tisdag 31 maj 2011

Några studsande tisdagsinsikter


När man sitter på bussen klockan 07:30 och vet att man kommer att få en lyxlunch som man dessutom inte behöver betala studsar man till jobbet – efter att man stigit av bussen.

När lunchen på Skafferiet – kalvfärsbiff med trattkantarellsås och färskpotatis – smakar precis lika gott som den ser ut (bild ovan) studsar man tillbaka till jobbet – trots begynnande paltkoma. Stort tack X, tack företaget!!!

När eftermiddagsfikat består av kollegan Xs hemlagade supergoda ribba-kaga gjord på rabarber – studsar man inte längre, inte ens till tjänsterummet. Man går i maka takt, njuter av eftersmaken och inser att minst ett extra kilo valkar runt midjan är värt det;-) (X bjöd på vinstkaka efter storvinsten (enligt honom själv) mot kollegan Anders som ni kanske minns här;-)
När man försöker kompensera dagens frosserier med hälsosamt kvällsmat köper man hem sushi som intas på balkongen. När man (maken) då lyckas tappas skålen med soya på sig själv, de vita möblerna, den vitröda Pappelina mattan och det nystädade ljusgråa balkonggolvet tittar man gärna på hur en annan studsar iväg för att hämta svabben.

PS. Kolla gärna in "Ordlös Onsdag" som SoF och tPix på Blindstyre har tagit över. Ett lätt tema väntar...för somliga;-) Lycka till! DS

18 kommentarer:

Jess sa...

Fast jag är mätt kan jag inte låta bli att bli lite sugen på det du åt! Mums!

Pumita sa...

Här sitter jag och dreglar och kan inget annat. Knäckemackan vägrar att förvandlas till smarrig paj hur jag än stirrar på den. :( Men kaffet är gott iaf, hemmagjord latte a la Pumita. :p

Jane sa...

Jag tror jag studsar ner till dig ... det går ju inte en dag utan att du "serverar" oss andra med smaskigheter. Mina valkar ger jag sjutton i, man lever bara en gång ... kanske :P

4U2! sa...

Den sortens "deg" på en kaka gillar jag! Mums.
Men jag undrar om du hade glömt att titta ordenligt (läsa) pga de goda gourmandiserna för jag fick läsa mitt inlägg igen för att se om jag beklagade värmen .. och konstaterar att jag faktisk klagade över getingar men lovordar sommaren som låter oss gå med bara några få klädesplagg.
Men, bara för att det är du så är du förlåten :) ;)

SoF sa...

Ja men visst - det upptäckte ju jag också. Jag tar ju faktiskt väldigt lite landskapsbilder själv.
Så relativt är ordet för dagen.

Å jag tänkte på dig...men så kom jag på att du kan ju alltid fota kontorsLANDSKAP. Hihi!

Stort stort tack för att du som vanligt supportar oss och sprider budskapet.

Varma kvällshälsningar!

Simon sa...

:) Åå kakan ser välldigt god ut..maten med.

LissenTo sa...

Tur du fick studsa och gå i sakta mak för den första delen av dagen. Riktigt gourmétillvaro arbetstid.

Hoppas maken studsade bra och att det åter är fint på balkongen. Annars skickar du honom att plocka liljekonvaljer till dej.

Min landskapsbild är klar för morgondagen :-)

Malla sa...

men vilka godsaker!
fast det där med soyan lät lite jobbigt..:P

anne sa...

Vilken matdag du har haft! Härligt!

Men, blev det någon fokus på jobb alls? ;)

Eller kanske är även du förunnad att göra litet som du själv vill? :)

4U2! sa...

sv: ha,ha,ha tack för skratt före sätta-igång-göra-mig-redo-nattläsning-i-sängen! (för makens skulle vill jag ej gå och lägga mig för sent efter honom då han skall upp tidigt men sedan läser jag till sent). Sänder mejl till dig i morgon! :)

Anonym sa...

Jag kontrar din dödssynd (frosseri) med min dödssynd (avund).
Se där! Då var vi kvitt :-)

Bildgatan sa...

Det ser onekligen gott ut och rabarberpajen mmmmmums.

Låter som att du fått skrubba ordentligt och då tänker jag mest på de vita möblerna, om de är stoppade. Tvättade du hela kittet, även maken?

Jag är med i ordlös onsdag, men en dag för tidigt - beror på att jag åker i väg i morgon förmiddag och vet inte vad jag hinner medan jag väntar på tvätten, ska ha tvättstuga innan.

Numera har jag ju "tappat" ett landskap och såg på yr att det skulle vara toppenväder där i morgon. =( Här uppe och längs övriga ostkusten såg det regnlikt ut hela dagen. Idag regn, regn och sedan blixtar och dunder på kvällskröken.

Gun sa...

Det ser väldigt gott ut, förstår att du studsade! :)

Monica sa...

Att få svulla i sej gratis är ju inte helt fel, ser riktigt läckert ut.
Inga pluspoäng för maken inte, undrar om han fick på moppo;-)))

cat sa...

Oj vilket härligt matfrosseri!
Hoppas maken lyckades svabba rent ordentligt :)

Rantamor sa...

Mycket gott...
och ännu mera gott..
rabarberkakan ser fruktansvärt god ut...
Jag som har jätterabarber i stugknuten borde göra en sådan kaka...

Lennart sa...

Både maten och pajen där ser härligt goda ut! Tyvärr får jag ingen mer rabarber längre så jag kan baka till såna själv. Innan jag åkte "hem" i dag så kilade jag in på matstället jag och min kollega brukar gå till. Det var halvdag i dag så jag hade ingen matlåda med mig. Åt en härligt god rostad ryggbiff, till det "råkade" det bli ett glas rött.

jeanettes.bloggo.nu sa...

vilket härligt inlägg!
jag blir glad, får fart och hittar lite lust igen :)
annars är både sug och studs lite tappade idag då det är storm och igenmulet fast det var lovat kanon-väder. men det är klart - synen på just kanonväder kanske skiljer sig åt...
ha en god helg i staden så lunkar jag vidare här på tunet.
kramen//