tisdag 3 juli 2012

Tisdagstema: ”Gatubild”


Vanadisplan
Nära min arbetsplats – mitt på Vanadisplan i Stockholm – tog jag den här bilden i slutet på maj i år. Då var det varmt som ni kan se. Sedan dess har vi väntat och väntat på sol och värme. Idag, drygt en månad senare kom båda tillbaka. Med undantag av trädblomningen och de vissna tulpanerna kunde jag ha knäppt fotot idag. Och om ni saknar en gata på bilden så kollar in bilarna, de kör faktiskt på gatan;-)


Oas på gatan
Okej, jag medger att det är en trottoar jag visar. Men gatan trottoaren ligger på heter Valhallavägen, och denna söta oas vid Östra Station måste ni bara få se tycker jag.

Sängfabriken
Den här bilen står på gatan, ingen tvekan om det! Ja och tänk om man hade kunna lägga en order där och då i den 23 gradiga värmen idag med leverans till lunch och uppställning på – säg Vanadisplan kanske;-)

Fler gatubilder hittar ni här.

21 kommentarer:

Olga T sa...

Den beställningen hade varit kul att göra!
Men du vad många olikfärgade frisyrrer ni har i huvudstaden! Du och jag hann ju se tre, fyra olika bara på någon timma. Jag såg fler sedan och här visar du upp någon ytterligare!

Jane sa...

Fantastiskt vilken växtkraft det finns :) Gör en "gerilla-plantering" vet ja´, peta ner ett eller två solrosfrön i det där lilla hålet :))

Bildgatan sa...

Ler åt Jane's fantastiska idé, testa och se om något händer. Solrosor växer ju överallt och den slår kanske rot.

Hade du gått nära skulpturen och fotat lite olika perspektiv hade det kanske blivit, något liknande som jag fotade, du gillade ju bilden. =)

Såg att morgondagens ordlösa onsdag också var gatubild. Nu sitter jag i bilen i morgon, efternästan tre veckor borta, det hinner bli tre innan vi är hemma. Sover i Sundsvall imorgon.

Ps. Vad har hänt med ditt kommentatorfält eller där man ska skriva webbadressen? Det går inte att dubbelklicka mer och den dyker den upp, nej nu ska jag skriva in den manuellt - döjobbigt. =)

Della sa...

Så trevligt att följa med på dagens vandring, även om den hade en koppling där till maj. Vi har haft jättehärligt väder här med idag. Lyckades gå ut en stund på lunchen och hörde bara lite klagomål på att det var så varmt...

Bildgatan sa...

... eller gå på Casino =)

Monica sa...

Härliga hårfärger på tjejerna riktiga färgklickar i gräset. Ja växtkraften är det inget fel på;-)

Vi får ryck ibland och åker in till stan tidigt på söndagar, härligt att vara gatans kung och mycket finns det att fota. Tyvärr var Fjällgatan full med Japaner och Ryssar innan 07:00 så det blev inte så många bilder tagna där.
Ha det bra;-)

Pysselfarmor sa...

ahaaa är det ungefär där du jobbar...plantera trampnarv i det där hålet i stället - en solros hinner aldrig växa upp där för folk trampar på den...men trampnarv tål sådana tag!

Cecilia Artista sa...

Ja hos dig blev det lite blandad kompott - härligt! Någon skrev om gerillaplantering och det gillar jag. Säkert också du, så ta och plantera något tjusigt du!

Så mycket gatubild blev det ju inte, men absolut tillräckligt. Jag gillar nog de häftiga hårfärgerna bäst, ja kanske den röda är den fränaste!

Erik Semlan sa...

Läckra bilder du visar. Ja, värmen kom verkligen! Skönt. Gillar din bild från i maj. Mycket tulpaner på stan, hoppas den vårsatsningen kommer tillbaka.
En snygg gatubild behöver väl inte innehålla bilar?
Hålet efter någon stolpe som sedan plockats bort? Ser kul ut.
Säng säng säng, sova sova! :-)
Du verkar ha blivit inspirerad... av temat.

4U2 sa...

Älskar bilden med den lilla oasen! Den som letar den hittar! ;)
(förhoppningsvis får vi sol i hela Sverige några dagar och har vi tur - flera veckor!)

Stare Ström sa...

Det var en fin guidning i stan! Väldigt olika miljöer, som det ska vara i en storstad med många motiv. Jag gillar idén med att peta ner ett solrosfrö!

SoF sa...

Tack för erbjudandet om att vi skulle vara med att tippa fotbollen - men vi tackar nej.
Så mycket annat på gång just nu, så vi känner oss lite splittrade.

Lycka till om ni får ihop en 10-grupp!

Varma-på-väg-till-Köpenhamn-hälsningar!

Ama de casa sa...

Vilken trevlig liten oas :-)

Man måste beundra gräs och maskrosor - vilken växtkraft dom har!

llhertz sa...

Älskar den här härligt spretiga roliga rundvandringen i stan :)
Tjejerna mitt i gatan på Vanadisplan är en höjdare!

Marit Johansson sa...

Kanonfina gatubilder! Favoriten är ju såklart lilla söta oasen på valhallavägen!

Kicki sa...

På den översta ser jag ett halvfärdigt hus och ett färdigt, en halvfärdig infärgning av hår och en färdig!:)
Mellersta får mig att tänka på vårt nylagda trägolv där vi hoppas att det gröna till slut ska dö ut så jag slipper dra upp dem titt som tätt!
Ge mig en säng!

cat sa...

En intressant samling gatubilder :)
Gillar verkligen den lilla trottoaroasen!
Då jag är barnsligt förtjust i katter så hade jag helt klart sinnesnärvaro att fota den lilla söta fröken som gjorde mig till sin fånge en stund :)

Mona sa...

Hördu, inte behöver du anstränga dig mer. Dina gatubilder är helt suveräna! Första bilden är så snyggt fångat med tjejernas färgstarka frisyrer. Ser ut som en härlig oas mitt i storstan. En trottoar innefattas definitivt i begreppet "gatubild". Älskar den starka växtkraften som hela tiden utmanar människans försök att kuva naturen. Snyggt fångat!

Freja sa...

Ohh, jag ser en fin gul kran på den första bilden, me like! Här har det varit fint i flera dagar (för varmt för mig, som är gjord för nordisk kyla...) men i dag regnar det. Jipee, då slipper vi vattna gräset!
Sv: Du har helt rätt, det är kvaliteten på kommentarerna som är det viktiga, inte antalet. Och jag har turen att ofta få kvalitetskommentarer, som ger ett samtal!

http://mysbella.blogg.se/ sa...

Coola bilder!!!:)

LissenTo sa...

Jo du, tack för all pepping :-)