tisdag 20 september 2016

Bloggträff


Bläckfisk och jag är en bra kombo;-) Otroligt gott!


Anitas val föll på en sallad med buffelmozzarella - Insalata Caprese.


Mia valde en sallad med parmesanpanerad kycklingfilé och crema di tartufo.


Världens godaste hembakade knäckebröd, vackert inslagen i cellofanpapper. 1 000 tack Mia!

Idag blev den äntligen av – bloggträffen med två av mina favoritbloggare Anita och Mia.

Lite pirrigt
Inför träffen var det lite ”pirrigt” för oss alla tre. För det är ju så att man får en viss ”bild” av en bloggare och man vill ju gärna att denna bild överensstämmer med verkligheten. Kan lugnt säga att det gjorde den – helt och hållet, åtminstone för mig. Tjejerna var precis lika trevliga och sympatiska som jag hade förväntat mig. Hoppas dom tyckte samma sak om mig;-)

Paolo Robertos restaurang
Vi satt ute på Paolo Robertos restaurang Panefresco på sjätte våningen i Åhléns-huset. Bara en sådan sak – att kunna sitta ute den 20 september. Helt otroligt! Vad vi mumsade i oss ser ni ovan. Alla var väldigt nöjda. Fick dock göra både Anita och Mia uppmärksamma på att man inte får röra maten förrän den har fotats till bloggen. Det var nytt för båda;-)

Någa roliga observationer
- Konversationen flöt på alldeles utmärkt. Mest pratade vi faktiskt om gemensamma bloggkompisar. Det är alltid roligt med lite skvaller;-)

- Visste hur tjejerna såg ut, men var aningen överraskad att båda var kortare än jag, speciellt Mia. Trodde faktiskt att Anita var betydligt längre än jag. En sak hade vi dock gemensam – trådsmala var vi alla tre;-)

-Mia berättade att hon blev förvånad över Anitas telefonröst. Hon tyckte inte att hennes röst ”passade” till ansiktet hon sett på bloggen.

- Det var bara jag som hade kameran med mig, vilket var helt otippat.

Tusen tack Anita och Mia för en toppen bloggträff. Tack Anita för att du bjöd oss på den fina lunchen! Tack Mia för det hembakade knäckebrödet! Både maken och jag var helt överens – det godaste knäckebrödet vi någonsin ätit:-)

26 kommentarer:

nalta norrland sa...

Så kul med en träff å go mat, fint väder är ju ett plus denna årstid.

Kolonilotta sa...

Kan tänka mig att ni hade en kanon trevlig lunch! Så fina och härliga kvinnor alla tre. Mia har jag ju träffat och vet hur mysig hon är IRL. Och du och Anita är säkert lika mysiga ni också! ❤

Och att det blev en del skvaller är väl oundvikligt. Hoppas ni bara sa snälla saker om oss andra! ;)

Geddfish ♥ sa...

Men, vad KUL! Säkert mysiga tjejer!
Jag har träffat flera bloggisar, men skulle gärna vilja träffa fler. Det är något visst att ses IRL.
Om du och jag skulle ha träffats så hade jag beställt samma som dig, friterad bläckfisk, bara så mumselimums!!
Trevlig kväll!

Susanne ❤️ sa...

Så härligt att få träffa underbara bloggvänner !!
Jag hoppas det blir en massa fler ggr nu :)
Tänk vad inget stämmer när man ser folk haha
Stor Kram till er alla tre ❤️

Ditte sa...

Vad trevligt med en bloggträff! Och roligt att ses utanför skärmen. Att ni sedan kände att "allt" stämde är ju än roligare.
Jag har träffat flera bloggvänner i olika sammanhang och det har varit väldigt trevligt och lett till en fördjupad kontakt och fler möten. Sedan är vi ju fler här i Torre som bloggar och vi ses nu och då i olika sammanhang.

Tur med vädret hade ni också och fint att kunna sitta ute där uppe på taket.Och jag kan förstå att ni hade mycket att prata om.
Maten ser väldigt god ut, alltihop, så jag hade nog haft svårt att välja. Rätt tillagad är calamares supergott.
Blev lite av den varan för mig till lunch idag i form av tapas.
Knäckebrödet ser verkligen läckert ut och extra fint ser det ut i den vackra inslagningen.
Lustigt att det bara var du som hade med dig kameran men det vra tur det så vi läsare fick en rapport.

Olga T sa...

Kul! Riktigt kul!

KajsaLisa sa...

Ser ut som ni trivdes ihop :)

Ama de casa sa...

Men vad roligt! Det är alltid pirrigt (tycker jag i alla fall) att träffa folk som man lärt känna genom bloggen. Men hittills har jag aldrig blivit besviken - deras härliga personligheter har speglat det som jag har uppfattat via bloggarna.

Gomat fick ni också, men att inte veta bloggregeln att inte äta förrän man fotat? Det var konstigt... Dom har tur dom, som förmodligen oftast får varm mat :-D

Hanneles bokparadis sa...

Trevligt!

Steve sa...

Det kallar jag en riktig höjdare!

Anki sa...

Verkar som ett riktigt trevligt möte mellan er tre :) Jättekul att träffa bloggvänner i verkligheten! Maten ser fantastisk ut - jag hade inte valt bläckfisk ... hade nog tagit Mias val :)

Eva Trillian sa...

:) SÅ kul att ni fick en bra träff. Jag visste att den skulle hända - och du är den enda av er som rapporterar så snabbt :) Tack för det - jag var pirrig åt er!
Bra att du nu lärt dem att man fotar maten först - och den är ju faktiskt både vacker och ser god ut i det här fallet - så det var det verkligen värt!

