lördag 24 april 2021

Bokmärke

Även idag sticker jag emellan med ett eget fejkat bokmärke. Nästa vecka är det Paulas tur igen:-). Anledningen varför jag vill visa er dagens bokmärke är att det är sprillans nytt och går aningen för långt i mina ögon. Men ni har kanske mera förståelse för när vissa saker helt enkelt "spårar" ur...

The Fishery
The Fishery är en av de lokala restaurangerna som vi stöder helhjärtat. Den här gången valde jag avhämtning istället för leverans till dörren. Alla deras rätter serveras och äts i ”lunchboxar” gjorda av… ja, om jag det visste. Materialet ser ut som kartong, gissningsvis återvunnit… Igår hade boxen försatts med en QR-kod.

Skanna, sortera, panta
Ja, ni kan ju läsa själva vad man ska göra för att vara PK – skanna, sortera, panta! Återigen, Greta blir säkert mycket glad över initiativet. Själv suckar jag bara. Det enda jag vill är att äta den goda maten och sedan återvinna lunchboxen i kärlet där det står ”papp” på.

Riktigt bestick
Självklart har TheFishery tagit miljötänket ytterligare ett steg. Plastbestick var ett big NO NO från början, och pappersbestick fungerade inte. Så nu ingår riktigt engångsbestick gjort av metall i måltiden både på plats, för avhämtning och leverans. Å vad ska jag göra med extra bestick? Behålla det? Slänga i containern för metall eller? Suck!

Jag har hittat temat Bokmärken hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat. 

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

16 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Det kan ju gå lite väl långt ibland men jag antar att de på detta vis vill visa sin miljömedvetenhet.
Kommer nog mera av detta inom många marknader inom en snar framtid.
Men visst, jag vill bara slänga allt där det ska vara, i sopkärlen på utsidan för "papp".

Priserna där tyckte jag var överkomliga också faktisk och godare än pizza är det ju ;)

Ha nu en fin kväll Bp.

Klimakteriehäxan sa...

Återvinning är inte en helt enkel bransch ...

LillaSyster sa...

Ibland går det verkligen för långt.....
Ha en fin lördagskväll!

Hanneles bokparadis sa...

smart, jag tog med egen plastburk till fiskaffären igår (deras egen, diskad) 🐋

nalta norrland sa...

Att ta med egen ”bytta” och få sin ta hem mat... om den är i det formatet, skulle ju vara väldans miljömedvetet 😊
Ditt bokmärke är ju toppen, användbart på flera vis 😊
Vi firar Elins 15årsdag

Ditte sa...

Håller med dig. Jag kastar i kärlen för papp. Nån måtta får det vara.
Vad gäller papplådorna så äter jag aldrig ur dem. Jag tar hem maten i dem men det får räcka- Här har de flesta "Take away" bambubestick men dem spar jag för ev. kommande picknickar.
Ja, vad göra med metallbesticken. Instämmer i sucken.
Bokmärket? Lite stressande kanske om man ska beakta det som står. Puh! Nej, jag har inte mer förståelse. Vad blir nästa steg?

Concurious sa...

Ambitiöst må jag säga!

Geddfish ♥ sa...

Ett bokmärke som är ett bokmärke utan att bry sig om texten ;)
Jag har inte dessa bekymmer eller glädje med att beställa takeaway eller fika ute. Och få förpackningar att slänga. Nej, jag suktar inte efter detta, jag lagar så gladeligen min egen mat, klimatsmart.
Men det är väl ingen som tror mig ;)

Emma, Sol som sol? sa...

Om de hade tänkt ett varv till så hade de ju kunnat fråga vid beställning eller leverans om bestick behövs. Hur många behöver egentligen bestick vid hemleverans?

Idioti, faktiskt.

Susjos sa...

Herregud, hur långt ska vi gå i sorteringen? Kartongsorteringen duger väl?
Ett bra bokmärke dock! ;-D

KajsaLisa sa...

Va har inte folk bestick hemma? Tycker det låter rätt krångligt, det värsta miljöproblemet är nog allt glas egentligen,även om man skulle införa pant så går det åt en massa energi att återvinna. Egentligen borde alla vinsnobbar köra bag in box och alla ölsnobbar (som jag) köra petflaskor, men det gör vi givetvis inte tyvärr.

Ama de casa sa...

Ja, vad ska man säga... Ibland går det verkligen till överdrift. Men rent generellt är pant en bra idé, folk blir mer benägna att tänka lite miljömässigt då. För sin egen vinnings skull rent ekonomiskt alltså :-)
Tycker Emma hade en bra synpunkt där! Dom flesta har väl bestick hemma.

Geddfish ♥ sa...

Svar: Jag undanber mig att bli kallad bitter och paranoid så här publikt. Även om du inte menade något illa.
Ingen rolig läsning för mina barn om sin mamma.
Så är det bara.

Nu har jag lagt ut en intressant Skyltsöndag! Njut!

byblixtra sa...

Bra ändå att de försöker och här får man ju pengar tillbaka. Men det där med metallbesticken som följer med. Kan man inte lämna tillbaka dem till restaurangen och de diskar dem och använder dem en gång till?

Paula sa...

Jag har pantat mina diskmedelförpackningar ett tag, haha. De blir inte så många på ett år...ja det har nog gått mode i detta men tanken är ju god...Julchipsen har nog någon i personalen hittat längst in på lagret...kanske vore idé att sälja ut dem halvgratis!Dom där tårarna var något nytt och spännande, ser ut som sminkburkar med ögonskugga men jag antar att de ska ätas!

Anni sa...

Alltså jag är nog korkad men om man kan ange sin egna sortering som returpunkt är det väl fritt fram att panta och sedan lägga förpackningen där man brukar? Kunde man inte få maten 4:- billigare redan från start?