fredag 30 mars 2012

Tema Fredag: ”Valfritt”

Hos Stina’s
Vid det här laget vet ni väl att vår avdelning alltid har sitt veckomöte på Stina’s Bageri i Vasastan. Den här veckan var inget undantag. Snarare tvärtom, vi gick ditt två gånger;-) Där hittade jag dessa handgjorda sötisar som jag tänkte bjuda er på idag. Välj fritt bland harar, kycklingar, hönor och tuppar.

Framför dörren
Då april månad har anlänt till Stockholm två dagar tidigare än planerat så kan jag bjuda er även på valfritt väder och tre plusgrader. Idag sken solen, det regnade och sedan kom hagel. Varsågoda, välj fritt bland "kornen" på gatan;-)
Flera bidrag till valfritt hittar ni här.

PS. Det positiva med regnskurarna igår och idag var att en extremt skitig bil nu är (nästan) skinande ren. En helt naturlig biltvätt: billig och väldigt miljövänlig;-) DS

26 kommentarer:

Petra sa...

Snön säger jag blä till men de fantastiska djuren vill jag ha.
Ha en fin fredag. Kram

Monica sa...

Ja nog har det haglat alltid, hundarna blev helt prickiga.
Vilka söta läckerheter, brukar ha svårt att sätta tänderna i dom när dom tittar så där vädjande på en;-)

Monica sa...

Ja skulle nog få din hållplatskompis att lägga benen på ryggen;-))))))))

Anitas Blogg - Malta sa...

Börjar känna mig riktigt hemma på Stina´s Bageri ;-) De där handgjorda, fina godsakerna känns nästan förbjudna att stoppa i munnen. Ingen masstillverkning här inte. Men jag snor åt mig en liten gul kyckling ändå :-) Tack Beate. När det gäller val på bild två så tar jag nog ett litet hagelkorn. Kan vara skönt att svalka sig lite här i vårvärmen ;-) Trevlig helg!

Bildgatan sa...

Underbara och vackra påskisar, skulle spara dem som påskdekoration istället för att äta upp dem.

Två gånger på fika med jobbet. Jag inser nu att fredagar är ingen arbetsdag för svenskar. =) Först fikar man och sedan slutar man tidigt. Till och med arbetsgivarna borde inse att det inte spelar någon roll om det drog ner till 32 timmars arbetsvecka, ingen gör ändå något på fredagarna. =)

När jag läser hos dig och sedan tänker på trafiken som var ut till handelsområdet idag - mellan klockan 14:00 och 15:00 - alla skulle ut på stora glasbanken. =) ingen jobbade.

I morse kom det något här som jag inte vet om det var snö eller regn, inte ens blandat det var så fint att jag inte kunde urskilja vad det var. Men en dag öser regnet och nästa kommer snön - det är verkligheten. Nu hopps jag självklart bara på att den gula ska få vara ensam i den blå skyn under en period.

Trots ett evigt putsande av bilen så ... ingen idé.

Ha en bra fredagskväll.

Olga T sa...

Sötare att titta på än att äta. Eller alltså för söta för att äta menar jag eller jag du fattar,
SÖTA är de :)

Freja sa...

Marsipandjuren får du behålla själv, marsipan är inte ett godis jag väljer, isch, det gör ont i munnen bara av att skriva om det... Men paddan i förra inlägget skulle gärna få bo i vår trädgård, den behöver lite glitter och glamour i form av en guldkrona.
Sv: Hahaha, jag skulle inte heller lyssna på det mesta av musiken jag lägger ut i melloutmaningen, jag tittar hellre på showen med ljudet av....

Kicki sa...

Det var ju snillrikt!
Jag är inte så förtjust i marsipanfigurer, inte att äta i alla fall! Söta figurer att titta på! Idag var det verkligen omväxlande väder med blåst, hagel och sol:)

Designtorget, så var det! Den butiken fanns ett tag i vår stad, nu tyvärr borta!

