söndag 8 juli 2012

Marits helgbilder = BP:s helgtriss

Ja, vad kan jag säga om den här helgen då. 25,4 härliga grader igår och hela tre timmars strålande sol är ju något jag bara måste rapportera. Jag menar antalet soltimmar är ju minimalt den här sommaren så jag är glad och tacksam för de tre jag fick igår. Ordningen var genast återställd idag med regn imorse och en grå trist himmel. Bäst att titta ner i stället för upp alternativt stanna inomhus.

Täby Centrum
Täby Centrum är ett idiotsäkert ställe om man vill slippa dagsljus. Här kan man hitta den här skylten med inte så många rätt om man säger så.


Viggbyholms Loppmarknad
Förra helgen fyndade maken en kamera där, som han inte tänker använda utan bara samla på… Loppisen är öppet lör- och söndagar under perioden 26 maj - 7 oktober 2012. Idag gick vi en sväng där igen och jag måste säga att det finns mycket roligt att titta på som det här till exempel:

Death Clock
Googlade Deatch Clock och fick veta att jag kommer att lämna jorden den torsdagen den 5 maj , 2022. Oooops, bara 10 år kvar. Spooky;-) Lite makabert kanske, men ni kan testa här om ni känner för det och vill planera resterande dagar på jorden;-)

Leken runt dagbrunnen
Dessa pojkar hade roligt kan jag säga. De satt runt en dagbrunn och lekte medan deras föräldrar försökte sälja kläder och leksaker bredvid.

Bloggko
Ja, jag har haft mycket tid och lust att kommentera hos er under helgen. Under den aktiviteten upptäckte jag att Blogg.se har blivit med ko. Ja ni ser ju själva:-)

Fler helgbilder hittar ni hos Marit här.31 kommentarer:

Della sa...

Informativt som alltid! :) Och kreativt - det är inte varje dag man får sig en helgtriss med fyra bilder.

Anna sa...

Bra triss! Gillar isberget :)

Anonym sa...

Och jag som suttit vid symaskinen mest hela dagen och inte just levererat nåt att kommentera. Illa sånt.

Som vanligt underbara bildkombinationer.

Ama de casa sa...

Den där kossan håller på att driva mig till vansinne... Den dyker upp titt som tätt...

Jag tror inte att jag vill veta när jag ska lämna jordelivet - jag gillar överraskningar ;-)

Bildgatan sa...

Har alla Ica-butiker lika stora problem med dem som utformar reklamen och alla extraerbjudanden? Har ju skrivit om det själv och blev mörkrädd, här är det då inget bättre, någon borde ta ett snack med dem -allvarligt.

Jag tänker kolla hur länge jag har kvar, även om jag inte vill veta så kan det vara bra .. miljonerna måste ju fördelas rättvist -hahaha.

Ser ut som de där barnen får leka på samma villkor som vi gjorde em gång men med skillnaden att det var kottar och stickor mm som blev djur och annat på tomten i barndomens stuga.

Den där förb... kossan har jag varit livrätt för ett tag, har trott att det varit något virus som bloggägaren haft på sin dator. =) Överreagerar, du vet.

Min helg ska också komma i bilder, en lite längre helg men inte lika händelserik som din - men solig och åter solig samt mycket hetta.

Ha en fortsatt bra resterande helg - imorgon jobbar jag i Luleå och då är det bara att sitta inne oavsett väder.

Bildgatan sa...

Måste bara ... såg precis att jag fått en kommentar av min svägerska vad gäller sportreferatet. Där kommer det verkligen fram att jag är en tålmodig och icke överreagerande person. =) hahaha ...

http://bildgatan.designa.nu/2012/07/02/ett-sportreferat-i-en-helt-annan-klass/

SoF sa...

Perfekt K eller K-inlägg!

Ja den där kon har jag också fått syn på...ett antal gånger.

Varma solskenshälsningar!

Susanne sa...

Va modigt att kolla när du har din dödsdag, skulle jag aldrig våga.

