar hos dig =) gillar garageskylten. Ha en bra kväll i snöyran.....planen var att cykla till jobbet imorgon- men just nu ser det mer ut som att skidor är ett bättre alternativ. Suck jag är trött på bakslag nu, snälla våren kom!

femfemman sa...

Happy home! Det låter som en utmärkt reklam för företaget!
Etikett-avstavningen - ej godkänd, säger lärarinnan...och då är det så.😊
Bollar på IKEA...kul för barnen? I min närmaste mataffär har man plastade lappar med nummer. Tror att det går till 40 ungefär. Ingen stor affär alltså. När jag var där i veckan, så tog jag sista nummerbrickan. I affären fanns ett par kunder... Ekvationen gick inte ihop!

Geddfish ♥ sa...

Jag tror att särskrivningar och felskrivningar sker med flit, för att locka uppmärksamhet. Även felskyltningar. Roligt för oss skyltare att skratta åt men, ja.
Bra fångat i det härliga temat emellertid!
Sköna söndag!

Paula sa...

Den första etiketten är katastrof, hur kan man bara skriva så?? Jag läser förstås bara handinfektion....för jag har alltid bråttom!
Garageutrymningen fattade jag inget av...är man korkad eller?
Bilreklamen var ok, men själva företagsnamnet hade jag aldrig hunnit läsa om bilen hade passerat, jag hade bara hunnit läsa det ubertydliga happy homes...
Bollarna är bra, idag när jag gick in på sportaffären i skidbacken, de hade 40% rabatt på allt nu sista öppetdagen, då var jag tvungen att plocka med mig en stor klädgalge i trä som hängde utanför. Den vari inte kul att gå o bära på när jag ville bläddra bland kläderna som hängde på väggen...
Varierade skyltar har du hittat!

byblixtra sa...

Snygg bild på flaskan med matchande duk i bakgrunden. Gillar inte heller avstavningen på etiketten.
Håller med Åke om utrymningen. :-)
Jag har inte råkat på bollar men nummerlappar och klädnypor. Kan säga att det är lätt att få med sig klädnypor som man sätter fast på kläderna. Jag har fått gå tillbaka till butiken med klädnypan, då jag upptäckt att den satt kvar när jag satte mig i bilen. :-)
Tur att de har "Happy homes"-loggan på bilen för deras text med firmanamnet m.m. spred ingen glädje. ;-)

Tant A sa...

Ooppss... jag hade nog också bara sett den senare delen av ordet på flaskan och infektion - av vilket slag som helst - vill jag nog slippa :)

Härlig skyltmix. Idén med bollar är snarlik den i blomsteraffären här fast där kör de med stenar. När jag senast var dit hade nog de flesta kunder tagit en sten men det kan nog skifta ordentligt hur bra man är på att följa instruktioner, en annan dag kunde det nog ha sett annorlunda ut.

Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Haha, på mitt senste/sista jobb i Sverige var det på ett företag knutet till Happy homes.

Att avstava ord rätt är en kunskap, att göra det snyggt en konst! Rätt är inte alltid snyggt ... Snyggt är å andra sidan inte alltid rätt.

Garageskylten var lite ... knäpp!

KajsaLisa sa...

Jag tror du bör ringa 1177 ifall du har drabbats av handess infektion.
Om jag tolkar skylten rätt så har dom utrymmning av garaget hela tiden.
Länkar upp dig nu.

Ama de casa sa...

Avstavningar kan bli hur tokiga som helst.
Syftningsfel är riktigt underhållande många gånger :-)

Bollknepet för att kontrollera antalet kunder är bra, fast det gäller att se till att folk följer uppmaningen också, annars faller det rätt platt.

Guldkryckan sa...

Är ju ett av sätten för ett företag att "sticka ut" med en sådan bil, brukar ibland fota bilar med sådan "reklam", rent tvångsmässigt nästan, men jag får lätt för mig att det kan komma till nytta ;)
Har aldrig kommit till nytta ännu men någon gång så kanske.

Finurligt sätt att hålla koll på antalet kunder, om kunderna tar en boll då förstås.

SV: Tror inte sista datum för mediciner är så allvarligt men jag har ännu så länge lyckats peta i mig allt innan sista datum nåtts för säkerhets skull.
Har en gammal blodtrycksmedicin i mitt "prepperskåp" dock, jag fick byta medicin men vägrar slänga den gamla, man vet aldrig ;)

Ha det fint BP.

Klimakteriehäxan sa...

Det finns många kreativa lösningar på hur man vet att maxantal kunder vistas i en butik. Men vad hjälper det om folk inte gör som det står på skylten ...

christian sa...

Du är lite språkpolis, precis som en annan....stör mig också på allt som inte är korrekt...
Det där med bollarna är ju en av flera bra idéer, här har vi butiker som skyltar med max antal 145 typ, men hur håller de reda på det?
Ha en bra vecka!

Lena sa...

Enjoyar dina skyltar lite extra eftersom jag inte hann med skyltsöndagen denna gång (snyft snyft).
Bollar i burk att plocka till sig är en enkel ide, synd att den inte används.
Avstavningar är ofta förvirrande och leker gärna med min skalle också. men är inte bra på att komma ihåg att fota dem. Bättring krävs så jag inte missar nästa skyltsöndag också :-)

Anki sa...

Ooops ... då gjorde jag bort mig på min omgjorda skylt - förlåt! Ska aldrig avstava Skyltsöndag igen!
Snyggt skyltat som vanligt!
Svar: Ja, jag skriver upp i almanackan vilket datum vårfåglarna kommer och det har jag gjort i över 20 år :)

Anni sa...

Den avstavningen var verkligen bedrövlig. Undrar hur mycket dagens skola lär ut om den sköna konsten att avstava rätt? Eller är det språket som "utvecklas"?

Bollarna på Blomsterlandet är en toppenbra idé om folk bryr sig. Det är väldigt många som inte verkar bry sig längre, dessvärre.

Carita Liljendahl sa...

Bollidén är ju jättebra! Synd bara om så få förstod det.