onsdag 22 april 2009

Konstig blandning

Synen till vänster mötte mig - och många till antar jag - imorse när jag kom till jobbet. Gräsligt, fult och totalt onödigt.
Ingen bra början på dagen alltså men det blev snart bättre. En kombinerad konst- och matrunda på Söder satte smilbanden åter på plats:

Nem Nem Quán
"Vår" vietnames vid Vanadisplan har ju flyttat till Åsögatan 90 på Söder. Stället har blivit lovordat i Stockholmstidningarna och idag fick Nem Nem Quán besök av "Matpatrullen" bestående av arbetskompisen Malena och jag. De blev "färska vårrullar" med het dipsås och omdömet kan bara sammanfattas i ett enda ord: matorgasm.

Barista
På väg till Lilians ramaffär, där vi lämnade in två tryck för inramning till jobbets Konstklubb sköljde vi ner vårullarna med en latte respektive cappucino hos Barista - en kedja som endast satsar på "fair trade coffee". Omdöme: utmärkt kaffesmak men tyvärr alldeles för kallt för att få godkänt.

Adesso
Om vad vi hittade i den affären kan ni läsa på Malenas blogg (hon var lite snabbare än jag :-). Den genialiska balkongkrukan "On the edge" passar tyvärr inte på betongbalkonger. Boooohoooo säger jag bara. Adesso kan varmt rekommenderas för sitt annorlunda och mycket prisvärt sortiment... men så är man ju på söder också ;-)

Earth day
Ni har väl lagt märke till dagens Google loggo som uppmärksammar "Earth day"!?

6 kommentarer:

Tesstamente sa...

Tittade på bilden först och trodde då att det var konst. Men nu förstår jag bättre.

Mrs Bettan sa...

Härligt. Skulle just uppmärksamma dej på google men det hade du upptäckt.
*Kram MrsBettan

Malin B sa...

Så mycket kul mat! =)
Jag är ju alldeles för snål för att gå ut och äta på lunchen, jag stoppar ner det som blir över från middagen dagen innan i en liten låda och lastar över nya grönsaker bara. Finns det ingen mat kvar blir det antingen något ur frysen från någon dag då det blev fler än en portion över alternativt havregrynsgröt.

Alldeles rätt, jag blir så varm i hjärtat när jag är på kalla matcher som slutar gott! ;)

Lissen sa...

Vad härligt med lite Stockholmtips. Nu gäller ju det att bara ta sig till "storstan" också! Det är ju högst 1 gång per år. söder gillar jag!
Kram

Daniel sa...

Alltid bra att få matenmat tips

Ulrica sa...

Schysst, nu har jag fått ett nytt lunchtips. Ska snart bege mig till Söder igen.

Sopmarodörer är det värsta som finns:(