söndag 1 juli 2012

Marits helgbilder = BP:s helgtriss

Ingen Fototriss under sommaren:-( Alltså har jag bestämt mig för att låtsas att trissen finns och lägga upp tre bilder varje söndag ändå – utan bestämt tema. Hoppas ni kommer att gilla mina val. Dessutom är det ju en alldeles perfekt lösning för Marits helgbilder också:-)

Fredag kväll
Fredag kväll hade jag en dejt med Gärdsmygen som hade kommit till Stockholm för att gå en fotokurs ”i det fria” på Söder. Lördagen var vigd för den aktiviteten. Vad vi gjorde kvällen innan ser ni på bilden. Nej, vi drack inte 17 glas öl (kolla om jag har räknat rätt;-)) utan tog bara en var på Snaps vid Medborgarplatsen. Å japp, vi frös som hundar på uteserveringen, men varma tankar och en kryddig middag på favo vietnamesen Nem Nem Quan löste den saken. Riktigt kul var det.


Lördag
Igår regnade det till cirka klockan 14:00 sedan kom solen. Innan lampan började lysa från ovan hann jag med den här mackan på sedvanliga stället – Viggbyholms Stationscafé.

Söndag
Lampan – solen alltså – lyste till cirka klockan 13:00, sedan kom molnen. Men temperaturen låg envist kvar på härliga 22,6 grader, vilket jag tackar för. Maken och jag tog en bilpromenad (regnhotet hängde över Täby) till Viggbyholms loppis. Där hittade maken den här kameran som fick följa med hem.

Kan bara säga som så: maken har aldrig varit en bra fotograf om jag ska vara ärlig. Efter att han fick en liten digital pocketkamera av mig i present för några år sedan har han blivit riktigt duktig tycker jag. Grejen är bara den att han samlar på gamla kameror (orkar inte räkna)… som han aldrig använder. Jag menar om jag har en kollektion med gamla vågar så får han väl ha en kamerasamling eller hur!!!

Fler helgbilder hittar ni hos Marit.

PS. Nu tänker jag ladda upp inför finalen i Euro 2012 ikväll. Hoppas ni gör detsamma! DS


24 kommentarer:

Jess sa...

Här ska vi givetvis se matchen, kolla i snyggingar och heja på Italien!
För en gångs skull verkar vi ha bättre väder än ni!

Della sa...

Som sagt, alltid kul att kolla vad du har haft för dig. Själv har jag dragit ur spikar ur brädor och skruvat ur en massa skruvar men det har jag ingen bild på. Fattar inte varför jag inte tänkte på det.

Anonym sa...

Äggkoppssamlingar har jag lite svårt för om jag törs nämna det.

Stare Ström sa...

Och jag har påtat i trädgården och suttit och fikat hos olika grannar på kolonin. Kunde ju tagit en bild på allt gott vi smaskat i oss men det tänkte jag inte på. Vilken trevlig helg du har haft! Svårt att vara utan triss...

SoF sa...

Japp 17! ;)

Det verkar som om din make är en synnerligt sympatiskt man, som samlar på gamla fina kameror.
Sämre samlarintresse kan man ha.

Snart, snart så börjar jag ladda. :)

Önskar dig en toppenkväll med en toppenmatch!

anne sa...

Den där mackan ser riktigt god ut, jag tycker numera att de flesta köpemackor är urtrista men den där ser ut att ha ett segt bröd och kombon salami/brie är en klar favorit.

Jaha. Då blir det fotboll nu då. Jag tror jag håller mig vaken.

Sv. Mina pyjamasbyxor är väl hur söta och hur rosa som helst!?! :)

Bildgatan sa...

Tycker att det är en helt perfekt idé, med tre bilder varje söndag.Nu är jag ju inte någon flitig deltagare i trissen men har också lagt upp tre ikväll. Lite mindre än förra veckans helgbilder. =)

Ni verkar ha haft det roligt och vad kul med en fotokurs över dagen i det fria, jag som knappt fotade i Sthlm, i princip inte - nej jag gjorde inte det. =(

Mackan ser suveränt god ut och vissa ingredienser påminner om lite av det vi fick vid gårdagens lunch hos ett par vänner i Linköping.

