torsdag 26 maj 2011

Rabarber-mélange à trois

Det är många av er som kommenterar att jag har kul på jobbet. Å det har jag - inte bara roliga arbetsuppgifter utan extremt trevliga kollegor också. Många har ni ju fått lära känna under åren.
Dagens inlägg ska handla om hur man underhåller två arbetskamrater som sitter bakom var sitt skrivbord (i Örebro respektive Stockholm) medan man själv semestrar i Skåne.

Orm och jordgubbar
Kollegan X började med att mejla en bild på en svart äcklig skåneorm, som jag kasserade direkt då jag har ormskräck. Som ”tröst” fick jag och kollegan Anders i Örebro titta på små, söta gulliga jordgubbsplantor istället. Helt ok, eller hur!!!

Blomstrande rabarber
Sedan ramlade det in bilder på blomstrande rabarber från Skåne också. Visste ni förresten att rabarber har blommor!? Om ni kände till det så bor ni helt klart på landet. På ICA affären ligger stjälkarna på rad, de är cirka 60 centimeter långa och de har definitivt inga blommor… Här lärde jag mig nå’t nytt idag – igen.

Tävling
Sedan var tävlingen igång mellan X i Skåne och Anders i Örebro: Vems rabarberplantor var längst/högst. Då jag som enväldig jury ville avgöra den saken krävde jag bildbevis från båda herrarna. Jag menar: ”mina är 186 cm höga” kan man ju inte lita på. Bevisen ser ni ovan. X engarerade grannfrun som ni ser medan Anders tog bort blomställningen förra helgen;-) Sett med mina ”stadsögon” så ser Örebrovarianten av rabarbern helt klart mera bekant ut men X vann tävlingen!!! Grattis!

Rabarberpaj
Sedan ville jag även se ett foto på rabarberpajen som kollegan i Örebro skrev att han mumsade på just då. Tänk vad jag gör för att underhålla mina bloggläsare;-) Pajen var dock uppäten, kameran var lite svårt att svälja och en gastroskopi gick Anders inte med på;-)

PS. Om ni är sugen på en varierad bildkavalkad från Rom, kolla Anders blogg här.

22 kommentarer:

4U2 sa...

Nu blev jag riktigt avundsjuk: vilka kollegor du har! Men man får väl vad man förtjänar :)
Sedan måste jag invända: mina rabarber blommar, ja för jag har rabarber men jag bor inte på landet, det du! :) :)
(inte bra att de blommar för de förstör plantorna, så det så!)

Jess sa...

Klart att Skåneplantan vann!
Säger en ödmjuk skåning....;)

Olga T sa...

Ha,ha! Jo jag har rabarber men tål inte att dem. Låter dem blomma för att jag tycker att blomman är så fantastiskt vacker....vilket inte alla förstår.

Lennart sa...

Jag är galet förtjust i rabarber, brukade ofta få det av en arbetskamrat och baka pajer. Det är härligt gott. Men hon slutade och flyttade så det blev tyvärr inget mer av det. Renoveringen av mitt badrum ska visst ta fyra veckor, med en liten barack med tre duschar och toaletter ute på gården. Det orkar jag inte med så jag lånar en säng hos en bekant ute på Hisingen. Hur sjutton ska jag t ex kunna brygga kaffe, diska och vattna blomorna? Jag kan ju inte gå till jobbet utan att duscha heller. Jag betalar sänglånet med två flaskor whisky.

Freja sa...

Spooky! Precis när jag öppnade din blogg för att läsa inlägget frågade dottern mig om blommorna på vår rabarber... Men här i norra delarna av landet är det inga 1.86 inte......

Per-Anders sa...

Jag har också roligt på jobbet. Idag var jag på engelskakurs hela dagen.

Viktkamp sa...

Herregud vilka rabarber!!! =) Helt galet stora =) Kram

Jane sa...

Undrar om de använt hästgödsel till plantorna ... är inte så övertygad om att jag skulle vilja ha en paj av dessa stjälkar då :/

Egentligen är jag bara avundsjuk, så där stor är inte min rabarberplanta, men pajen smakar mums ändå :))

I går kunde jag inte logga ut från bloggen, det verkar vara nå´t knas överhuvudtaget ...

Simon sa...

Vad kul att du gillade inlägget :) det är mer jobb sökning i dagens inlägg :)
186 cm var imponerande, vet inte om jag trott på det heller utan bild beviset:)

Hörni sa...

