tisdag 17 juli 2012

Tisdagsbokstav: "Å" och Tisdagstema: "Jag önskar"


I detta bedrövliga väder önskar jag mig att jag kunde ta flygbussen till Arlanda och åka i väg någonstans till sol och värme. Nu får jag vänta med det till fyra veckors semester i oktober, då vi tänker fly landet på grund av stambyte i lägenheten.
Men på något sätt har jag ändå en otrolig tur med (den ofrivilliga) planeringen. Jag menar tänk om jag hade semester nu, vilken totalt bortkastad tid.
Bilden jag lägger upp är grå, trist och tråkig. Det blir inte bättre denna sommar om man vill ta dagsfärska foton till teman. Sorry guys!

Fler bidrag till ”Å” hittar ni här.
Om alla önskningar kan ni läsa här.

PS. Kan meddela att det är sin vana trogen en klarblå himmel därute just nu. 14 kalla grader gör att jag uppenbarligen har skrivkramp idag. Ska väl slänga mig i ett badkar med 40-gradigt vatten. Undrar om jag tinar upp då;-) DS

25 kommentarer:

Guldkryckan sa...

Hoppas din semester blir vädermässigt bättre än vad vi andra har nu.

Resa var det ja...till värmen....vi tänkte dra iväg nästa år jag och frugan.
Spanien står på programmet denna gång, många år sen vi reste iväg nu tillsammans...änna på tiden nu då.

Ha så gott.

Freja sa...

Fyy, så grått det ser ut. Här var det sol, men bara +9 i morse, så det är inte så mycket till sommar ändå. Med min solöverkänslighet är jag ändå rätt nöjd...
Sv: Nä, det var ingen veckomeny jag gillade heller, men det var från en av mina resveckor, så jag slapp de flesta vardagsmiddagarna... Jag såg att det fanns en lax med och en köttfärssås, det var mina matlagningsdagar!

Susanne sa...

Förmiddagen var helt OK, men sen blev det mindre kul. Försökte mig på lite altanchill på kvällskvisten men konstaterade att jag skulle bli tvungen att sitta i en sovsäck för att överleva.

Annika sa...

Jag kan bara dela din önskan :-)

Jane sa...

Idag har vi faktiskt haft sol HELA dagen! Det du!!! Jag hann tom klippa gräsmattan utan ett regnstänk. Ditt väder såg ju inte för roligt ut. Det är inte utan att man längtar bort till ett soligare, framför allt varmare, ställe där man kan sitta ute och mysa på kvällen ...
Det värsta med den här fukten/regn är att myggen är för j*a :(

Charlotta sa...

Nämen stackare, regnar det så? Jag gillar molniga dagar, som jag lyckligtvis har haft under mina hittills två semesterveckor.

Skönt att ha en härlig höstsemester att se fram emot när "alla andra" är lediga. :)

Bildgatan sa...

Här kommer den goda fen ... Vi har varmast i Sverige och inte bara det, stor gul, blå himmel, relativt vindstilla - Välkommen till Sveriges framsida. =)

Gäller att passa på medan man kan - eller så skickar jag solen till dig på torsdag. =) såg nämligen väderprognosen.

Vilken fullträff i bild och jag ser dig i bilden.

Monica sa...

Riktigt skönt här ute och bara en rejäl regnskur idag;-)
Varför klaga det är ju så grönt och fint i naturen, inte som förra året torrt och brunbränt.
Härligt att ha semester att se fram emot;-)

Stare Ström sa...

Fy vilken grå och tråkig bild! Men den där skylten till Arlanda ger ju lite hopp! Och de soliga kvällarna känns som rena hånet när man har gått med regnställ och raggsockar hela dagen.

Olga T sa...

Detta sommarväder gör mej tokig. Har haft blå himmel och sol, men det blir ju inte varmt.

SigridfraEnget sa...

Vi är nog flera som önskar värme!!

Kicki sa...

Vem vill inte åka iväg när man ser det där?! Hoppas fint väder med värme väntar dig i höst!

Hörni sa...

Men åhhh vad du har att se fram emot! Smart av er att resa bort under stambytet. :)

Ama de casa sa...

Jag Önskar att solen Återvänder till dig snart!

Det är alltid bra med planer. En gång när jag hade reseförbud (Anders satte ner hälen och tyckte det var nog för ett tag) då skulle vi lacka om golvet i pannrummet. Vi sov i rummet intill och lacken var typ totalgiftig.
- Dom har extrapris på resor till Prag nu, sa jag lite försiktigt.
Vi lackade golvet och drog till Prag :-)

Della sa...

Har läst ifatt hos dig nu efter några dagars frånvaro. Tur att jag inte var borta längre för då hade jag fått svår abstinens! :)

oumberligating sa...

Hoppas du tinat upp nu när du läser detta, regnandet och kylan håller i sig även idag, har själv att duschen på det varmaste och torktumlaren pågång samtidigt i badrummet för att bli lite sommarmjuk i lederna!
Fina bilder som alltid hos dig!
Stor Kram ifrån Omberlige Peter!

llhertz sa...

Nej trist med allt regnet. Inte en dag utan faktiskt :( Bara namnet Arlanda piggar upp (man får ta vara på det lilla ;).
Svar: Tack för "hejaropet"! blev helt överrumplad när jag läste din kommentar, det trodde jag inte.
Fötterna är bästa dörrmatta/borste så man kan gå ut barfota i trädgården. Om du skaffar en kommer du också att vilja gå ut barfot på balkongen - lovar ;)

Anonym sa...

Värmen i sig kan jag klara mig utan, jag trivs BRA/BÄST mellan 15-20, inte för fuktigt, men seriöst, att inte få en hel dag utan MINST en åskskur, DET är trist!
Annars håller jag med dig, vilken jävla tur att man INTE har semester, jag har fullt upp med att ta hand om shoppingsugna quinns mellan skurarna, jag menar, jag har (naturligtvis) öppen dörr till butiken, och NÅGONSTANS skall de söka skydd, eller...?
Höhö...

cat sa...

Hoppas att din onsdag har varit bättre.
Min onsdag har varit hyfsat solig och inte allt för kall.

anne sa...

Är du sååå frusen av dig???

Litet kallt har det väl varit men inte så det stör. Inte mig i alla fall.

Semester i oktober låter intressant.

Anonym sa...

Det har varit en bedrövlig sommar så långt men det är ändå skönt att vara ledig. Helst hade jag nog velat vara ledig i oktober också.

Pumita sa...

På planet mot Arlanda igår sa kaptenen att det var 19 grader och behagligt väder i Stockholm. Inte alls dumt tänkte jag som hade undrat i förväg om jag skulle frysa ihjäl och bli dyngsur utan jacka. Behagligt var ordet, riktigt skönt efter närmare 40 grader i Guimarães dagen innan. Och nu är det soligt och fint! Läste på nyheterna att det var störtskurar och översvämningar i Stockholm på eftermiddagen... men det var innan jag kom hem, haha. Visst, det var blött på marken men det var det hela. Det gäller vara på rätt ställe vid rätt tid. Hittills har jag haft en härlig semester med en regndroppe eller tre mellan varven så jag klagar inte. :)

Pumita sa...

Förresten, åka iväg en månad i oktober... det låter alldeles kanon! Speciellt efter att det har varit en blöt sommar. :) Hos dig, menar jag då. ;)

dominic sa...

rolig lek med att fota bokstäver :)

Mona sa...

Det där var ingen rolig syn.