måndag 16 juli 2012

Fotobrus: Måndagsbokstav ”L”, Marit: ”Helgbilder”, Måndagstema: ”Transportmedel”

Då kör jag en trippel igen då;-) Det roliga är att jag förberedde urvalet av bilder till ”L” och ”Helgbilder” igår kväll, alltså innan jag visste måndagstemat. Å vilken tur att jag hade valt ett transportmedel också:-)
I lördags utnyttjade maken och jag de tre timmar sol som bjöds och tog oss till Viggbyholms Loppis igen. Härligt att strosa runt där och kolla vad folk vill bli av med.


Den här godbiten - en Volkswagen buss i min favo färg - var tyvärr inte till salu, men den duger gott som transportmedel tycker jag. Den har en egen loft också om man vill sova i den. Gimme, gimme;-)

I söndags behövde vi inte bekymra oss om solen, den hade gjort sitt dagen innan. Vi styrde kosan mot Sundbyberg för att kolla den nya coola bron för utbyggnaden av Tvärbanan, som från och med sommaren 2013 kommer att fungera som transportmedel mellan Alvik och Solna. Några lyftkranar ser ni i bakgrunden.

Till sist tänkte jag visa er några luftballonger som gör den här gråa bilden lite gladare. Å kolla in de häftiga balkongerna på de nybyggda husen i Mariehäll som är en del av Sundbyberg.

Fler bidrag till ”L” hittar ni hos Fotobrus.
Helgbilder presenteras hos Marit.
Transportmedel finns hos Måndagstemat.

29 kommentarer:

Ama de casa sa...

Lite väl mycket insyn för min smak, men ballongerna var coola :-)

Monica sa...

Haha du är synsk;-)
Nej jag är kroniskt misstänksam mot utanpåhängande balkonger så dom är inget för mej.
Radion däremot gillas, fanns hos mormor o morfar;-))))

Erik Semlan sa...

Folkabussen är fin med sitt tak-tält. Rolig bild.
Tvärbanebron ser riktigt fin ut! Ja det är ju ett populärt transportmedel, mer poppis blir den med sin snart färdiga nya del. :-)
Oj, hela tre teman. Du spänner verkligen bågen. ;-)
Det var ovanligt med så utstående balkonger! Fina bilder från söndagsutflykten.

Marit Johansson sa...

Åh den där Volkswagenbussen är ju superfrän, kanske inte så härlig körkänsla i den men strunt samma, jag vill ha den i alla fall!

3 utmaningar knäckte du samtidigt vilket är väldigt bra gjort, nu undrar jag när tar du 4 st på samma gång? :)

Mona sa...

Den där folkvagnsbussen är supercool. Måste vara en häftig känsla att sova på loftet där. Bron är gôrhäftig. Skitsnyggt fotad. Gillar alla linjer på kors och tvärs och så den röda färgen förstås. Balkongerna ser spännande ut, men väldigt instabila tycker jag.

anemonen sa...

Många och trevliga bilder. Du som jag gillar loppisar, och vi var också på loppisar i söndags. Handlade en byrå och en Musse Pigg lampa. Fynd båda två. Många var ute på loppisar igår och det är säkert vädret som gör detta. Kul är det och tack för alla fina bilder du visar idag.

Jane sa...

Du har väl sett Jamie Olivers häftiga folkabuss med släpvagn? Den vill jag ha :)
Här har vi lite loppisar runtom men folk ska ha alldeles för mkt betalt för "skräp". Erikshjälpen har höjt sina priser ngt fruktansvärt så nu vill folk inte handla där ... en rostig plåtburk för 325:-, aldrig!!!
Balkongerna gillar jag skarpt, undrar bara hur det blir om det stormar ordentligt.

Freja sa...

Älskar folkabussen, jag har en gammal avställd folka som jag inte nänns skrota, så mitt hjärta klappar för alla gamla folkor... Balkongerna var coola, och varför tänkte inte jag på Lyftkranar, jag kunde ju ha återanvänt förra veckans bilder!

Lennart sa...

En sån där radio hade farmor och farfar. Det tog flera minuter innan det lät något ur den då man slog igång den. En sån där buss (fast inte campinginredd) brukade jag köra mina kompisar i ibland för ca 20 år sen. Den ägdes av en fritidsgrupp. Bussen var gammal och skraltig och vi undrade och skojade om när den skulle gå sönder. Det gjorde den också en gång då vi var ute och åkte, hela växellådan skramlade sönder, bitar lossnade och bilen stannade. Så det gick inte att växla längre. Fast vi hittade ett hus efter några kms promenad. Det var då inga mobiler fanns!

