fredag 27 maj 2011

Fredagstema: ”Yta”

Precis som förra fredagen hade jag tänkt kombinera fotoutmaningen ”Himmelsk” hos Petunia med ”Yta” hos Sinneskatten. Då jag har lovat mig själv att endast använda dagsfärska bilder så sprack den idén då en grå och regntung himmel inte är så fotogenisk, ja lovar. Dessutom får man konstiga effekter med i bilderna när man riktar kameran uppåt och det regnar på den…

Elskåp
På Norra Stationsgatan hittade jag detta elskåp i morse. Skåpet har nog funnits där så länge jag kan minnas men ölburkarna ställdes dit inatt – jag kaffebägaren också för den delen. Ja så kan man ju också utnyttja en yta. Å nej, jag tycker inte att det är okej.
Äkta smör
Väggytorna i köpcentra bjuder ju på allehanda budskap för att locka kunderna att spendera pengar. Måste säga att jag har börjat fundera lite här… Jag menar ”äkta smör” – finns det oäkta eller rentav falsk smör? Om svaret är ja så är det väl margarin då eller…
Äkta hälleflundra
Japp, på ICA i Täby Centrum kan man nu också köpa ”äkta hälleflundra”. Vi köper ofta hälleflundra men nu undrar jag vad jag har köpt i alla år: en oäkta variant av fisken som då kanske kallas för strömming. Nej, det kan jag inte ha gjort då jag inte äter kattmat;-). Är hälleflundran äkta på grund av att den är odlad i Norge? Om den inte är odlad är den falsk då eller…
Nej, nu ska jag ta mig en välförtjänad fredagsvinare och fundera över om den är äkta eller inte. Nej, förresten det struntar jag i. Jag njuter istället;-)

Fler ytor hittar ni här.

PS. Hos flera av er kan jag fortfarande in kommentera via datorn. Det fungerar dock med iPhonen. Om ni vill att jag kommenterar hos er så vill jag bara informera att mina fingrar tyvärr inte är skapta för dessa små tangenter. Så ni får väl stå ut med en massa stavfel då jag inte orkar korrigera. Okej!? DS

19 kommentarer:

Jane sa...

Kan bara meddela att jag är äkta f...d på blogger nu, måste logga in hela tiden, eller så kan jag inte logga ut. Inläggen sparas inte så det går inte att lämna sidan ... Till råga på allt faller det ett alldeles äkta, jätteblött regn över Gävle - visst behövs det men det kunde ju ha väntat tills jag hade varit ute med jycken :(
Nä, det blir ett glas vin här också :))

Susanne sa...

Hahahahaha, undrar hur mycket falska matvaror jag har i kylen,

Gun sa...

Hahahaha, ja man kan verkligen undra vad de menar med äkta, och hur de oäkta ser ut.

Jag kan fortfarande inte kommentera här via bloglovin. Men jag har ju din url som tur är.:)

4U2! sa...

Yta ... och äkta vara ... ja, kunde det visas på ett bättre sätt? Vet ej, kanske men jag gillar ditt!
Hoppas vinet smakar oavsett, ta ett glas för mig som inte får/kan dricka ... visst är det jätte synd om mig nu? ;) Nej, det är det inte för jag åt både pizza och glass trots min diet :)
Ha en skön kväll!

LissenTo sa...

Ja man kan fundera vad som är äkta eller inte. Lite fundersam blir man.

Hmm vilken sk......... som vi konsumenter luras att köpa.

Här blir det innemys i helgen (regnet). Loppisbesök med kompis, jag följer med, hon ska köpa stolar. Men man vet aldrig.
Rapport kommer om något plötsligt glädjeämne uppenbarar sig :-)

Pysselfarmor sa...

Du vad synd att burkarna var tomma ;-) eller...??

Men va äkta smör och äkta hälleflundra...

Ja ett annat äkta smör har jag ju ätit som är uppvuxen på landet (fjällvärlden) på en liten bondgård....vi kärnade smör själva.
Det du!! Ibland låter det som om jag är 100, men jag kan säga att jag är en bra bit därifrån inte ens pensionista!

Nu blir det litet tyst från mig en vecka framöver sådär - drar till Skagen och bilar runt på Jylland.
Ha det bra så länge utan mig ;-)

Petunia sa...

Dette innlegget står på listen over Himemelsk # 37... Har du linket feil??

Monica sa...

