torsdag 26 februari 2015

Semesterdag på hemmaplan

Efter en sömnlös natt med ett konstant hostande (som inte störde maken som använde öronproppar), men väl mig (som dock fick några nya magmuskler), beslutade jag mig för att ta en (ofrivillig) semesterdag. Kunde inte ha valt en bättre dag. Det var soligt och att sitta på balkongen en vanlig torsdag i februari utan att frysa har då aldrig hänt – åtminstone inte mig. Problemet är väl bara vad man ska blogga om en sådan dag. Men kolla, det ordnade sig nästan helt utan min medverkan.

Miljövänlig sopkärlstvätt

För att inta en sen lunch hos favo indiern i Enebyberg fick jag faktiskt lämna balkongen och bege mig till bilen på parkeringsplatsen. Där upptäckte jag denna miljövänliga sopkärlstvätt som jag inte visste att den fanns. Än mindre hade jag en aning om att man gör rent sopkärl som är avsedda för papper och grovsopor. Alltid lär man sig något nytt.

Sizlar

Här behövs nog ingen förklaring. En Sizlar hos Tandoori Mahal i sömniga Enebyberg är aldrig fel. Å jag har inte det minsta emot att träformen för järnpannan är minst sagt luggsliten. Bara innehållet är gott så.

Pall

Det var ju verkligen bra tajming – det där med sopkärlstvätten alltså. Mitt första bidrag till den skinande rena containern blev min älskade limegröna pall som gick sönder bara sådär utan minsta förvarning. Nej, den är inte köpt hos Ikea för 25 kronor utan hos Åhléns för 79 kronor. Ja, man får väl vad man betalar för…

PS. Tycker ni att det här inlägget var upphetsande? Nä – inte jag heller. Förstår inte hur ni som är hemma får till fina blogginlägg varje dag. Det är mig en gåta… DS.


22 kommentarer:

Della sa...

Jag undrade länge vad det var på sista bilden, men läser man bara texten så... Det löste sig. Den där lunchen skulle jag ge en hel del för förresten. Och brödet... :)

Kicki sa...

Det råder ingen brist på fantasi här tycker jag!:) Hoppas du får en hostfri natt inatt!

Mias Mix sa...

Mmm vilken fantastiskt god lunch!
Skönt att få sitta i vårsolen på balkongen men mindre skönt att hosta hela natten. Krya på dig! Ett vattenbad med anis och fänkål att andas in är bra mot hosta.
Så bra att chefen börjar fatta hur viktigt det är med bloggar :)

Susanne sa...

Tänk att det alltid finns något att berätta om på bloggen ;)

Anita-Malta sa...

Förstår inte och har aldrig förstått hur du får ihop dina konstig, konstfulla inlägg VARJE dag ! ... detta trots heltidsarbete.

Dessutom tar du dig tid att besöka oss andra som om det vore den självklaraste saken i hela världen. Vilket jag och många med mig självklart är otroligt tacksamma över. Men hur hinner du människa.. ?

Ja, idag var du ju sjuk och dagens inlägg blev då inte sämre för det. Sopkärlstvätt, het lunch och en pall som gjort sitt blev ju en lyckad blandning :-)

Själv lade jag efter mycket om och men ut en bild på en gammal blomma jag fann i mitt arkiv. Ja, det vet du ju redan som varit där men det var enbart tack vare dig det blev nåt alls. Du ska veta att jag är väldigt tacksam över att du puffar på mig ibland. Känns ganska så trögt just nu :-(

Krya på dig Beate :-)

Olga T sa...

Stackare som inte får sova för hostan. Det är så jobbigt! Du lyckas alltid knåpa ihop inlägg och nyheter oavsett vad som hänt. Tycker t.o.m. att du är strålande på det. Kram!

Rantamor sa...

Börjar med att du ska krya på dig, hosta är inget man ens önskar sin ovän, och nu är du ju min bloggvän och då vill jag absolut inte att du ska hosta sönder dina revben.

