fredag 17 april 2009

Hur man väljer en handväska

Detta inlägg är helt och hållet ett resultat av Annes underliga fynd i sin handväska. Läs och skratta!!!
Läs sedan vidare här om ni vill och skratta… mindre.

Anne börjar lära känna mig (tror jag) ;-) och även om jag inte på långa vägar kan "slå" innehållet i hennes väska så hoppas jag kunna bidra med några tips om hur en kvinna borde välja en handväska.

Storlek spelar roll
Klart den gör! Väskor ska vara så små som möjligt. I mitt fall är det måtten 25 cm x 25 cm och 8 cm djup och allt ni ser på bilden ryms i den… plus kameran som jag alltid har med mig.

Fack är A och O
En väska i min smak ska ha många fack/fickor gärna med blixtlås. Min svarta väska har hela nio sådana, både utanpå och inuti. Svårare än så här är det inte.
Måste dock medge att jag fick leta i flera månader efter idealväskan. Sedan ett halvt år är den i min ego.

Väskans innehåll
Stockholmskarta, visitkort, miniräknare (har man diskalkyli så…), SL-kort, nässpray, tuggummi, mini-anteckningsbok, Maglite (med fungerande batteri!), skruvdragare (6-bitars, den bästa reklampresenten någonsin), plånbok (där innehållet liknar det i Annes väska minus trosskydd), Lypsil, kam, almanacka, mobil, penna och en härlig manick som är en kombo bestående av flasköppnare, korkskruv och tändare (alltid beredd). Allt detta ryms på 25 cm x 25 xm x 8 cm. Otroligt!

Hoppas att någon – troligen en kvinna – är mäkta imponerad över min rymliga Jost väska inköpt hos Rizzo. Och ja, den är totalt könlös, trist, svart och fullkomligt modeoriktig under alla årstider. Jag vet ;-)

PS. Det är några av er som undrade om de fina glasblommorna i gårdagens inlägg föreställer broscher eller prydnad. Blommorna är lika höga som tulpaner ungefär och "vajern" sitter i en rostig "grunka" från en bilmotor. Vajern svänger när man rör blomman. Coolt, eller hur!! DS

10 kommentarer:

Olga T sa...

Jag har skrattat åt Annes handväska! Skrattade precis som du skrev mindre åt din. Själv har jag ganska många handväskor och väskor överhuvudtaget men hör och häpna: Jag gillar inte att använda väskor...speciellt inte handväskor, de är ett nödvändigt ont. Har därför tränat mej på att ha med mej så lite som möjligt och försökt använda enbart fickor, inte lätt, nästan omöjligt. Mitt senaste väskinköp var en kameraväska till min systemkamera, köpte en kameraryggsäck modell mindre. Riktigt lyckat för att vara mej men faktiskt....lite trångt för kameran...
Rubriken "Hur man väljer en handväska" är i mitt tycke riktigt bra. Jag tror att min samling av handväskor beror på att jag aldrig lyckats hitta den rätta!

Malin B sa...

Jag är mäkta imponerad över väskan!
Periodvis har jag pippi på väskor men återvänder alltid till min invanda Snobbenväska. =)
Var sugen på en Marimekkoväska men är lite snål... Har man "tusen" väskor får det räcka.
Men jag ska komma i håg att önska mig en när jag fyller år för om man FÅR en är det ju en annan sak.

Malin B sa...

Kära du, det där var ju LITE pynt! Sa faktiskt till farmor nu när jag bar upp det på vinden: "Man skulle ta och dra ner julpyntandet till de här tre påsarna, tänk så snabbt och lätt det skulle gå då!"
Vid jul - ja, då är det rena rama träningspassen att fara som en skottspole upp och ner i vindstrappan med en ena STORA kartongen efter den andra. ;)

Anonym sa...

En väska är tjejens bästa vän =) Man måste alltid vara förberedd och ha massa saker med sig =)

Åhh.. vad kul med min "award". Jag såg den nu när du påminde mig=) Mitt bidrag i påsktemat var 2 bilder jag tagit under påskhelgen plus en påskkärring jag hittat på nätet som jag satte ihop till en bild. Ha en jätteskön helg.

Mrs Bettan sa...

Visst är det häftigt med innehållet i en damväska. Måste gå igenom min i morron och se vad den innehåller. Kul.
Kramis MrsBettan

Ulrica sa...

Samma smak;) Väskan ska vara liten, svart, ha många fack och rymma livets nödvändigheter och lite till. Men undra om jag verkligen törs berätta vad som finns däri...:)

Lissen sa...

Tjena tjejen, vilken välplanerad väska du har! Kanske du varit scout också,L! Jag gillar att ha ryggsäck också. Är på jakt (långsam) efter snygg liten. Plats för tunn kofta, ska det vara (Om jag är på stan en sommarkväll (längtar till)).
Basketen igår var kanon,... go Dragons go....

Visste inte om att jag fått en award.... så jag lyste lite extra här. Ser ut att bli sol utomhus också, dock vårblåst.
Tjejen, är det ok om jag länkar dej. Har så kul på den här sidan!
Ha en skön dag, min vän!

Lena sa...

När jag tänker på handväska så tänker jaG på dotterns (den stora på 21 år) hjälp vad saker hon har med i sin bamse stora väska!

Jag har ingen handväska men fack under mig i rullen för kamera, plånbok mm och ett fack bak på stolen där jag kan stoppa mindre värdefulla saker.

Måstte jag ha väska så blir det en rygga :) Inte för att det är snyggt men det funkar bäst så.

Din var helt lagom stor! :)

Ha en toppen dag och du skulle jag bo i Stockholm så hade jag också behövt en karta eller kanske GPS :D

Kram

anne sa...

Först: tack snälla för allt beröm om min blogg! Ditt beröm räknas extra för du är då inte någon ja-sägare och kappvändare inte!

Sedan: Min väska är också från Rizzo men avsevärt större, jag knölar ner laptopen i den också (fast den var inte med igår) och storleken på väskan bidrar nog till mängden bråte och skräp.

Slutligen: Jag älskar innehållet i din väska! Jag vill också vara en organiserad överlevare! Men det är så mycket annat skit som åker med i bara farten... (Men jag saknade ett suturkit i din!!!;)

Klimakteriehäxan sa...

Tja det är förstås praktiskt att alltid ha en och samma väska. Fast jag byter ... och slänger aldrig en gammal ... helt galet, naturligtvis. Men du har rätt: ju större väskan är, desto mer prylar stuvar man ner, desto tyngre blir den ... ska fundera på dina idealmått nästa gång jag får lust att köpa väska!