måndag 26 april 2021

Glad måndag

Idag fick jag aktivt hjälpa måndagen på traven till att bli en glad sådan alltså. Jag menar vi skriver den 26 april och termometern visade fyra kyliga grader. Ingen sol heller. Så då var det bara att ta saken i egna händer och ta sig till ett tämligen tomt Täby Centrum för en fika och lite (nödvändig) shopping. 

Lek med bordsbenet
Som tur är gillar jag mitt eget sällskap, då man bara får sitta med sig själv som kompis på alla ställen som inte har en ingång utifrån. Korkat! Det går att föra en konversation med annat sällskap än sig själv, men då måste man skrika. som alternativ håller man tyst och ”leker” med sina ben som speglar sig i bordsbenet. Inte helt lyckat, men ändå;-)

Hemester till sjöss...
Jo, det verkar ju så. Här är det ett företag som ställer ut en motorbåt och en ski jet i Täby Centrum. Nej, de vill inte sälja dom, utan fordonen är för uthyrning. Med tanke på att det lär bli en hemester för de flesta även i år, tror jag att det absolut finns ett kundunderlag här.

Inköp
Det är okej med fönstershopping och/eller klicka-hem saker, men det är faktiskt rätt roligt att shoppa på riktigt också. Här blev det en kartong med Nespresso kaffepluppar och ett 6-pack Change trosor. Femtio procent rabatt för medlemmar hos Change, så då är det bara att passa på. Vad gör man inte för att framkalla en glad måndag;-)

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

14 kommentarer:

femfemman sa...

Evigheter sedan lantisen var i en annan affär än en mataffär. Men bättre tider ska väl komma.
Trivs i mitt eget sällskap, jag oxå. Gillar att sitta på fik...eller pub...och kolla folk. En fritidssysselsättning som det är synnerligen tomt på just nu.
Men som sagt, det ska väl komma bättre tider igen. Glad måndag på dej!

Guldkryckan sa...

Jag gillar ju att "klicka hem" diverse produkter online men när det gäller tex elektronik så vill jag helst vara på plats i butiken.
Nu är jag ju ute efter en ny sladd till överföringen mellan kameran och datorn, det hade jag nog aldrig vågat beställa online.

"Hemester" ja, blir ju en sådan i år också för oss, min vaccinering blir inte förrän till sommaren så det är ju bara att bita ihop.
Men båt vete sjutton, fast fin var den ju förstås, vore ju synd om jag skulle sänka den efter fem minuter till havs (läs: I Hamnen) ;)

Ha nu en fin avslutning på kvällen Bp.

nalta norrland sa...

Att trivas i sitt eget sällskap och kunna ta en fika ensam är en bra grej så här i pandemins evighetslånga varaktighet... under belägring.
Shopping kan vara kul, säger hon som knappt sett insidan av annan butik än ICA sedan förra året, innan pandemin.
Himlars vad Glad Måndag jag är i min kommentar... ;-)
Nej men det är kul att det går framåt med vaccinationen och att vi kanske får leva ett vanligt liv nån gång till hösten... okey en långsam återgång kanske vi får förvänta oss..

Geddfish ♥ sa...

Det vi inte får in av utländska turister det får Sverige in av de inhemska. Jag tycker det är super att utforska vårt vackra land och många prylar säljs som aldrig förr.

Jag sätter mig ibland på en parksoffa på torget och glor på folk, kanske med en glass möjligtvis.

Jag har haft en glad måndag med stor sol hela dagen, solstolen på fm och datorkaffe på em, såå trevligt.
Glad kväll!

LillaSyster sa...

Nespresso kommer ända hem till ytterdörren, tror inte att någon säljer d3 kaffepluttarna över disk här i stan. Stan vet jag inte när jag var på sist.....Besöker ju i princip bara Ica Maxi och City Gross.
Så bra att du fick till en glad måndag och nya underkläder är aldrig fel =)

Ditte sa...