Chrisse sa...

Balkongerna gillade jag

Eva Trillian sa...

Loppis! Ett av mina favorit-L ;)

SoF sa...

En sådan där VW-buss skulle jag a b s o l u t inte säga nej till.
Skulle vara perfekt för våra små utflykter.

Mikael Bergman sa...

Fina bilder radion blev min favorit idag :-)
mvh micke

Kicki sa...

Tur du sticker in med loppisbilder emellanåt eftersom jag själv aldrig kommer iväg!
Riktigt läckra balkonger som har "skjutits" ut från väggarna!:)

Stare Ström sa...

Trevlig söndagsutflykt det där! Bussen hade varit fin att ta en tur i. Och så förutseende du var och lyckades få till tre teman på ett inlägg. Snyggt!

llhertz sa...

Snygg trippel! nästan lika snygg som min - äh skämtar. Har bara sett den typen balkonger i Stockholm ännu, kul med nytänk. Coola Sumpanbron ursnygg bild, såg brofästena förra sommaren har hänt en del sedan dess ;)
Sedan blev det jobbigt! en för mig helt ny fotoutmaning på L VA VA. Kunde ju ha fått en fyrklöver med L som i Litteraturvandring :))

LissenTo sa...

Loppiset ser annorlunda och lite spännande ut.

Snygga nybyggen med dom balkongerna med ballongerna :-)

Pialotta sa...

Du är fiffig du som tar in så många teman i ett :) Mannen var just här inne och vi såg den gamla radiolan från Loppis... Kom just på att jag hade en sådan här när mannen flyttade in, men den kom upp på vinden efter ett tag... Men den gjorde vi nog oss av med vid förra rensningen där uppe för så där 12 år sedan ... lite synd, för den hade jag velat ha nu ... Men så är det när man rensar ut ;)

Susanne sa...

Wowm´, vilka läckra balkonger.

SigridfraEnget sa...

Härliga bilder. Min manns första bil var en Volkswagen buss, men det enda som är likt den du visar fram är faktiskt färgen... Grön!!

4U2 sa...

Gillar alla bilder men sista med ballongerna är suverän! (håller dock med Ama om att det är lite för mycket insyn ;) )

Hörni sa...

Den där bussen vill jag ha. Och radion! Jättefina bilder! Jag gillar balkongerna också.

Bildgatan sa...

Underbart med trippeln även om jag kan skriva att det var ganska enkelt idag - om man ville. jag hade bestämt mig för tre olika bidrag men ... nu fick jag bara till ett. Ska fösöka hinna med helgbilden åtminstone imorgon, vill ju inte svika "grannen".

Gillar dina bilder och du verkar ha blivit en riktig loppis, jag har aldrig besökt en, men måste ta igen det någon gång. Bilen var ju bara så häftig och en liknande radio har vi på ön, men vår är mycket snyggare. =)

Tycker om färgerna i bron och även balkongerna i husen, dax för barnkalas hos någon.

Ama de casa sa...

sv: Normalt brukar vi bara fylla halva vattenflaskan och frysa, sen fyller vi på när vi går ut. Men denna gång skulle vi ju åka bil, ta in på hotell och sen gå ut. Det höll sig lite FÖR bra, vattnet :-)

cat sa...

Det var en cool gammal folkabuss det! Fast jag skulle inte vilja köra omkring i dylik själv. Gillar dem mer på avstånd :)
Det där nybyggda området ser lika grått och trist ut som andra nybyggda områden. Och jösses så tätt huskropparna ligger! Men kul att du såg och fotade ballongerna :)

Guldkryckan sa...

Ballonger är alltid kul...grannen här har barnkalas en gång i halvåret..hon byter ut ballongerna med samma intervall...jo...balkongerna där var ju snyggare än grannens..ja...än min också :)

Unknown sa...

Wow, många läckra bilder och bra val till aktuella teman.
Ha en bra fortsättning på sommaren!
/SA

Olga T sa...

Den radion gillas! Har varit på en loppis idag med sådana där saker.

Herta sa...

Tittade till på folkabussen, så det inta var min gamla. Jag har haft en nästan precis likadan. Fast taket var inte snett upphissat i gult utan en annan färg, minns inte exakt, Man hissade upp rakt upp. Sen hade vi byggt om den inuti, med Kabeinredning. Ska det va så ska det. Hade släkt på Kabe så vi fick köpa billligare.Blev ju lite fundersam om det var vår gamla och de satt upp ett annat tak, fast varför?