Och jag försöker att få ett blogginlägg nästan varje dag, men det händer att jag inte tycker det händer någonting alls att blogga om.
Och nu vintertid är det ju heller inte mycket att fotografera.

Tjingelingen från Rantamor.

Susjos sa...

Krya på dej BP! Tänk att idag hade jag bloggtorka också, tänkte att va sjutton ska det bli för inlägg!!! Tur att det är mellotider ;-)
Och ditt inlägg är lika roande som vanligt, mums vilken lunch!!

KajsaLisa sa...

Suck, min röda är köpt hos IKEA, då vet jag vad som väntar.

Marina sa...

Semesterdagar på hemmaplan är en underskattad företeelse!

Steve sa...

Trots krasslighet så presterar du ännu ett blogginlägg med bredd och djup. Krya på dig!

Geddfish ♥ sa...

Ett mycket färgrikt inlägg helt i dina nyanser, ser jag!
Denna förkylning, den är konstig. Just nu känner jag mig bra, men rätt vad det är så kan det sticka upp igen.
Jag som går hemma kan allt känna bloggtorka, men inte så värst många minuter, för huvudet är så fullt av bokstäver, bilder är det värre med.

cat sa...

Ja alltså den där hostan! Fanken vad den vägrar ge med sig.
Tycker att du lyckades bra med ditt blogginlägg.
Innan jag läste att det var din trasiga pall så tolkade min hjärna sista bilden som någon sorts modern konstinstallation.
Ha en härlig helg!

Monica sa...

Samma här konstinstallation tänkte jag, haha att trasigt kan bli så läckert.
Usch ja för hosta men skönt att musklerna vant sej.
Jacobs hand blev bättre och nu är det nästan bara tröttheten kvar efter blodförgiftningen.
Ha en skön helg

Herr Nilssons Fru sa...

En semesterdag bara så där, ja de låter ju trevligt. Inga planer bara vara - gutt.
Har häller aldrig sett en sådan miljöhistoria, redigt fin färg hade den oxå. Pallen med, fin färg. Jag fick en hel stapel pallar förra sommaren, svarta o de står i sin stapel över garaget :)
En dag kommer de till användning.
Kramiz

Guldkryckan sa...

Ja jäklar..vårat sopkärl nedanför hålet i väggen här gjorde de rent förra sommaren.
Det behövdes tydligen höras, fy i helsike va det luktade.
så man ska nog göra rent sådant ibland också. ;)

Här blev det en dag i sjuksängen också, fast idag då.
gick tidigare igår för att kurera mig till idag men det sprack :(

MMagkatarr from hell. :(

Men det blir nog bra..Får hålla mig till vin denna helgen ;)

Ha de fint b p.

I mitt huvud sa...

Krya på dig!! Sitta i solen en dag i februari låter verkligen inte fel, även om jag inte är avundsjuk på hostan. Trevlig helg!

Stare Ström sa...

Det fick du väl till bra! Och så en fågellektion mitt i förkylningen. Bra gjort!

Ama de casa sa...

Jag tycker du lyckades alldeles utmärkt jag! (Jag brukar fuska och ta till arkivet, men jag vet att du är mer för dagsfärska bilder :-) )

Guldkryckan sa...

SV: APT...ja..eh...arbetsplats..nånting.
Info för anställda typ...ja..lite allt möjligt..ibland får man tårta också :)

Marit Johansson sa...

Stackars dig som dras med den eländiga hostan. Min är inte så illa ändå. Krya på dig i helgen!

Carita Liljendahl sa...

Gillar din blogg för att den inte är tillrättalagd - vem får nu till stånd fina blogginlägg varje dag? Ibland är det som att trampa i tjära, man tycker man fotat allt och skrivit om allt.
Men så pass kul är det ju ändå att man fortsätter, ofta peppad av andra bloggvänner :-)
Kram!