måndag 16 maj 2011

Måndagstema: ”Färgrikt”

Petunia vill se färgrika bidrag denna måndag – dagen förre den ”syttende mai, Norges nasjonaldag”. Och det ska hon få;-)
Som vanligt hade jag tur – igen – med min bild till temat. Ledningsgruppen och mellancheferna på mitt jobb hade nämligen en minikonferens idag som bland annat behandlade hbt frågor (hbt = homosexuella, bisexuella och transpersoner). De fick en färgglad bok och jag passade på att fota kollegan Håkans exemplar.

Ingen diskriminering
Personligen tycker jag att det är mycket bra gjort av mitt företag att belysa dessa frågor. Vi är en multikulturell arbetsplats och jag vet att vi också har hbt-personer på mitt jobb. Ingen har någonsin diskriminerats – varken på grund av härkomst eller sexuell läggning – åtminstone inte under de drygt sex åren som jag har jobbat där. Ändå har hbt-personerna inte kommit ut ur garderoben. Här undrar jag varför!??? Så japp, informationen behövs uppenbarligen – trots att det är 2011.

Det blev ett riktigt glatt och färgrikt bidrag tycker jag:-) Skulle det mot förmodan finnas några av er därute i cybervärlden som har fördomar eller problem med mitt "tänk" - så kommentera gärna.

Fler färgrika bidrag hittar ni här.

20 kommentarer:

Petra sa...

Tycker att det är sorgligt när personer inte vågar komma ut!
Kramen

Jess sa...

Absolut ett färgglatt bidrag!
Håller med om att det är synd att inte fler vågar vara sig själva, samtidigt vet jag att det fortfarande finns alldeles för många trångsynta människor ute i verkligheten...

Pysselfarmor sa...

Verkligen ett bra inlägg! Vi har flera hbt:are hos oss och i min arbetsgrupp var det två av åtta - dock har den ena gått i pension nu. Undras varför det är så hos er då när företaget verkar vara "öppet"...klurigt att ta reda på det kanske.

Susanne sa...

Mycket bra av företaget att lyfta frågan.

Per-Anders sa...

Jag har inga fördomar men kommenterar ändå. Själv tycker jag det skulle vara kul att få skriva i våran personaltidning om någon anställd som "kommer ut". Att få bli först med nyheten, typ.

Simon sa...

Jag tycker mycket om ditt ”tänk” och ditt bild val :)
det finns ju många anledningar till att man inte vill "komma ut" på jobbet, men att dom tar upp ämnet är ju underbart bra, och det är nog skönt för många även om dom inte pratar om det.

LissenTo sa...

Tur att vi människor kan vara olika.
Sätter färg på tillvaron.

Allas lika värde och ingen är perfekt!

Tur va :-)

Bildgatan sa...

Vilken snygg och läcker bok med sin färgrika framsida.

Av mina goda vänner finns det en blandning av allt. Gillar inte när man drar gränsen någonstand utanför nordeuropa och själv har jag rötter i Finland samt med en sambo som egentligen är halvfinne, eller byfinne som han själv kallar sig.

Det är nog inte så enkelt att komma ut och berätta, det finns för mycket inskränkta människor och det kan säkert göra en mycket rädd.

Gillar verkligen din bok.

Petunia sa...

Tusen takk:)

4U2! sa...

Det var ett bra val och vilken tur du verkar ha med teman eller är det skicklighet? (jag tror på det sista!) Färgrikt och färgrikt på det att själva föremålet behandlar frågor som är viktiga, sådant som man blir glad av och som sätter färg på tillvaron! Diskriminering är inte heller något för mig.
Ha en trevlig senkväll eller skall jag säga sov gott?

Petunia sa...

HM!
Jeg skrev en kommentar her i sted før tusen takk, men den kom ikke med...
Bare ikke "Blogger" begynner å tulle igjen.
Boken var i alle fall et godt eksempel på fargerik!!

Simon sa...

Vaa somnade du :) då missade du ju den spännande röstningen, vaknade du till sen? Eller såg du hur det gick dagen efter? :)

Japp tror du har rätt, imponerande :) kan inte alls franska skälv, men har läst vad texten handlar om och det du skev passar perfekt. :)
Nja inte rickligt techno även om det är lite åt det hållet, skulle nog kalla det för typ Electronic, dance pop, men det finns ju så mycket olika namn så det e säker fler som passar :)

I vilka länder har du spelat fotboll, och på vilken nivå spelade du??

Jo visst e det sorgligt, väldigt sorligt, men jag vet ju hur det är, (eftersom jag skälv är gay) och det e ju verkligen inte lätt alla gånger.
Skitsnygg och otroligt intelligent, passar tyvärr inte alls in på mig haha :)
men visst e det många andra som e det :)

Monica sa...

Nej jag är varken färgblind eller fördomsfull;-))))klart man ska våga vara sej själv.

jeanettes.bloggo.nu sa...

härligt, bra inlägg :)
mera färg till folket...
kram ♥

cat sa...

En härligt färgglad bok. Vad skönt att du jobbar på ett tolerant ställe :)
Jag tror helt klart att det är tolerant även där jag jobbar.

Rantamor sa...

Ett vackert färgglatt foto som belyser en riktigt bra text som du skrivit.
Har aldrig funderat över min konstiga personlighet...men säkert är det att jag skulle vara stolt om jag var så normal som dom det handlar om i denna bok...*skratt*

Min flykt fortsätter...jösses nu är jag hos han Runeberg...

Tjingeling.

Anonym sa...

Jag förstår inte frågan! Det hade jag gjort om företaget sysslade med sex då kanske man kunde ta till vara på hbt-personers kunskaper (som hbt-person) men på ett vanligt företag? - förklara: hur är frågan viktig? Är inte de personer människor som du och jag och gör sitt jobb??? Vad är nästa fråga som ni vill ställa vad personer gör på sin fritid/sängen som ni tycker ska tas upp på företaget? Är det ett ämne för fikarummet kanske?: "använder ni vaselin?" Jag är inte hbt-person men tycker att vissa saker ska man hålla isär mellan jobb och privatlivet, därför tycker jag inte alls är konstigt att de personer inte anser sin sexuella läggning vara av vikt på en arbetsplats. Bemöt personer för hur de är som personer och inte vad de sysslar med i sovrummet (om inte ni har ett personligt intresse av det)
/R

Gun sa...

Bra du är Beate! Många drar sig nog för att berätta pga att de konstigt nog, fortfarande möter illasinnade fördomar ute i samhället.

Freja sa...

Jag jobbar med mångfaldsfrågor på mitt jobb, vi skulle behöva den boken! Min chefs inställning är att om han frågar en homosexuell om det är några problem och får svaret nej, då är allt OK. Han förstår inte att även vi andra svarar automatiskt "nej" när just den chefen frågar, för annars blir det ännu mer problem ;-) Det är inte lätt, men spännande och utmanande att jobba med de här frågorna!

Melusine sa...

Vi trenger fokus på dette, så det er bra du tar opp emnet!