Susanne sa...

Säger bläää till snö och marsipan, med påskgodiset är riktigt söta iaf.

Pumita sa...

Jag tittar gärna på dina små godingar men att ta en tugga... tack, men nej tack! De är för söta, alldeles för söta. :p Tummen upp för ekologisk biltvätt men håll med om att det kändes som en rak höger när snöstormen for fram i eftermiddag.

Bildgatan sa...

Sv. När man gör om och är utan bild då märker alla det =) Men med en ny och riktigt färgsprakande - ingen som märker.

Håller med dig om headern men vet inte hur jag ska göra, måste gå in djupare eftersom jag inte bara vill ha någon liten "logga". Det kommer nog att bli fler byten, men jag blir less och då måste något ske på en gång. Det får vara så här ett tag - tror jag. =)

Apropå resan så skrev jag att då (2009) var jag på en jubileumsresa under den här perioden, lite före.Men visst skulle det sitta fint med en aktuell resa, får se hur det blir.

Pialotta sa...

Riktiga konstverk som jag inte näns bita i .. gillar vad handen har gjort för att forma dessa bedårande marzipankycklingar mm :) Snö vill vi verkligen inte ha mer.. men det blir en helg .. icke snöfri tror jag.. Ha de:)
Såg hos Monica att den där snubben dykt upp igen.. inget vidare alls fy. riktigt obehagligt ju :(

Jane sa...

De små marsipanhönorna ser lite förvirrade ut ... "vad gör vi här?" liksom :)
Det där lilla vita på marken var inte mycket att hurra för, då ska du se hur det ser ut här idag :( Vitt, vitt och åter vitt, dessutom blåser det iskalla vindar. Hoppas verkligen "mina" bin vid kollo har gömt sig så de inte fryser ihjäl för då blir det inga äpplen i år ;))

Hörni sa...

Åh vilka fina marsipanfigurer! Nu blev jag sugen på att göra egna. Och det är ju så gott! :)
Ja det där aprilvädret klarar jag mig utan. Att man aldrig vänjer sig vid att det är så här det här i det här landet. :)

Monica sa...

Två får man ha med sej men jag kan garantera att det räcker med en;-)
Ha en skön dag i snön/Kram

cat sa...

Jag gillar vare sig marsipan eller snö. Men de små figurerna är ju söta att titta på i vart fall :)

Ama de casa sa...

Jag väljer bort det där vita, men marsipanfigurerna kan jag som kompensation ta alla av :-)

Anonym sa...

Inte att förglömma allt POLLEN som sköljs bort, en annan är ju görsnuvig/kliig redan nu...! :o

Annemor sa...

Jeg tror jeg holder meg til "godisen" jeg. Har hatt nok sne og is.

pruddelutt sa...

Vilka sötisar! Sunkväder här med - jag eldar i öppna spisen, dricker kaffe och undviker att titta ut genom fönstret.

sinneskatten sa...

Gillar båda dina bilder!

Marit Johansson sa...

Det var ju en tröst att se att ni inte har så fint väder, skadeglädjen är den enda sanna glädjen :)

4U2 sa...

Hagel som snö har vi fått också. Jag tar en liten hare även om jag tycker de skall vara till påsken :) Jag konservativ? Ha,ha,ha!

anne sa...

Hmmm... Stinas har jag inte handlat hos. Är det bara den på Odengatan som man kan fika på? De andra verkar inte ha någon servering?

anemonen sa...

Snön gillar jag inte men de små söta marsipanfigurerna ser goda ut. Jag kan inte äta dem men titta räcker gott.

Jah Hollis sa...

Jag fattar inte riktigt att någon har hjärta att äta upp sådana små rara och välgjorda figurer.
Även här i södern var det ett bakslag för våren i helgen (men varken snö eller hagel). Dock inte värre än att det blev en tur till Köpenhamn på lördagen.