onsdag 14 april 2021

Onsdagsblandning

Varning för längre inlägg

Sett med ”pandemiögon” så är det faktiskt en del positivt som har hänt de senaste dagarna. Då det nästan uteslutande är positiva saker tänker jag dela med mig till er. Enjoy! 

Läslampa IKEA
Lyckades mot förväntan att sätta ihop och montera IKEAs läslampa Nävlinge alldeles själv. Lampan ersätter min trotjänare som lyst upp mina böcker när jag läst på balkongen. Bildbevis kommer senare, för än så länge är det för kallt att hänga på balkongen på kvällarna. 

Vårstädning
Nej, jag har inte vårstädat lägenheten, men väl balkongen idag. Det ska ju bli tvåsiffriga dagstemperaturer de närmaste dagarna, så nu är jag beredd. 

Biobiljetter
För några veckor sedan ”raggade” Orsakullan bloggare till en undersökning om ätstörningar som Karolinska Institutet håller i. Tyckte det lät intressant. Undersökningen tog några få minuter att göra. Som tack för ”besväret” damp det ned två biobiljetter i brevlådan. De gäller till och med september 2022… Kvinnan som håller i undersökningen har förresten samma efternamn som Orsakullan. Ett sammanträffande eller släkt?


Sushi
Av en ren slump upptäckte jag en recension av Gima sushibar i Roslags-Näsby. Stället är relativt nytt och hade inte testats av oss tidigare. Det gäller ju fortfarande att stödja de lokala restaurangerna. Lokalen är en av de vackraste jag sett på länge. Å maten – ja, vad ska jag säga. Idel lovord för denna 12-bitars som lätt räckte för två personer/måltider. Vissa grejer visste jag inte ens vad det var, men herreguuuuu så gott:-)

Efterlängtat av många
Ja, jag antar att det är så, då många av er redan "slagit till" med första sprutan. Tror att jag är en av få som i samråd med min (snygga) husläkare avvaktar.

PS. Om ni undrar om jag lider av ätstörningar så är svaret nej. Studien innehåller ”testpersoner” både med och utan ätstörningar. DS. 

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Sushin ser magisk ut=) påminner mycket om den vi köpte förr på en Sushirestaurang här, men den slog igen för flera år sedan. Tur att det var lång hållbarhet på biobiljetterna.

Ama de casa sa...

Här har vi vårstädat lite. Nu får vi faktiskt ta hem två personer på besök så det var en välbehövlig spark i rumpan ;-)
Jag minns faktiskt inte när jag var på bio senast... Tittar på datorn (och somnar oftast). Men grattis till biljetterna :-)
Sushin såg fantastiskt god ut!
Anders fick sin första spruta igår. Känns bra, trots att det var AZ.

Geddfish ♥ sa...

Deb sushin ser god ut, liknar den som vi brukar beställa när jag är hos Sarah.
Pandemin har varit både bra och dålig. En hel del förkrympta plagg är i morgon på väg till Kvinnojouren, där de verkligen behövs.
Ja, innan 2022 ska ni väl ha kunnat gå på bio!
Jag har aldrig kunnat sitta på balkongen någon kväll och läst en bok varken med eller utan lampa. Nä, det är en ren förmiddags/lunchbalkong, som jag utnyttjade idag mer en skön slummer i solen.

Guldkryckan sa...

Kanske det blir en vårstädning här, framåt sommaren ;)
Men visst borde vi torka ur alla skåp här där porslin och en massa annat finns uppställt, återstår nog att se hur det går med det.

Frugan har satts upp på listan idag när hon besökte diabetessköterskan, en bra start antar jag, själv är jag för ung tydligen men jag har väl lite antikroppar får vi hoppas, ett tag till iallafall.

Sushi var ju ett tag sedan jag åt, frugan gillar det inte alls men jag är bättre uppfostrad ;)

Bio var också ett tag sedan, 2022 kommer bli ett bra år för bio, och allt annat av social karraktär.

Iron Maiden på Ullevi, Rammstein likaså, mycket att se fram emot :)

Ha en skön afton Bp.

nalta norrland sa...

svar Doggy Professional Aktiv är ett helfoder passar också för hundar som har svårt att lägga på sig och behöver gå upp i hull.
Så även om Frost inte är värsta arbetande och aktiva draghunden så har jag gett honom detta foder för att han inte skulle bli magrare å plötsligt försvinna 😜
Allt foder går i princip att köpa på nätet men om jag skulle välja veterinärfodret gör 1000kr som räcker ungefär tre veckor får jag även betala frakt och det blir lite väl dyrt 🤑
Bra gjort att vårstäda 👍😁
Ännu bättre att Du fixade sätta ihop en Ikea grej själv 👏
Jag känner att jag väntar tills min läkare är säker på att jag typ överlever ☠️ Vaccination innan jag ens börjar fundera... det är ju inte aktuellt än så länge, nu tror jag de har börjat med 70+

Ditte sa...

Trevligt med biobiljetter! Och bra att de varar ett tag för just nu är det knepigt med biobeök.
Bra jobbat att du fick ihop läslampan.Och visst kommer den att fylla sin funktion. Snygg och stilren.
Skönt att ha städat balkongen. vi har gjort det men taket ska spruttvättas nästa vecka fös att målas och sedan ska solceller upp. Så storstädning får det bli när det jobbet är klart.
Vilken läcker sushi! Kan tänka mig att det var gott.
Vad gäller vaccination har jag gjort det idag. Har haft samtal med mina läkare och det kändes helt ok att ta sprutan. Men jag funderade innan samtalen på hur jag skulle göra. Men nu är det gjort. Jag fick Pfeizer och är nöjd med det. Ev. biverkningar kanske dyker upp i natt.
Kan förstå om du avvaktar.

