måndag 9 februari 2015

Det gäller att ta hänsynNär näsan beter sig som en läckande vattenkran, hostan låter som en slagborrmaskin, ögonen tårar som på en begravning och kroppstemperaturen har stigit till 38,7 grader är det ingen tvekan om att man har drabbats av en förkylning/influensa. Å vet ni vad – jag hade totalt glömt hur risigt det känns, då jag inte varit förkyld på minst sju år. Hela helgen och idag har jag fått en helt annan förståelse för killar som har samma symptom och mår sämre än kvinnor som föder barn, japp det har jag;-)

Jobba hemifrån
I all min ynklighet (överdrift) var jag dock smart nog att visa hänsyn till mina arbetskamraters hälsa, stanna hemma och jobba hemifrån. Jag är visserligen en ganska generös person, men att dela med mig av baciller till kollegorna är liksom inte okej.

Helgbilden
Av förklarliga skäl tog jag alltså inte så många bilder under helgen. Var väldigt sysselsatt med att tycka synd om mig själv (det är ju ingen annan som gör det, så det blev ett heltidsjobb), men kunde inte låta bli att ta några foton från balkongen. Jag menar blå himmel och sol är man ju inte bortskämd med. Å idag var det hela 6,6 grader och det töade så fint så;-) Host, host, snörvel, snörvel…

Fler helgbilder hittar ni hos Marit.


24 kommentarer:

Anita-Malta sa...

Men jag och säkert många fler tycker faktiskt riktigt synd om dig !! Inte kul att vara sjuk, ligga hemma och känna sig lite ynklig. Har själv liksom du inte varit förkyld på herrans många år. Tycker du ska bädda ner dig i sängen, läsa en bok och fortsätta tycka lite synd om dig själv så frisknar du nog till snart :-)

När jag kikade på termometern innan jag tvingade mig ut nu på eftermiddagen visade den 6+. Att det dessutom blåser stormvindar gör att det känns som -6 grader! Bara så du vet hur det är här på ön. Ingen blå himmel idag som du visar så snyggt på bild tre ;-) Krya på dig Beate. Kramis !

Eva Trillian sa...

Ojojoj! Stackars BP - hoppas det går över riktigt fort så du kan gå ut och njuta av det fina vår(?)-vädret!
Schysst av dig att stanna hemma och skona dina kollegor från bacillerna!
Krya på dig!

Anita-Malta sa...

..och nu först ser jag din kommentar hos mig !! Tack snälla Beate ! Blir så glad när du och andra tar sig tid och har lust att kika in hos mig som inte längre har en aktiv blogg. Ja, jag har en ny på gång men än så länge bara i hjärnkontoret ;-)

..och ja visst är den riktig. Skalbaggen alltså :-) Nu kunde du ju dessutom kommentera där du inte kunde tidigare !!
Som sagt, krya på dig :-)

Kicki sa...

Men vem är det som har smittat dig!!?? Ta hand om dig, tyck synd om dig och hoppas du snart är på benen igen...konstigt uttryck det där!
Kram

Beppan sa...

Så trist att råka ut för flunsa eller vad det nu är du råkat ut för. Hoppas du är på väg ut ur dimman nu. Generös är ju en bra egenskap att ha - men inte när det gäller virus. Skönt för kollegorna att du vårdar eländet hemma. Och så får vi ju se lagom vintriga vyer från din balkong på kuppen! Sol och blå himmel - och så lagom av det vita på backen. Perfekt så här års enligt mig.

Herr Nilssons Fru sa...

Oh nej stackars dej. Peppar peppar har jag klarat mig. men en av svärdöttrarna blev jätte förkyld här i helgen. De gick på ett ögonblick. Hoppas vi andra slipper. Jag hade problem med en lins i helgen så jag hade de ur o vänster öga tårade sig hela tiden o näsan påverkades lite - så ja jag vet nästan hur du har det. Mitt öga är bra nu o linsen är i igen.
Halvrunda hus - de ser man här o där i städerna. Tar de kanske mindre plats.
Du - tack för gratulationen den värmde. Jag är så glad, så glad .- ska bli underbart.
Kramiz

Herr Nilssons Fru sa...