Jorå, jag vet att de blommar, eftersom vi har haft rabarber i trädgården. Jag gjorde alltid saft av rabarber och jordgubbar när barnen var små. Och paj såklart, så gott! Men en sån där stor har jag ALDRIG haft. De små är ändå godare. :)

Malla sa...

Ja ni verkar ha det riktigt bra på jobbet :D
Jag kommer från landet så jag kände till blomstret ;)

Selma sa...

Min rabarber är knappt en tvärband hög ...

Nettan sa...

mina rabarberblad tar snart över rabatten. Ha ha !

Och blommor har dom självklart, men dom SKA man ta bort då dom snor näringen från själva rabarbern.

Har provat att göra ett gäng burkar rabarbermarmelad,men har inte smakat än. ha ha !

kramiz

Monica sa...

Här hinner dom inte blomma, mor och svärmor får regelbundet en bunt.
Jag skulle ha beordrat en tvångsgastroskopi;-)))))

Anders W sa...

En kommentar om mina rabarber (Anders i inlägget). De växer så det knakar, varje år. Hade för några år sedan besök av en gammal trädgårdsmästare som mest stod och gapade. Den enda gödning de får är ett tjockt lövtäcke varje höst. Men ska jag vinna nästa år får jag väl blanda i lite annat också.

cat sa...

Jag undrar lite försiktig om inte så stora rabarber blir rätt träiga???
Blommor på rabarber kände jag inte till.

4U2 sa...

Sv: om han är som jag skulle det inte gå för jag ... har svårt när folk inte har ordning! :) ;)
Brukar städa fint åt andra (har hänt, när jag passat barn bl.a) och när de kommer hem blir folk förskräckta för de hittar ingenting men jag bara står där känner mig duktig ;)

anne sa...

Rabarberblommor har jag hur många som helst!!! Flera meter höga!!! ;)

Sv. Tack snälla Beate för alla snälla ord om Skrutten. Jag vände mig om mot stolen han brukade sitta på och "tigga" när jag lagade kvällens middag. Man vänjer sig ju vid att ha dem omkring sig... De är ju sina egna, men de är ju en del av gemenskapen och det blir ett hål.

Bildgatan sa...

Jag tror att jag har två plantor rabarber i "nya" stugan, har åtminstone fotat det där en gång tidigare, några vissna. Jag bodde inte på landet men något lärde jag mig som barn redan med mycket odlingar i trädgården hemma och i bardomens stuga och med släkt som var jordbrukare. Jag visste alltså att de har blommor -redan som barn. =) Även om jag är ganska novis för övrigt.

Att de kan växa otroligt stora vet jag, men för stora rabarber är ju inte goda. Jag har för mig att man inte ska låta det gå så långt som till blommor, men jag minns säkert fel.

Jag vill också ha kul på jobbet =) Nu får jag bara underhålla mig själv och det jag är inte speciellt kul alla gånger. Det är inte heller kul att dra ett skämt till sig själv, jag vet ju redan slutpoängen så jag skrattar aldrig åt mina egna skämt.

Har du sådan ormskräck att du inte ens kan se dem på bild? Då förstår jag att du tycker att en del av mina bilder kan vara lite hemska, inte ormar men allt blod som jag visat. =)

Rabarberpajen hade jag också velat se, för det är något helt i mon smak. Att han inte ställde upp med lite gastroskopi för din skull kan jag inte förstå. =)

Nej, nu har jag skrivkladdat klart för denna gång. Ha en trevlig fredagskväll. Imorgon bitti drar jag till stuga ett och tömmer, sedan till stuga två och lasta av. Det blir lite körande närmare bestämt en cirka 50 mil.

Pumita sa...

Rabarberblommor?! Ha, rabarber är ju såna där avlånga rödgröna saker som man äter i paj eller möjligen i marmelad... Nu låter jag som min morfar som kivades med mormor om att paprika minsann är pulver och inte en grönsak. =)

Pumita sa...

P.S. Rom-bilder! Man tackar. :)

Anonym sa...

Vi hade bautastora rabarber när jag bodde i Sollentuna. En dag det första året sa grannfrun:
- Dina rabarber blommar...
- Ja, sa jag, visst är dom fina?
- Man ska ta bort blommorna, annars blir rabarberna träiga.

Jaha. Där ser man. Man lär så länge man lever :-)