Anita Malta sa...

Tycker att det känns helt fantastiskt att vi har träffats IRL, har liksom nästan inte hunnit smälta det ännu, så himla roligt. Tusen tack fina du !

Ja, man har ju ofta en förutfattad bild skapad ur fantasin om personer man "bara" träffat via bloggen och som det känns som man känner. Att sen träffas i verkliga livet kan ju faktiskt bli helt fel, tokigt eller bara roligt. Nu kändes det bara så rätt, du är en härlig människa som jag gärna skulle vilja känna lite mer :-)

Roligt att läsa dina små observationer och nu vet jag regeln när det gäller mat också, inte röra :-) Fina bilder blev det också på det goda och lite kul att vi alla valde olika. Ska mejla Mia och be om receptet på hennes knäckebröd, maken blev ju nästan lyrisk och ville genast sätta igång och baka vilket jag ser fram emot ;-)

Som sagt, det blev ett lyckat möte och kommer jag till Sverige och Stockholm igen så ska jag se till att vi träffas ännu en gång, då slipper jag också vara så nervös som jag var nu.
Kram Beate och tack för länken :-) Idag ska vi till Hötorget och "plocka" kantareller att ta med hem till Malta :-D

Emma, Sol som sol? sa...

Vilka otroliga rätter, hade nog också tagit Mias. Bläckfisken hade jag hoppat...

Roligt att ni hade en så fin dag tillsammans!

Comsi comsa sa...


Men så himla kul att ni fick träffas.... :D))
Maten ser ju ut som konstverk, så god att jag nästan satte nosen rakt in i bilden... :D)

En ny fin dag är just nu...

Kram ♥

cat sa...

Vad roligt att ni fick till en bloggträff och ännu roligare att den avlöpte så bra :-)
Jag skulle helt klart ha valt den parmesanklädda kycklingen. Jösses så god den ser ut! Nyfiken på knäckebrödet blev jag ju helt klart, men får nöja mig med köpeknäcke.

Tredje året i Hjo sa...

Jag och bläckfiskringar är också en bra combo! De andra två rätterna också, men inte samma fullträff. Roberto har kommit upp sig sedan tiden i Kungsan. Tydligen.

Carita Liljendahl sa...

Åh, vad sugen jag blev! Det där såg allt väldigt gott ut!
Och vad kul med bloggträff. Jag har aldrig varit på en sådan, fastän de nog arrangeras då och då i Svenskfinland också.

Mias Mix sa...

Tusen tack själv! Jätteroligt att det äntligen blev av och så kul att träffa både dig och Anita! Tycker också vi hade jättetrevligt. Och precis som Anita har jag också lärt mig nu att maten ska fotas först ;) Måste säga att du stämde väldigt bra överens med min inre bild av dig, och den är bara positiv! Som jag har sagt förut, du måste vara Sveriges yngsta pensionär :) Tack igen och tack för länken! Kram

Annette sa...

Men så kul! Av det jag läst på era tre bloggar och genom kommentarer från er så förstår jag att ni hade en toppenträff! Och BRA att du instruerade litet i matfoto, jag blir förvånad att de inte lärt sig det än, rutinerade bloggare som de är ;) Maten ser för övrigt fantastisk ut precis som brödet, är det fröknäcke? Med flingsalt på? I så fall förstår jag att det gick hem!

Det där med att rösten inte stämmer med ansiktet är alltid lika kul. Jag var någon gång med om att komma in i ett rum och en person där bara stirrade på mig. Jag var grenledare för Distansritt sthlm då, och vi hade pratat med varandra i telefonen men aldrig setts. Hon bara stirrade, och till slut sade hon att min röst hade fått henne att tro att jag var mycket längre, och större. Hon såg väldigt besviken ut, ha ha!

Ett litet snabbinhopp för att mest för att säga hej. Jag skulle egentligen ha hunnit recensera en bok till i dag, men det får bli i morgon.

Meta sa...

Så kul att träffa andra bloggare så där och så många goda maträtter ni åt, ser hur goa ut som helst, bra fotat
Ha en bra mitt i veckan
kram Meta

Days by Johanna sa...

Så härligt med bloggträff :) och så god mat!

Haha javisst var klippet roligt. Tack för du hjälpte mig komma ihåg det klippet, kommer kanske mer från de i framtiden, så de gjort massor, så där är säkert mer kul!

Haha ja jag tänkte med när de kom till häck, att hu i katten ska de palla eller kunna hoppa över de där i den dräkten, gick ju mycket riktigt inte alls.

FREEDOMtravel sa...

Men åh vad roligt!!! Båda de bloggarna följer ju jag också, och gillar väldigt mycket dessutom. Så himla kul! Gissar att ni hade massor att prata om! Dessutom ser ju maten grymt smarrig ut :)

Anni sa...

Men åh, så kul! Jag blir lycklig ändå in i magen! Tänk att ni sågs och att ni hållit tyst om det innan (i alla fall vad jag vet, men tydligen inte Eva). Och tänk om ni vandrat ner till gamla Stan och kikat in hos mig, jag hade nog fullständigt flippat ur om jag fått se er kliva in genom dörren!
Paolos har jag varit på två gånger, men inte ätit bläckfisken - det ska jag banne mig göra nästa gång!

Husbilen-Ellen sa...

Vad kul att träffas. Matne såg smarrig ut.

amo sin blogg sa...

Så utruleg koseleg å treffe bloggvenner.
Kan godt forstå dere hadde mykje å snakke om.
Eg er faktisk venn med dei begge to :)

God helg frå Anne-Mari