måndag 7 oktober 2024

Glad måndag








Trots att det är årsdagen av attacken mot Israel och det pågående kriget i hela Mellanöstern var det en glad måndag idag. Det går liksom inte att gräva ner sig i allt elände som pågår i världen, då skulle man bli galen. Så jag koncentrerar mig på min hemmaplan.

Väder
SMHIs väderprognos hade fel. Det regnade inte en droppe utan det var soligt, och balkongen bjöd på 28 grader. Den ”riktiga” temperaturen låg på 13 grader. Helt okej!

Boule
Boulegänget spelar ju tre gånger i veckan nuförtiden. Och självklart var de ute i solen idag. Åtta kvinnor deltog, åskådarskaran bestod av en man och en liten hund. Extra bonus för kvinnan vid sidan om banan som inte följer det trista höstmodet där färgerna beige, grått och svart dominerar. Mera färg, tack!

Bukett
Kan berätta att bästisen Yvonne var hemma söder om stan cirka klockan 02:00 i natt. Hon var aningen mör idag, men blev väldigt glad över buketten jag hade skickat till henne. Jag menar, det är ju inte varje dag man får dagligt bloggfoder från Irland, eller hur!? Dessutom ville jag uppmärksamma kvartettens framgång.

Kvartetten ”Syster”
Yvonnes barbershop-kvartett grundades för bara tre år sedan. Innan dess sjöng bästisen för stora kören Rönninge Show Chorus som är trefaldiga världsmästare i ”stora klassen” (över 100 sångare). Har bloggat om framgångarna flera gånger, bland annat här och här. Man ska sluta på topp tyckte Yvonne och grundade istället kvartetten Syster för tre år sedan.

Tävlingar
Syster har bara tävlat två gånger internationellt. Ifjol i Holland, där de kom sist och i fredags i irländska Killarney, där de knep en 15:e plats bland 23 deltagande. Ett stort fall framåt enligt mig. Stort GRATTIS Syster!

Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

7 kommentarer:

nalta norrland sa...

Stor skillnad på vädret i vårt avlånga land. Omkring 0 och snöblandat regn.
Din kompis med kör är duktiga 👏
Kul när det går bra 👍
Har Du läst Keplers Sömngångaren?
👋

Susjos sa...

Visst var det underbart väder även idag, bara att tacka och ta emot.
Så fint av dej att skicka blommor till Yvonne, stort grattis till 15:e platsen!
Förresten syns Josefin och hennes kompis som är med i Rönninge show chorus, på fotona från i torsdags (tror jag ) i min blogg, båda tjejerna är lika tokiga i mello och ESC som jag!
Ha en fin kväll!
Jag ska strax ut och cykla i mörkret..
Kram

LillaSyster sa...

Stort grattis till Yvonne! Och så fint gjort av dig att uppmärksamma framgången. Soligt och fint här också även om vinden är i kyligaste laget. Men det är knäckande att det är kolmörkt ute redan kl 19... återstår att se om det blir regn till natten. Glad måndag på dig!



Guldkryckan sa...

Jag hoppas de har fel angående vädret här imorgon, bedrövligt annars ju. 😢
Stort grattis till syster, allt annat än sista plats är ju en vinst i sig.
Ha det bäst nu.

Äventyret framtiden sa...

Mycket fint av dig att sända blommor till din goda vän när hon kom hem. Bravo!
Helt rätt, världen blir inte bättre av att vi gräver ner oss av allt elände som sker i världen. Är vi glada så är omgivningen också oftast glad..krigsherrarna kan vi inget göra åt..
ha en skön kväll!

Hanneles bokparadis sa...

kul att titta på dessa raka streck på himlen
Min kör hette VI-Som-Inte-Kan-Sjunga, vi var många, uppträdde och gjorde ett par cd.

Ditte sa...

Instämmer helt i att det var en glad måndag. Och så härligt väder. Tyvärr smulades min måndag av att jag i helgen på datorn av misstag raderade största delen av mitt bildbibliotek. Ca. 4000 bilder försvann från åren 2015-2014. Detta genom att jag raderade något som hette "Gamla datorn"på min Mac och som låg på skrivbordet. Trodde förstås att bilderna låg kvar i just "bilder" Men icke. Har ägnat sammanlagt 25h åt att gå igenom hårddisk och annat för att hitta dem. Men icke. Tur att jag har en Mac så att Instagrambilder finns kvar . Har ju en I-phone och den samarbetar ju med Mac.
men nog sörjer jag minst en vecka till.
Tycker du har fått till fina bilder och fastnade extra för bilden med "strecket" /flygplanet.
Kan tänka mig att Yvonne blev glad för buketten du skickat henne och roligt att gruppen klarade si så bra. Stort grattis till gruppen Syster.