Jane sa...

Här var det ungefär "finn fem fel" i morse när jag tittade ut genom fönstret - riktig dimma och man såg inte ens kyrktornet som annars är ganska påtagligt, om man så säger. Var tvungen att gå in på lokaltidningens hemsida för att kolla att inte kyrkan brunnit ned eller så :) Tyvärr har dimman hållit i sig nästan hela dagen förutom då det regnat en skvätt. Igår tog jag massor med bilder med nya kameran men nu vägrar Ps öppna dem för redigering - känner inte igen "dokumentet". F...n säger jag bara, har kollat allt på kameran med inställningar, formaterat om kortet, hämtat hem Canons uppdateringar av bildfilsläsning (RAW-filer)och inget funkar, grrrr! Varför kan inte allt bara gå som på räls någon gång?!? Får väl fortsätta med telefonfotande :/

Olga T sa...

Den där kossan känner jag igen. Tur att man inte har koskräck :)
Idag har vi haft strålande solsken!! Men jag vet att när Stockholm hade strålande solsken förra helgen hade man inte det på västkusten. Det är bara jag som lyckats pricka in rätt ställe att vara på.

Death clock är absolut inget för mej...! Vågar inte!

LissenTo sa...

Oj den där skyltningen var svår att tyda, vad det såldes.

Jo ibland kan man se många ovanliga ting på loppis, väldigt konstiga men så kul.

Bloggkon brukar beta hos mej.

Japp vill ha sol och mörkret kan vänta :-)

LissenTo sa...

Oj den där skyltningen var svår att tyda, vad det såldes.

Jo ibland kan man se många ovanliga ting på loppis, väldigt konstiga men så kul.

Bloggkon brukar beta hos mej.

Japp vill ha sol och mörkret kan vänta :-)

Stare Ström sa...

Trevligt med en triss med lite annat antal bilder! Och jag vill inte vara utan någon av bilderna! Jag tror det får fortsätta vara en överraskning för mig när jag ska lämna jordelivet. Skyltar är alltid roliga, men kossan har jag ännu inte stött på. Gillar inte sådana bekantskaper heller. Brukar var påfrestande.

Västgötskan sa...

Ja, den där blogg-kon har jag också sett. Mycket märkligt tycker jag... Haha! :-D

Hörni sa...

Dumma ko! Om man uppdaterar ett par gånger brukar den försvinna, men man orkar ju inte hålla på hur mycket som helst.

Den där dödsklockan vågar jag inte testa! Inte för att jag tar det på allvar egentligen, men jag skulle ändå ha svårt att släppa det sedan. :)

Ja, visst kan man lika gärna stanna inomhus nu.. Tråkigt är vad det är. Men dina bilder piggar upp som tur är. :)

Chrisse sa...

Hej
Vill tacka för ditt stöd i hela den där härvan som blivit så
himla upp och ner.
Jag är inget av de hemska namn jag blivit kallad av folk som bara läst lite här och lite där av det.
Jag är egentligen en person snäll
person som vill hjälpa till och styra upp så allt blir som det ska.
I denna situation har allt bara eskalerat av att personer retar upp sig på varandra och triggar igång diskussionen, gång på gång. Är det så roligt att se andra vara oense. I min värld skriker man inte åt varandra om der råder delade meningar, men försöker lösa det, men det verkar inte som det är tillåtet.
Att jag tyvärr gjort en annan människa förolämpad är inget jag är stolt över, däremot är jag stolt över att jag har så pass råg i ryggen att försöka ordna upp det.

4U2 sa...

ja du, det är svårt att titta runt idag, krångel, krångel med blogger. Vad gäller makabra ting så hittade du något som jag skulle vägra läsa, är alldeles för lätt påverkad! ;)

Mona sa...

Såna där skyltar börjar bli ganska vanliga, men då brukar det vara hos mindre handlare inte stora ICA. Men man får sig ett gott skratt i alla fall.