Tant A sa...

Så nu är du redo för balkonghäng :) Låter härligt med lite varmare väder - jag tror jag ska satsa på balkonghäng i helgen jag också om temperaturen tillåter det!

Ha det gott!

Emma, Sol som sol? sa...

Trevligt med biobiljetterna, glöm inte att utnyttja dem bara. Jag har missat det flera gånger. Vann en här i Spanien i somras och den gick ut i februari, har inte känts särskilt lockande att sätta sig på bio, har knappt kommit ut ngn film jag vill se. Och så mycket jobb då...

Du är inte ensam om att vara tveksam till vaccinationen. Här är det inte fråga om att avvakta, blir du erbjuden är det ja eller aldrig.

femfemman sa...

Biobiljetterna räcker ett tag. Bra! Förhoppningsvis ska ni komma iväg tidigare än 2022.
Visst känner man sig nöjd när man lyckats montera ihop en nyttogrej!Till helgen lär våren komma och då kanske den kommer till nytta. Fast antagligen fortsätter det att vara kyligt nattetid...och det är väl då den behövs?
Sushi! Så gott! Var ett tag sedan sist! Får ta med hem, när vi är i Värnamo nån gång. Där har man ett riktigt bra Sushiställe.

Susjos sa...

Grattis till biobiljetterna och den goda sushin! Min man var hygglig nog att köpa 10 bitar sushi till mej (halstrad lax) innan han åkte till jobbet, så slapp jag stå med mat när jag kom hem från cykelturen till och från Friskis ikväll.
Blir fundersam till varför du inte vill ha vaccinet?

Svar: jo, vår avdelning är faktiskt en akutavdelning, vi vet inte hur det ser ut på avdelningen från en timme till en annan! I natt frågade en pappa i telefon hur det såg ut med platser, och jag svarade att när det väl är dags för er att åka in, om flera timmar, så har jag ingen aning om hur det ser ut med platser, men om de är listade hos oss så är det ju till oss de ska ringa, och har vi då fullt så är det vi som ska se till att ordna en plats på annat sjukhus.
De som kommer oanmälda till oss har ofta svårt med det svenska språket, och tror på nåt sätt att det bara är att åka in till sjukhuset när det är dags, fastän personalen på mödravården bör ha sagt till dem att de alltid ska ringa innan. Det värsta var nu senast att den personen som kom oanmäld inte ens bodde i Stockholm ,hade inget personnummer eller reservnummer, var hon frisk, vilken blodgruppering hade hon...med mera med mera...suck!
Mycket som kan ställa till det, och hon födde barn ganska snabbt efter att hon kommit in!
Ja det är mycket som kan ställa till det!
Ha det gott!

Anki sa...

Bra med biobiljetter som tack ... om ni inte är som vi och aldrig går på bio :)
Sushin ser god ut, men jag har ingen aning - har ju aldrig smakat!
Jag är tveksam till vaccinationer över lag, men covidvaccin ska jag ändå ta.

Gunnel sa...

Sushi älskar jag och det såg väldigt gott ut. Bio har jag inte varit på under många år. Blir aldrig av eftersom vi inte har någon biograf i samhället. Jag är nu färdigvaccinerad sen två veckor tillbaka och det känns tryggt. Edet kan var en utmaning att montera ihop IKEA-produkter. Bra jobbat!

Annika sa...

INTE alls för långt inlägg. Mer sånt :-)
TREVLIGT och BRA med ny snygg läslampa. VET hur knivigt det kan vara att få ihop även de minsta av IKEAs prylar.
OCH du, vilken BRA belöning med biocheckar för att du ställde upp i den där undersökningen. BRA att de gäller över ett år till så att du lugnt kan gå på bio sen!!
Att göra vårfint och mysa upp balkongen låter superbra.
vad får dig att tveka över vaccinet? Jag skulle ha hoppat på det där ögonaböj. Pfizer gav iaf väldigt lindriga biverkningar, trots allt.
Men du kanske har en mkt bra anledning till att inte ta det. Alla KAN ju inte ta det.
KUL inlägg och ALLS inte för långt :-)

christian sa...

Tycker alltid att det är lite roligt (och samtidigt synd) att du varnar för längre inlägg., men förstår hur du tänker. Har själv svårt för att läsa mycket text på nätet, är väl som alla andra miljöskadad av snuttifieringssamhället......
Lättförtjänta biobiljetter vill jag lova, grattis! Grattis även till vaccineringsmöjlighet den närmaste framtiden......

Carita Liljendahl sa...

Bravo! Beundrar alla som får ihop Ikea-prylar-möbler själv :-)
Sushi är inte min grej. Har smakat, men...

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Jag fick också biobiljetterna här i veckan. Så underbart att sådana som vi ställt upp på detta, tänker att det hjälper personer med ätstöringsproblematik :) . Sedan vem säger nej till biobiljetter? Vill man inte ha dem går det ju att ge bort eller sälja ;D . Vi är inte släkt vad jag vet, men visst var det kul med efternamnet tänkte på samma sak. HAha!

Stefan Karlsson sa...

Vi fick biobiljetter i present från jobbet för snart ett år sedan. Pandemin och det dåliga utbudet på filmer som eventuellt fått visas gör att dessa fortfarande ligger kvar i lådan. I augusti går tiden ut och jag misstänker att de blir liggandes kvar i lådan.