fredag 6 juli 2012

Tema Fredag: ”Associera”

Det gäller att läser instruktioner till fototeman noggrant, helst hela texten, även sista meningen. Det kom jag på igår när jag såg temat ”Associera”. Trög som jag är så förstod jag inte varför alla helt plötsligt la upp foton på fönster – förvisso toppen bilder – men ändå...
När jag såg Sinneskattens foto så associerade jag bilden direkt till sommar, för det är väl just under sommarsemestern som de flesta passar på att renovera sina hus/sommarstugor, målar fönster med mera. Hänger ni med i mitt resonemang eller;-)
På bussen imorse läste jag hela inlägget, inklusive sista meningen.

Ren tur
Som vanligt hade jag tur… igen. På mitt jobb målas det fönster och väggar just nu. Inga problem alls alltså att få ett dagsfärskt foto. Målaren hade inte det minsta emot att figurera på min blogg, snarare tvärtom. Han sträckte till och med lite extra på sig, men glömde att dra in magen;-)


Bonusbild
Bor man i innerstan i en lägenhet utan balkong tager man det man haver. Den här tjejen praktiserade ”cloud bathing” i sitt fönster i ett hus på Västmannagatan i eftermiddags. Jag vet att bilden är suddig. Tog den ”på språng” om man säger så, men jag gillar den. Hoppas ni håller med.

Fler bidrag till ”Associera” hittar ni här.21 kommentarer:

Pysselfarmor sa...

Ja som tur är så får associera hur man vill i vissa fotoutmaningar
:-)))

apropå att det inte finns något fönster på lilla flygplanet på lekplatsen så har du nog liiiiitet fel där - det finns ett liiiiiiiitet där dock inte med glas av naturliga skäl, men små små bågar :-))

SoF sa...

Tjejen i fönstret...= kanonbild!
Ser mysigt ut.
...men jag är höjdrädd, så lite scary är den allt. ;)

Skön fredagskväll!

Monica sa...

Vilken tur du har jämt, medan andra får gå och leta trillar temabilderna över dej;-)
Ha en skön helg;-)

cat sa...

Vad synd att han glömde magen ;)
Gillar din bild på språng.

Kändes så fel att stava fel ;)

Jane sa...

usch, nu fick jag lite dåligt samvete ... har ju ett eller, hrm, flera fönster som måste göras i ordning ... du skicka över målaren hit. Det kanske räcker med lite mat och bers som betalning, om man nu ser till kroppskonstitutionen ;)
Ska tydligen få ny granne igen på kollon. Den nuvarande har haft stugan i ca 1,5 månad - undrar om det beror på att hennes karl sprang över och snackade med mig så ofta? ;))

anne sa...

Jag fick läsa temat tre gånger innan jag fattade vad det var du hade missat, eller kunde ha missat. Lika "trögtänkt" som du då? ;)

Cloud bathing-heter det så? Att sola i fönster? Eller när det är mulet ute? Bilden gillar jag mycket. :)

Della sa...

Klockrent att få killen att ställa upp sig för bilden t o m. :-) Och det ser faktiskt skönt ut det där med att sitta i fönstret och läsa. Det hade jag gärna gjort. Men tänk om man trillar ut!

llhertz sa...

Fönsterbadaren där är en riktig superbild! Säger allt om underbara sommar i storstan (obs inte ironi jag älskar sommarstäder)
Du vet det ju redan men jag säger det ändå: det är din kreativa associationsförmåga som gör att du alltid "hittar" bilden!

Marit Johansson sa...

"Men han glömde hålla in magen.. " hahaha... du är lite spydig du!!!

Så jättefin bild på tjejen i fönstret, synd att den blev lite suddig. Men å andra sidan så syns det ju då att den är tagen i farten, jag gillar den skarpt i alla fall!

Själv sitter jag här och jublar över att ha fått tillbaka uppkopplingen, kunde inte hålla mig från att vara med i fredagsutmaningen då såklart.. ha en trevlig helg!

Erik Semlan sa...

Ja du fick ju med killen som målar i din bild. Undrar om Carina har någon man som tvättar fönstren när hon målat?
Gillar bilden på fönsterbadande tjejen, riktigt läcker bild inte gör det något att den är lite suddig.
Känner igen stilen när jag bodde i annan bostad, där var vi flera som fångade solen i våra fönster ibland.
Njut av regnet i helgen Beata! Sedan blir det snart sol igen. :-)

Hörni sa...

Jag blir lite orolig att tjejen ska ramla, men jättefin bild är det. :)

Mona sa...

Du är superduktig på att hitta motiv i din omedelbara närhet. Haha, han ser verkligen uppsträckt ut. Det är väl bara kvinnor som håller in magen när dom blir fotade...

Jag gillar verkligen andra bilden. Ett riktigt önskemotiv. Måste säga att hon ser otroligt cool ut där hon sitter och läser. Jag hade aldrig vågat sitta där så avslappat. Jag har inte heller balkong och det har hänt att jag öppnat fönstret på vid gavel. Dragit fram en fåtölj till fönstret och låtet solen belysa nyllet.

4U2 sa...

Fju! Skulle aldrig våga sitta som hon gör, alldeles för rädd att ramla ut/ner!

Annemor sa...

Lekkert, men ville nok ikke sittet i vindusposten,nei :-)
Ha en fin lørdag :-)

Ama de casa sa...

Oooo... Catwomen där i fönstret. Jag associerar till katter som klänger i fönster till den bilden :-)

Stare Ström sa...

Vilken förmåga att upptäcka motiv, du har! Tjejen är så bra! Och målarkillen likaså!

Pumita sa...

Det är klart jag hänger med. Min hjärna tar kringelikrokar den med. ;)

Men sitta där och läsa... ser obekvämt ut. :/

Kicki sa...

Haha, det kanske inte gick att dra in magen, kan ha varit spänd OCH utstående! Bilden på tjejen blev hur bra som helst men jag håller med om att det ser lite ostadigt ut!

Lennart sa...

Har sett sån där cloud bathing en gång i Hamburg. Fast då sken solen härligt så det måste ha varit äkta sun bathing. Var på besök hos några där i stan och tittade ut lite genom fönstret lite slumpmässigt då vi satt och fikade i köket. Då ser jag en kvinna som sitter och solar som på din bild, skillnaden var att hon hade ingen bok och ingen BH. - Hon brukar göra så där ofta, sa de jag beökte.

Bildgatan sa...

Jag är tydligen hopplös, måste läsa sista meningen efter jag skrivit klart här. =) Månntro om jag blir diskad?

Nåja, du blir det inte och dina associationer ger dig dubbla poäng. Gillar helt klart båda bilderna och kan också berätta att jag är glad att inget av mina barn bor så där, jag får svindel av att se sådant när det är någon nära. Den här bilden klarade jag däremot galant.

Anonym sa...

gillar bilden med tjejen.