Kul att du spanade in Death Clock. Bilden är så häftig. Jag testade och så ändrade jag lite och fick ganska olika resultat. Om jag är pessimistisk så har jag ca 10 år kvar att leva. Om jag är normalt lagd kommer jag att bli ca 80 och är jag optimistisk kommer jag att bli 100 år! Det gäller att inte vara för optimistisk för jag vill nog inte bli 100.

Tänk att en dagvattenbrunn kan vara så intressant. Jag tycker i och för sig att det är ganska kul att fota brunnar, men jag skulle inte kunna tänka mig att ha dom som lekplats ;-)

Kossan håller på att driva mig till vansinne. Jag har ju blogg.se och så snart jag ska göra minsta lilla på bloggen så dyker den upp...

Monica sa...

Härlig helgtriss;-)
Sol och 26 grader varmt i denna fukt är inget jag ser fram emot i dag direkt.
Dom har ju humor i alla fall blogg.se.
Ha det;-)

Guldkryckan sa...

Såna där brunnar använder jag ofta som askkopp, man kanske inte borde göra det när jag tänker efter?

Jodå..har sett eran ko några ggr..verkar vara en aktiv ko... ;)

Ama de casa sa...

sv: Guardamarstranden kan lyckas vara fläckvis hyfsat folktom för att den är typ en mil lång. På vissa ställen där det är nedfarter till stranden så är det tjockt med folk. Dom flesta ids inte gå till en mer avskild plats.

Eva Trillian sa...

Death clock? Vad SKA de hitta på näst (som min farmor sa ... och som jag säger mer och mer ... ålder?)? Den låter jag nog vara ;)
Skyltar i affären har jag börjat läsa mer också. Det är inte sällan man får sig ett skratt! :)

anne sa...

Njaaa, några dödsklockor är jag inte sugen på... :)

Och den där kossan, bugs har jag hört talas om men en hel ko! Vad menar de?

cat sa...

Alltid trevligt att titta in hos dig :)
Kan meddela att jag även fick mig en rejäl koslick från naveln upp till halsen. Blä!

Kicki sa...

Äh, jag vet redan att jag kommer att bli minst 82! Tur det finns konstiga skyltar, tycker jag!:)

Ama de casa sa...

sv: Du... Tvättmaskinen gör inte alls jobbet åt mig, jag tycker att den mest ställer till det. Kolla bara:

http://amacasa.wordpress.com/2010/02/05/en-overdos/

:-)

Ama de casa sa...

Ps. Jag kan nog vara en av dom få som faktiskt ringt Via direkt - på riktigt! Jag undrade varför dom hade tagit bort pluttarna som gjorde att man inte lika lätt överdoserade...
:-D

Bildgatan sa...

Tänkte göra några små "rättelser", vi vr inte förbi hos Rantamor eftersom jag gick på tabletter - värk som jag får var tredje månad.

365, lägger jag upp för min egen skull, men kommer inte att göra om något. Chrissie ville nog bara göra rätt men det är inte hon som håller i temat, det är två systrar som heter Mia och Ebba.

Nej nu ska jag fundera över ordet sevärdheter, tror inte jag har något i vanlig bemärkelse från det här året.

Ha en skön måndag med förhoppningsvis strålande sol.

Freja sa...

Hahaha, jag gillar kon som är på rymmen, då blir jag inte alls lika irriterad som jag skulle blivit annars!

anemonen sa...

Härligt bidrag som vanligt av dig. Jag fick dagens skratt. Jaha ja du och jag har något gemensamt mer än bloggning. En karl som samlar på kameror:-) Jag samlar inte på något utan rensar och kastar. Jag kör med lätt bagage:-) Ha en fin vecka.

llhertz sa...

Grattis till hela tre timmars sol!!! Om de var sammanhängande soltimmar måste det vara ett svårslaget rekord i sommar.
Kul att följa dina helgäventyr även om vissa av dem är lite för morbida för min smak ;)