Vad gäller vädret kan man ju inte säja att det var glatt i 08-området. Inte ens på Söder. Lite kvällssol fick vi mellan 20.15 och 20.30.
Läcker bild där benen speglar sig i i bordsbenen. Men visst är det rent löjligt att man ska sitta en och en. Smittspridningen på restauranger och caféer är ytterst liten.
Vad gäller båtarna så kommer säkert folk att hyra och tyvärr ställs ju inga krav på kunskaper vare sig i navigation eller annat. Så tyvärr kommer det att bli många olyckor. Varför inte körkort för båtar och vattenskotrar. Man behöver det ju för bil och moppe.
Jag handlar nästa aldrig på nätet utan gillar att besöka butikerna.
Bra inköp blev det ju för din del. Grattis!

Paula sa...

Så roligt att du kunde lyfta upp denna kalla måndag med lite goodiebag! Jag kollade utbudet av trosor, det var stort! Kanske fanns de även till mulliga rumpor. Köpte Sloggi härom veckan, första paret jag tog på mig sprak i sömmen efter två timmar! Jag har börjat ogilla både jetskis och fyrhjulingar, allt som låter illa i det vackra sommarlandskapet. haha En gammal surkäring alltså som bara vill höra fågelkvitter! Men jag kan vara glad jag med!

Ama de casa sa...

Otroligt fånig regel det där med att man bara får sitta en vid bordet om ingången inte är utifrån gatan. Trista att äta/fika själv ju.
Det blev ju en lyckad shopping ändå :-)

Här har vi också haft den kallaste och ostadigaste april i mannaminne. I alla fall i mitt minne, som dock inte är helt pålitligt ;-)

Ha en fortsatt glad vecka!

Anki sa...

I slutänden blev det ju en helt OK måndag i alla fall.
Ha en fin tisdag! Jag ligger lite efter med läsning och blogg just nu ...

Annika sa...

TREVLIGT att komma ut och stoppa på riktigt. Näthandel i ALL ära, men nog tusan ordet härligt att strosa i affärer också.
Underbart normal känsla också.

Hemester blir det säkert för många.
Både här och hos er,
MEN jag vet att EU kommer att öppna gränser för vaccinerade amerikaner senare i sommar. Frågan är, hur kul är det att besöka Europa i sommar. har en kompis som tänker sig till Holland, fattar inte hur han resonerar ... Det är ju inte så att han kan gå på de barrundor etc som han föreställer sig att han ska göra.
Jag skulle satsa på nästa sommar istället om jag vore han.
MEN själv tänker jag bege mig österut, utan tvekan.
Dock, lite andra förutsättning än bara en ren semesterresa.

Mias Mix sa...

Konstigt att man nästan alltid blir glad av att shoppa :) Smart att hyra ut båtar. Vi har funderat på att köpa båt igen, hade när barnen var små och är lite sugna igen. Men det är nästan omöjligt att få båtplats här. Vi har plats 24 i kön... Tar nog några år innan det blir en plats till oss.
Inlägget om toapapper kommer jag ihåg :)

Anni sa...

Skönt att se att någon håller butiker och caféer igång under pandemin. Välputsat bordsben du hittade!

KajsaLisa sa...

Det där bordsbenet gillar jag, känns både gammalt och modernt på en gång.
Man kommer nog långt bort för samma pris som den båten, sen skall den tankas också.

Carita Liljendahl sa...

Det där med båtuthyrning var ju smart! Hemester är nog det som gäller även för många i Finland i år.
Och jag hör ju till dem som inte anser att det är korkat med avstånd och olika regler som har med covid-19 att göra - antar att det där med ingång utifrån har med smittrisken att göra?
Men, vi är vana med betydligt hårdare restriktioner i Finland än vad ni har i Sverige och de flesta lyder allting här. Visst finns det de som obstruerar men de är inte särskilt många och synliga.
Tack för länken och att du så länge varit med i Glad måndag!