onsdag 4 maj 2011

En Panda och en Espressobar

Idag stiftade jag två nya bekantskaper som jag bara måste dela med mig till er. Ja ni vet Matpatrullen har varit i farten igen;-)

Panda Sushibar på Söder
Bästaste vännen N fick äntligen lämna sjukhuset idag, vilket jag tyckte var ett utmärkt tillfälle att fira. Då mina bästisar på arbetet jobbade hemifrån ringde jag upp maken som gladeligen ställde upp som lunchdejt:-) Panda Sushibar har fått utmärkta betyg i olika tidningar så vi bestämde oss för att testa. Hos Pandan är hela det asiatiska köket representerat (här finns så mycket mera än bara sushi), varje rätt tillagas individuellt, portionerna är gigantiska, servicen kunnig och stämningen är som den ska vara i Bajen-land - på topp alltså. Extra plus för det marinerade sjögräset med morötter på salladsbordet. Japp stället får utan tvekan fem poäng av fem möjliga!

Espressobar
När kollegan X fick den strålande idén att testa det sprillans nya fiket ”Espressobar på Svenska” på Hälsingegatan 40 var varken kollegan Håkan eller jag svårflörtade. Affärsidén är att hyra in sig på entréplan i kontorsfastigheter. Genialiskt!!! Jag menar fastighetsägaren får intäkter för annars outnyttjat utrymme och caféägaren Mathias är garanterad många gäster som jobbar i byggnaden.
Den mycket goda cappuccinon serveras i stora koppar och kostar 35 kronor – i överkant tycker jag. Den ekologiska glassen testades av kollegorna och fick omdömmet:

”Som förr i tiden, precis som mamma tillagade den”.

Även den kostar 35 kronor. Miljön inne i baren är helt underbar! Tack för snilleblixten X:-)

PS. Är mycket imponerad över er kunskap om plantorna i gårdagens inlägg. Gud vad man lär sig när man har en blogg och intelligenta läsare! Tack för infon:-)DS

25 kommentarer:

4U2 sa...

Vad roligt att din vän N fått lämna sjukhuset, det måste kännas underbart för sjukhus ... nej, där skall man inte vistas om man slipper. Och slipper jag äta sjögräs är jag väldigt glad då detta tillagades hos mig när jag var liten och nej, gillar det inte!

Hoppas ni nu kan få många fina stunder med N, till helgen kommer det åter fint väder ... sägs det.

Pumita sa...

Oooh, vilket sushitips! Man tackar! Glassen verkar inte dum heller.

Förresten... En blogg om allt möjligt som får dig att LE. Hm, det kallar jag för falsk marknadsföring. Hur menar du egentligen? Jag gapflabbar för det mesta. =)

Jess sa...

Bra med tips! Ska ju till Stockholm på fredag till lördag kanske kan man hinna med något av alla din tips!
Hoppas på fint väder på fredag! Blev lite förvånad när du skrev att det hade snöat! I och för sig har det varit kallt här också, is på rutorna på bilen på morgonen!
kram

Malla sa...

Oh my vilka pandas! :D

Jag ska hålla till på Kungsholmen, i alla fall under nätterna. Vi har ena kontoret där så ska hälsa på + att vi har bokat hotell i den delen av stan. Under fredagen ska jag spankulera omkring i centrum och hitta nya fina kläder som inte finns i min lilla stad :) På fredagkväll är det bloggträff och på lördagmorgon åker jag hem!

Jane sa...

Måste vara underbart att få lämna sjukhuset och dess mat, man blir ju piggare bara att komma utanför dörrarna :)
Synd att man inte bor i Stockholm nu när du tipsar om så många ställen att käka på. Med mitt minne lär jag väl inte komma ihåg något heller när jag väl är på plats i storsta´n. Jag får nog skriva in dem på telefonen ... bara jag kommer ihåg att jag gjort det ;))

Jess sa...

Vi ska bo på Clarion Hotel, kan det vara Ringvägen? Något bra lunchställe där en fredag eller lördag?

kaffehörnan sa...

Tack för dina ord
Jag startade på metrobloggen, tänkte vad kan en blogg ge och vilja läsa om mig.
Steg från anonym till en rikskändis typ, så känns de
Jag menar alla mina klipp på YT
Makalöst stort blev de

Jag kan va hård i min blogg men hjärta av guld

Kan anses många gånger om man hatar barn, men så är ju ej fallet

Jag skriver hur jag tänker

kram från mig

Vad roligt du vill vara med i tävlingen

Rantamor sa...

Måste säga att...
jag aldrig har ätit shushi (stavas det ens så?)
Ser så gott ut...
men jag gillar ju inte ens gravad lax...
kan jag gilla shushi dådå???

Så underbart att höra att din vän har fått komma hem från sjukhuset...nu måste vi ju hålla alla tummar för att han får förbli frisk.....

mycket positiv energi...

huj va jag fryser...
kallt ute...
kallt inne...
näe nu skiter jag i allt å lägger mig...
på tv är det bara hockey...suck.....

tjingeling...