Ja nog kan man fundera över vad som är äkta och falskt nu för tiden. Jacob brukar reta upp sej på hur dom skriver i sin reklam.
Nu för tiden när man ser en kurvig sak funderar man ju också på hur mycket av vara som är äkta;-))))

jeanettes.bloggo.nu sa...

hur ok som helst med dina fingrar...
äkta jordgubbssylt har jag sett också... åsså finns det försäljare som ibland vräker sig med uttrycket: "ska jag vara ärlig så..." jo, det har jag väl änna förväntat mig att han/hon ska.
tänk vad mycket falskt man måste ha ätit och köpt genom åren. man kanske rentutav har blivit riktigt förljugen!
måste ut med resterna av gårdagens spaghetti till hönsen. de tror att det är maskar!!! sicka lättlurade :)
kram till sköna du och ha en f(oto)antastisk lördag//

cat sa...

Vad konstigt att du inte kan kommentera över datorn. Verkar ju helskumt!

Nä sådär ska man inte använda ytan på ett elskåp, men det är väl i och för sig bättre än att de slängde burkarna rätt på gatan.

Äkta och oäkta mat, nej det är för tidigt för min hjärna att försöka få någon förståelse för det här fenomenet :)

Beppan sa...

Knepigt det där med äkta varor... Vadå äkta smör??? Visste inte att man kan odla hälleflundra heller. Däremot vet jag att fisk från Norge transporteras till Japan för att paketeras och frysas och så transporterar man den tillbaka till Skandinavien igen för att säljas i butik.

Och den där ytan som någon tyckte passade att ställa ifrån sig skräp på. Denne någon hade väldigt mycket otur när han tänkte!!

SoF sa...

Ja på tal om äkta...

Jag tror att jag vågar sätta 1000:- på att det som kallades för oxfilé när jag var på restaurang i veckan - absolut INTE var någon oxfilé.
Något irriterande.

Eftersom det var bra priser = låga after work-erbjudanden, så kan de väl lika gärna skriva ut på menyn vad det är de verkligen serverar. Smaken var det ju inget fel på, så det var inget fel på tillagningen - bara "namnet".

Vilken tur att de undvek ordet äkta i alla fall. ;)

Varma hälsningar!

Susanne sa...

Sv: Ibland är det så skönt med fredagar som innehåller ingenting. Jag sov bort hela fredagkvällen och är fortfarande seg och febrig.

Pumita sa...

Du kan ju inte nobba kattmat, så dyrt som det är borde det vara en delikatess! ;D

anne sa...

Oäkta smör och firre...? Skumt men de försöker väl rida på folks längtan efter naturliga och ekologiska produkter!?!

Sv. Jovars, mitt inlägg var småluddigt och byggde på ett annat från igår... Dotter hade..."middagsgäst" med sig hem för första gången. Och denne gäst hade vissa svårigheter med det som serverades, men det handlade inte om en preferens för vegetarisk mat utan en nyinsatt tandställning. :)

SoF sa...

Förstår dig (ang. figuren från Mosebacke torg) - det är en lite speciell känsla över den.

Varma nu-regnar-det-igen-hälsningar!

Gärdsmygen sa...

Ja vad är egentligen äkta? Hu, blotta tanken får mej att rysa.
Väldans vad du fick ihop mycket kul till detta tema. Ha en go´lördagskväll!

Bildgatan sa...

Jag tycker inte heller att det är ok. Men eftersom det är en kung så verkar det ju vara fullt acceptabelt att trampa och stå på alla olika typer av ytor.

Butiksreklamen är verkligen ett kapitel för sig, har ju skrivit om det en gång, och äkta Hälleflundra? Misstänker att man överhuvudtaget inte ens får skriva hälleflundra om det inte är hälleflundra. Däremot känns texten i reklamen ännu mer konstig när det står odlad. För mig är det naturliga äkta och en odlad fisk är aldrig naturlig.

Vad gäller smör så misstänker jag lika där förutom att det då ska innehålla vissa ingredienser och så vidare för att få kallas smör, är säkert lagstadgat. Så är det till och med för min älskade falukorv som ska innehålla minst 40 % kött för att vara godkänd.

De som arbetar som marknadsförare inom livsmedelshandeln verkar också (ofta) ha problem med särskrivning samt vissa enkla skrivregler vilket gör att det kan bli hur tokigt som helst.

Tänk vad jag orkade trots att jag helst skulle vilja lägga mig ner på en sträckbänk och fortsätta sova.

Jah Hollis sa...

Bra variant på yt-temat.
Bryan Ferry var för övrigt i fin form. Men jag får återkomma till honom och till dagens Fototriss med eftersom jobbet kallar. Dessutom ska jag köra bil dit. Hoppas dom har äkta bensin på macken, för det är vad min bil kräver.