torsdag 9 april 2009

Ensam påskkäring

Madrid
Igår åkte kollegan Håkan till 25 plusgrader det vill säga flickvännen i Madrid. Är borta i två veckor. Är jag avis? Jaaaaaaaaaaa. Med i bagaget fanns:


- tre bokalternativ för läsning på flygplan och i Madrids parker
- ett minipaket gravad lax
- ett påskägg fyllt med godis
- åtta jätte snygga tabletter (inhandlat av undertecknad). Present till särbon. Håkan är dåligt på det där med presenter säger han. Jo, det är han.

Åre
Kollegan Eva har (frivilligt) åkt till minusgrader och åker skidor i Åre med familjen.

Stockholm
Kollegan Mette (som igår fick ett XXXL-till-hela-avdelningen-påskägg med fem kilo godis i) jobbar hemifrån idag. Med sig tog hon "Bloggeby" av Kotteby. Började läsa boken på jobbet och hennes skratt ekade i korridorerna.

Täby
Påskkärringen – omålad förutom mascara - sitter i arbetsrummet och jobbar i bostaden idag hon också. Gillar jobba hemifrån halvdagar. Jag menar det är inte helt fel att dela upp fem timmars jobb på lika många dagar. Coolt. Bara projektet är klart på tisdag så…

Bilden på påskkärringen är lånat av "annorlunda.se". Jamies foto finns på hans hemsida.

PS. Min favvokock Jamie Oliver har nu tre döttrar - efter Poppy Honey och Daisy Boo har nu Petal Blossom Rainbow (herregud vilka namn) sett dagens ljus. Var Petal (vem vill bli kallat "kronblad" förresten) ett sista (?) desperat försök att få till en son som skulle gå i hans fotspår? Det finns förvisso kvinnliga kockar också, till exempel Tina Nordlund, Delia Smith och Nigella men ändå. DS

6 kommentarer:

S o F sa...

Hallå där!

Tittar bara in och önskar dig en riktigt fin och glad Påskhelg i strålande (?) vårväder!

Tesstamente sa...

Om du känner att du vill jobba mer än halvdag så har jag en annons ute efter en administratör;-) Du har helt rätt, jag hade inte tänkt så långt denna gång, hehe!

Glad påse!

anne sa...

Du skulle följt med Kattis och mig på dagens äventyr till Blåkulla! Vi råkade ut för div incidenter!! ;)

S o F sa...

Angående bilduppdragsbloggen som gjort ett uppehåll, så tycker jag....

Lite tråkigt men samtidigt är det en intensiv tid som ligger framför oss och det vill till att hinna med "allt".
Kanske krävdes det mer engagemang än vad de räknat med men det beror ju också på vilken nivå man vill lägga sin fotouppdragsblogg på.
En del andra har kanske gjort det lite lättare för sig och då kräver det inte heller lika mycket "underhålls"tid.

Vi får se om den återuppstår senare..?

I alla fall hade den det goda med sig att jag hittade till dig och din blogg - och det var ju en bonus. :)

Ha det fortsatt gott!

Malin B sa...

På allmän begäran (så kan man väl skriva när EN bett om ett inlägg) har jag slängt i hop ett inlägg medans jag var mellan tandborstningen och sänggåendet.
"Det är mycket nu" som det brukar heta. Fotboll, hästhoppning, körsång. Vadå påskLOV? Ska man inte vara ledig då?
Men nu är jag ju pigg och kry efter min envisa och efterhängsna förkylning så nu är det bara till att öka farten. ;)
Ha en underbar påsk!
(Jag blir aldrig avundssjuk på resor förresten. "Stackars krakar!" brukar jag tänka. Någon mera hemkär än mig får du leta efter.)

Olga T sa...

Låter angenämt att kunna jobba hemifrån, men jag vet att det kräver disciplin, så med som så mycket annat är det väl på gott och ont. Glöm Madrid för här är minsann kanonväder och nu slår knopparna ut för fullt, det vill vi inte missa!
Jo jag håller med om att det är synd att tummen upp försvinner, det var ett kul inslag. Undrar varför de drog så hastigt. Antingen tog de sej vatten över huvudet eller så dök det upp ngt oväntat som hindrade...? I alla fall så önskar jag dej en Glad Påsk och så ses vi väl på söndag med vårt bidrag eller?
Kram!