Kul med kamerasamlandet och självklart tycker jag att det är helt ok, gillar hans samling bättre än din =) men tycker även att den verkar ok.

Ja - jag ska också se finalen lyssnar just nu medan jag väntar på att sambo ska servera uppladdningen - han gör inte det förrän om en halvtimme har han nyligen sagt.

Vem hejar jag då på? Allvarligt så vet jag inte riktigt.

Må bästa lagvinna!

Susanne sa...

Härlig triss. Snaps är mitt Favvoställe på Medis.
Sv: Det är pyttesmå kantareller på bilden. När jag bloggar från Ajfånen så blir ´bilderna små. Ska fixa det, så att man iaf kan se vad bilderna föreställer.

Bildgatan sa...

Läste din kommentar och nu har jag suttit och noterat lite stödord - =) Vilket också gör att jag visar vilken dålig kvinna jag är, två saker samtidigt - pyttsan.

Marit Johansson sa...

Ja det är klart att man måste samla på något helt onödigt. Själv samlar jag på högklackade skor :) använder dom aldrig, men har dom som prydnad i en billybokhylla med glasdörrar!
Så härligt med 22 grader varmt, här ligger det väl runt 10-15 tror jag.. har slutat titta på termometern!

Per-Anders sa...

Regäl glasstapel. Hoppas bara han inte tappar alla glasen.

4U2 sa...

Underbar helg mao! Ditt fel att jag var tvungen att hämta en glass ... åt middag för tidigt och en nyttig en så då blir jag hungrig sen framåt midnatt! ;)

Ama de casa sa...

Härligt att du hittar på egna teman :-)

En underbar helg!

Monica sa...

Körde bästa lag vinner och det slog in hihi
Mackan skulle jag inte tacka nej till, ser mumsig ut;-)

Jo då visst är det mitt i stan Kungsgatan/Sveavägen och det går att köpa i ett upplevelspaket med picknick, visst ser det mysigt ut.

cat sa...

Hmm själv försöker jag att inte samla på annat än dammråttor ;)
Trevlig egentriss :)

Olga T sa...

Vad bra bilden blev!! Han gillade att fotas - och att vi var impade av honom så klart.
Tack igen för trevlig kväll!
Vilken bra idé med Fototriss på Marits tema! Den hänger jag på!

llhertz sa...

Mysig helg du haft och mysigt berättat så jag nästan tror jag var med. Men hur har du lyckats hitta till MIN favovietnames??? ;) Den är toppen i allt mat stämning pris!
Gillar tanken på att lösa trissabstinensen med Helgbilden, kanske hänger jag på.
Snaps ser ut som ett kul ställe, där har jag INTE varit troligen iaf ;)

Mona sa...

Imponerande glasstapel! Att samla på gamla kameror är väl inte så dumt. När jag tänker efter så har jag en gammal lådkamera som jag ärvt efter mina föräldrar, 4 analoga kameror och 3 digitala. Mackan ser otroligt fräsch och smaskig ut.

Kicki sa...

Kul att du fortsätter med fototriss! Det tog ett tag innan jag fattade temat:)

Anonym sa...

Du ser ut att haft en toppenhärlig helg!!! Kul är det att spara på gammalt och slitet, det har jag också gjort men nu gått in i någon slags "sparsamhetsera" där hela livet är sparsmakat av prylar men med mycket annat. Ja så kan det bli... Ha en toppenvecka!

Anonym sa...

GUD, ge mig mackan, jag håller på och svälter ihjäl här!!! Men gurkan kan DU få, den tål jag dåligt!

PS: fan vad snabb du var nu, jag skulle precis titta in här när Sven ställde en fråga, ett ögonblick senare så hade du hunnit skriva en kommentar, höhöhö...

Marit Johansson sa...

Nej jag är inte där för jobbet.. men det vore ju inte helt fel, dom tjänar ju rätt så bra där borta!

Tony sa...

och frågar sig vän av ordning och intresse, när skall vi få se denna samling av gamla kameror?

Eva Trillian sa...

Alla samlar ju på nå't sägs det, I mitt fall är det böcker ;)
Låter/ser ut som ni haft en skön hel trots regnhot :)