torsdag 23 april 2009

Uteserveringssjukan

Enligt en krönikör i tidningen City häromdagen är det många Stockholmare som har drabbats av uteserveringssjukan de senaste veckorna. Hos män yttrar sig sjukdomen i form av en förkylning eller halsont, vilka för detta kön lätt kan bli en nära döden upplevelse. Kvinnor drabbas av antingen blåskatarr eller urinvägsinfektion.

Orsak
Krönikören påstår att sjukdomen orsakas av alla uteserveringar som öppnar vid första solstrålen och temperaturer som ligger kring fem plusgrader. Uteserveringssjukan drabbar alla nollåttor som är dumma nog att huttrande - med eller utan filt - sitta på en iskall stol med vinden vinande runt latten eller cappuccinon.

Har jag drabbats?
Då temperaturen kröp nära 15 grader idag (och jag igår hade plockat fram vinterjackan igen) tyckte mannen och jag att det var dags för vår första after-work-öl detta år i det fria. Puben The Doors blev också en ny bekantskap för oss och den kan varmt rekommenderas - den trevliga kyparen bjöd till och med på jordnötter.
Nu återstår det bara att se om jag drabbats av uteserveringssjukan. Nej, tror inte det!

PS. The Doors ligger på Odengatan. Underhållnings- och people-spottingfaktorn är mycket hög. Gäster idag: pappor med barnvagn, fyra hippa studenter, några unga och medelålders par. Filterna är illgröna och sponsrade av Carlsberg. Många ölsorter. Fin meny (inklusive Fish 'n chips) som står på tur att avnjutas när solen står lite högre upp om man säger så ;-) DS

9 kommentarer:

Olga T sa...

Blåskatarr ska man akta sej för. Filtarna är bra!

Tesstamente sa...

Jag skulle offra mitt urinrör för en after-work öl utomhus!

Malin B sa...

Men du! Ner med ett sittunderlag i handväskan så slipper du "blåskatarren". ;)
Fungerar bra även när man ser på fotboll under svinkalla förhållanden.

"Bank", det är den som är med på fotot, "en sandlåda" högt upp.
Fälttävlan är annars rätt. =)

Mrs Bettan sa...

Blåsgitarr är inte att leka med. Dubbla kalsingar är ett tips. Och sen dubbla öl.
Kramis MrsBettan

Malin B sa...

Jag tror bestämt att det finns några "bondgener" någonstans hos dig och din man också. ;)
Det är bra. Sunt bondförnuft är i och för sig bland det bästa man kan bära med sig, fast det ryms ju i varken handväska eller ryggsäck. ;)

S o F sa...

:) Du är bra du!

Tittar bara in och önskar en varm, solig och trevlig Helg!

(och tackar för titt-in)

Daniel sa...

Jag har redan drabbats.. obotligt sjukdom dessutom!

Lidna sa...

Såg att du kommenterat i malin bayards blogg, om bank ID som gått ut. Det kan man ladda hem på nytt, och så måste du nog kanske ta bort säkerhetsprogramet, och ta hem det på nytt, sen ska du se att det funkar igen :-).

Lennart sa...

Här brukar jag ofta se att så fort solstrålarna kommer fram så klär folk av sig snabbt. De går omkring i t-shirt och shorts i runt +5 grader.