Marita sa...

Den där glassen är jag klart intresserad av. Varje morgon dricker jag Rooiboste med apelsin.

Jane sa...

Hej igen :)
Bilden tog jag på sonens konstskola, de har någon "design"linje där också.
När man är singel får man göra allt själv ... vilket inte är så kul jämnt fast samtidigt får jag bestämma det mesta ;))

Per-Anders sa...

I fredags åt jag lunch på Non Solo Bar på Rörstrandsgatan.

Hörni sa...

Vad skönt att han fått lämna sjukhuset, klart det ska firas. Tack för tipsen, det låter jättebra med stora portioner asiatisk mat!

thejeanettishway sa...

har aldrig ens provat sushi trots min höga ålder... men det är klart, något får man ju spara sin pension till. jag börjar genast räkna ut vad en kopp kaffe och lite glass kostar hemma: tja om det når upp till 5 kr...
äh, jag nördar lite bara :)
ändå så typiskt mig.
ha det bäst - flodhäst eller om det var igelkott - kommer inte ihåg... (hög ålder)

Monica sa...

Härligt att N fått lämna sjukhuset det måste kännas bra för dej;-))
Sushi är inget för mej men dom har ju en massa annat godis så det kan ju vara värt att prova.
Undrar om man kan smyga åt sej pandan, vill ha;-))

kaffehörnan sa...

Vad har du för planer idag, jag ska ha soppa till lunch

Ska vara inne, förra v var jag förkyld men ej 100 än. Skulle på bloggträff i helgen men får allt stanna inne

Ha en bra dag
kram

cat sa...

Wow tänk att hitta två sådana guldställen på en och samma dag!

Vad härligt att N kunde lämna sjukhuset:)

Bildgatan sa...

Jag gillar verkligen matpatrullen, även om jag inte är i närheten av dina föremål för tester och omdömen. Du borde få provision för dina recensioner, även de dåliga vilket gör att de kan bättra sig. Kritik är bra, även den mindre bra.

Idén med små "fik" i närheten av kontorsfastigheter är suberb, men kräver nog sin storstad.

Apropå kunskap om plantor så håller jag mig nog på samma nivå som dig även om jag lärt mig lite genom åren. Däremot handlar det om att känna igen, vilket jag gör men alltid tappar namnet. Jag har samma problem med människor -jag känner igen men kan inte koppla ihop dem med namnet.

Nu har en vän till mig startat en sida på FB (jag vet vad du tycker om platsen =) ) där hon besvarar frågor om plantor och ger råd - GRATIS, hur ofta får vi sådan idag och snabb verkar hon vara. Jag har hotat med att ge henne heltidsarbete, genom mina frågor, nu när sommaren är i antågande och vi är på väg till förändringar vad gäller stugor.

Det är underbart med sådana vänner och jag vet att hon är superduktig eftersom jag arbetat med henne och sett hennes profession.

Nej, nu kanske jag ska sluta och surra här och återgå till verkligeheten IRL.

Bildgatan sa...

Jag blev så inne i mitt eget skrivande att jag glömde skriva - vad skönt det nu måste vara för din vän N och känslan att få lämna sjukhuset, även om det kan vara tryggt när man är sjuk. Låter verkligen förhoppningsfullt.

Svorskan sa...

35 kronor tycker jag också låter lite i överkant, men jag är beredd att betala lite extra för något extra gott. Ekologisk glass - undrar vad de menar med det. Är det VERKLIGEN inga tillsatser i? Det måste jag kolla när jag får det för mig. :D

4U2 sa...

Frångår du rutiner idag? :)
Tack och ja, ägg är ett måste till spenat men vad gör man när maken lovat men glömt köpa några? Då tar man en enstaka köttbulle som ensam och övergiven stod där på hyllan i kylen ... man vet inte hur det smakar förrän man testat och ja, det gick bra med kombinationen ... dock blir det ägg nästa gång!

Lennart sa...

Jag tycker att pingviner och pandor är skojiga och mysiga djur. Då mamma fyllde 60 for hon, min bror och några till iväg till Peking. Jag kunde tyvärr inte följa med eftersom jag satt fast i en ombyggnad på jobbet. Som tröst köpte hon fyra slipsar och en temugg till mig. Då temuggen är tom så är den blå med röda kinesiska tecken. Då man häller något varmt i muggen så ändras dekoren, fram kommer då en mamma panda och en babypanda som sitter och mumsar på bamburör!

kaffehörnan sa...

Har du hittat på nåt roligt idag

Freja sa...

Brukar befinna mig på Hälsingegatan ibland i jobbet, ska kolla in den där glassen! Kaffe dricker jag inte alls, men de kanske hade nått gott te? Te ska ju vara det nya svarta.....

Susanne sa...

Svensk Kaffe....... Lite trott pa det amerikanska kaffe. Idag bryggde jag kaffe pa hotellet, enligt instruktioner skulle det vara 10-12 koppar vatten, jag tog 4 och det blev svenskt :)

Ellis sa...

Åhh är sushin också enorm? :D