Nyp mig i örat:
Jag glömde ju
KRYA PÅ DIG VÄNNEN. Ta de piano, se några bra filmer, koppla av o vipps är du piggare än piggast igen.
kramiz

Husbilen-Ellen sa...

Jag hoppas att den blå himlen ska hjälpa dig att bli frisk!! Krya på dig! Elisabeth

cissi sa...

Krya på dej fort så du hinner ut och njuta av "våren" innan det blir vinter igen.......kryakram!

Kerstins foto sa...

Åh nej, en förkylning av det manliga slaget...voj voj. Hoppas att du kryar på dig fort, för hur kul är det att vara inne när det är plusgrader ute? Det har faktiskt varit plus här idag men igår kväll vräkte snön ner så nån direkt vårkänsla infinner sig inte. ;)
Krya på dig nu, ta en whiskey eller två!

KajsaLisa sa...

Strunta i jobbet, du är ju sjuk. Dra täcket över sig och somna om är den bästa medicinen. Då läker kroppen sig själv fortare. Krya på dig.

Monica sa...

Har inte varit förkyld sedan 2009 men då var vi helt däckade i över en månad.
Klart man ska vara hemma, blir så sur på hemtjänsten som jobbar fast dom är förkylda, dom gamla blir ju ofta sjukare.
Fina bilder, KRYA PÅ DEJ

Geddfish ♥ sa...

Det var ett klokt beslut, kära BP.
Jag ville inte heller dela med mig av min 18 dagars influensa, då den begav sig, som jag så käckt fick ärva av ett par närstående.
Nu är jag hemkommen från dessa och där har förkylning blommat ut, så nu äter jag Echinacea i förebyggande.
Gomorron o ha en bra dag!

Marina sa...

Om det hjälper så kan ja tycka lite synd om dig!! Krya på dig!

Ama de casa sa...

Men aj då... Stackars, stackars, STACKARS dig! Krya på dig!

Vad bra ändå att du är snål och inte vill dela med dig... ;-)

Steve sa...

Krya på dig!

cat sa...

Hoppas att du mår bättre nu! Själv hann jag inte föreviga den blå himlen som var, så det var trevligt att se den här hos dig.

Rantamor sa...

Hoppas att det inte är jag som smittat ned dig när jag suttit här vi datotn å kommenterat i din ruta, och hostat.
Har försökt att hosta i knävecket men det är svårt !!!

Nu hoppas jag att du kryar på dig fort fort...
Här har vi haft den där eländiga flunssan sen före nyår och det tog om igen efter resan ned till sonen och småkidsen.
Barnbarnbaciller är hårda mot oss äldre.
Vaknade med en ond hals i morse och ja jag tyckte synd om mig, men det är då mera synd om Rantafar som hostar till att luften i lungorna tar slut och han får ett rejält astmaanfall.

Men vi reser oss säkert innan tio igen.

Tjingelingen från Rantamor...host...host.

Anita-Malta sa...

Hur mår du ?? Sitter du också och jobbar hemifrån fast egentligen, liksom jag, pysslar lite med annat ;-)

Hoppas du slutat snörvla och kan njuta lite av solen på balkongen också !

Här på ön är det strålande väder jämfört med gårdagens oväder. Blir nog en runda med kameran snart men måste bara jobba undan lite först. Vill ju inte att maken som är i Stockholm ska tro att jag sitter här och rullar tummarna, för det gör vi ju inte... ;-)

Stare Ström sa...

Nu hoppas jag att du har piggnat till! Och väldigt hänsynsfullt av dig att stanna hemma!

Mias Mix sa...

Stackars dig, inget kul att vara sjuk alls. Hoppas det går snabbt över. Låt maken skämma bort dig ordentligt. Mycket vitlök och ingefära så är du snart på benen igen, krya på dig!

Life of Johanna sa...

krya på dig vännen!

Olga T sa...

Det var klokt gjort att du stannade hemma! Javisst är det annat väder i luften även om det är långt kvar till riktiga vårsäsongen.

Susjos sa...

Nu hoppas jag att du är på bättringsvägen, solen har ju skinit idag också, och det hjälper väl till när man är krasslig!
Så fortsätt att krya på dig!!!