måndag 9 juli 2012

Måndagstema: ”Sevärdheter – Sights”

I stället för att visa er sevärdheter från Stockholm (det har jag ju gjort så många gånger) vill jag i stället tolka temat enligt det engelska uttrycket ”what a sight!” – alltså ”vilken syn"!

Jaguar
Att stå vid Roslagstull vid klockan 08:00 och få syn på en Jaguar med denna registreringskylt är inte helt fel kan jag säga. Att det har regnat under natten ser ni, liksom den underbara speglingen med träden och några stycken blå himmel.


Station Täby Centrum
Kan inte låta bli att visa er Roslagsbanans station Täby Centrum med gångtunnel till centrum och dess ”bollar”. Nej jag tycker inte att stationen är vacker, den är faktiskt en skamfläck för den rika kommunen. En bedrövlig syn tycker jag. Men kolla – himlen är fortfarande blå, och då har klockan ändå hunnit bli 16:45.

Det där med ”sallat”.
Igår visade jag er en skylt från den lokala Ica affären där det inte fanns många rätt, på affischen alltså. Idag har man visserligen bytt gårdagens ”Sallat isberg” mot en toscansk variant (undrar vad den består av), men det blev liksom inte rättare för det. En syn som faktiskt retar mig, men jag är ju yrkesskadad som ni vet;-)

Fler ”Sevärdheter – Sights” hittar ni här.

25 kommentarer:

Susanne sa...

Sv: Hoppas att du får en promenad i morgon med bästa N.
Kramar

Annemor sa...

Takk for turen
oh, what a sight Jaggen altså med trær på.
Ha en fin kveld.
Mormor på muren

Gärdsmygen sa...

Inte Ranelids Jaguar, om han inte bytt ord på registreringsskylten på sistone.....;)
Väldigt vackra speglingar i bagageluckan! Snygga bilar får vi inte för mycket av!
Jag tycker nog att den där gångtunneln var riktigt snygg på din bild. Du har förmågan att fixa snygga bilder i kul vinklar!

Mona sa...

Wow, wow, wow! Vilken kanonbild på jaguaren och den fantastiska speglingen. Antingen har du en hökblick när det gäller att hitta motiv eller också är du en lyckost och motiven bara "ramlar" över dig. Extra läckert blev det med vattendropparna. Du ser! Det finns många positiva sidor med regnväder.

Stationen kanske inte är så vacker, men den gör sig väldigt bra på bild. Speciellt med den blå himlen. Fast såna där gångtunnlar är väl inte ens vackra på bild.

Jag brukar också reta mig på felskrivna skyltar speciellt när man skriver isär ord, t ex sjuk sköterska, kassa biträden...

Hanna sa...

Gilla jaggan, snyggt med träden som speglas och och effekten av vattendropparna. För några veckor sedan såg jag en sportbild med en nummerskylt som började med EGO ;0)

Hörni sa...

Vilken snygg Jaguar du hittat, med speglingar och roliga skylt såklart. :)

Det där med "sallat" har jag sett så ofta nu att jag kollat upp det. Det är tydligen en äldre stavning av sallad. Ovanlig numera, men fortfarande godkänd.

LissenTo sa...

Den där speglingen tycker jag är riktigt snygg. Okey bilsort också :-)

Mmm kanske lite lik :-)

4U2 sa...

Varför läste jag "Torskat" ...? Ja, man undrar vilka som skriver alla dessa reklamblad ;)
Bollarna du visar är ... ja, håller med dig ;)

Bildgatan sa...

Din första bild och det där med registreringsskylt gapar jag bra över ... se mitt bidrag. =)

Dina speglingar var betydligt läckrare än mina även om jag tycker mina bilar är snyggare - nu ser jag ju bara på detaljer och jag vet att Jaguar är Jaguar.

Undra vad bollarna står för. Kan nog hålla med om att det inte skulle vara något utflyktsmål för min del, nu vet jag ju inte vad som finns nedanför.

Ännu ett Ica fel, inte förvånad. Tror att jag också får börja spana mer på reklamen, gäller att ha kameran med sig. Vi får ha "veckans ICA fel2 fast det verkar som att det skulle bli dagens. =)

Hoppas att solen håller i sig, verkar som att helgen inte kommer att erbjuda någon sol hos oss men än har jag inte tappat optimismen när jag ska fota bilar.

Bildgatan sa...

Nu är det jag som behöver gå under lupp, tvåan ska självklart inte vara där, utan bytas ut mot det rätta. =)

Marit Johansson sa...

Vilken ursnygg spegling på den fina bilen. Du har sinne för detaljer du.. jag hade antagligen inte sett den ens, speglingen alltså :)

Monica sa...

En riktigt läcker spegling, så blank motorhuv har inte vi tror jag;-)
Hela Täby Centrum är fult just nu och ingen sevärdhet direkt.
Ha en bra dag;-)

kristiinamedtre sa...

Nästan så jag dreglar...den bilen i Toscana och en god sallad(t)!;)

Melusine sa...

Spennende bilder!
Spesielt godt liker jeg refleksjonen på jaguaren :)

cat sa...

Jösses vilka idiotiska skyltar den där Ica-butiken producerar! Jag blir också mycket provocerad. Hur kan man behandla vårt fina språk så här illa?

Jaguaren var cool!

Jane sa...

Ja, en Jaguar vore inte helt fel ... att glida runt i menar jag, fast den inkomsten lär jag väl aldrig komma upp i. Våra löner skulle ha varit klara för tre månader sedan men de väntar väl tills skolorna börjar så det blir en kännbar konfliktsituation :)
Stavning kan jag bli tokig på, speciellt på skyltar! Det måste väl finnas någon i butiken som reagerar eller är det chefen som fixat och ingen vågar säga något?

Ama de casa sa...

Sallat odlade jag förr. Lite irriterat, men den hette faktiskt så...

sv: Haha! Jag tänkte faktiskt på ditt inlägg när jag såg hur dom brottades med tältet :-D

S-A Sandberg sa...

Hejsan BP!
Bild nr 1 -- en häftig spegelbild.
Ha det gott!
/SA

Guldkryckan sa...

En jagga är ju alltid en jagga...grym bil det där.
Körde runt med såna hos en anordnare för några år sedan..skulle putsa upp dem innan de tydligen skulle till kund...blev ju en o annan tur till korvmojjen där om man säger så...haha...!

Benita sa...

Härliga bilder i spännande vinklar. Gillar din jaguar! :)

Ha det gott!

Freja sa...

Härligt med jaguar och härligt med blå himmel!
Sv: Jag gillar oxå tistlar, de är vackra. Men inte så kul att kliva barfota på i en gräsmatta...

Stare Ström sa...

Största sevärdheten är din blå himmel!!!

Elisabeth sa...

Jaguaren var en "mitt i prick"-bild! Två bilder i en! Jag tar paus i utmaningarna nu när vi är på norrlandseresa. Alldeles för glest med 3G. Ha dé!

Jane sa...

ha ha, ja du ser hur insatt jag är i fotbollen ... vet inte ens vad det är för "spel" :) och, nej, jag blev inte stungen av någon geting. I morr´n blir det avhysning av mina "vänner" ... vi får väl se då hur det går.

llhertz sa...

Och här väljer jag jaggan utan minsta tvekan. Kanonfin med speglingar och regndroppar. Perfekt sommarillustration!!!!