tisdag 15 oktober 2024

Varning, Joker och höst


Varning
Först vill jag gå ut med en varning. Min bloggkompis Dittes bloggnamn har blivit ”kapat”. Upptäckte det igår, när jag såg att Dittes länk i min blogglista var aktiv med ett nytt inlägg.

Personen som tagit över Dittes gamla bloggnamn har registrerat detta som sin domän på ett webhotell. Detta i sig är inte olagligt. Frågan är vad mera som har kapats, då Dittes dator igår uppehöll sig i Skåne när den irl befann sig på Söder i Stockholm. Suck och dubbelsuck!

Ditte ber oss alla som har henne kvar som aktiv bloggare och länkat till hennes webbsida att ta bort länken.


Joker
Hämtade en försändelse hos mitt trevliga ombud idag. Upptäckte några (sylvassa) tatueringar som jag inte sett förut på killens hand. Självklart bjuder jag på dessa. Den på fingret är Joker,  Batmans ärkefiende. Frågade inte om dödskallens ”bakgrund”, då flera kunder stod i kö.

Höst
En (nästan) perfekt dag. Sol på en molnfri himmel och 26 grader på balkongen (6 grader irl). Visst är det synd att klaga;-)

11 kommentarer:

LillaSyster sa...

Du är uppmärksam du! Nu har jag tagit bort länken till Ditte..
Jo, soligt men bitande kallt på fm promenad ner till affären. Men bra att du har sommar på din balkong =) Kram

Klimakteriehäxan sa...

Trist med Dittes blogg.
Trist med tatuerade händer.
Trist att det kändes riktigt kallt i dag, om än inte på din balkong.

Äventyret framtiden sa...

Allt händer också, tur att du är observant..
Skönt att du har varmt och skönt däremot...det är oktober, indiansommar?
Ha en fin kväll!

Guldkryckan sa...

Tackar för varningen där, hujeda mej. 😢
Har nog tatuerat mig för sista gången iofs men dödskallegrottan där var fin.
Ta hand om dig Bp. 👋

Carita Liljendahl sa...

Så obehagligt med alla kapningar som man inte ens själv alltid känner till! Jag har tvåstegs- och trestegsverifieringar med lösenord och bankkoder osv på allt möjligt men aldrig kan man känna sig säker :-(

Susjos sa...

Ja, så tokigt med Dittes blogg!
Tatueringar kan vara fina, men vete tusan om jag tycker dessa var det...
Fint var i alla fall vädret idag, jag hann med en kort promenad innan solen gick ner, för jodå...sov halva dan idag, haha!!!
Ha det gott!
Kram!

Anonym sa...

Stort tack för att du berättade om min blogg. Har idag tillbringat 6 h i den trevliga Apple-butiken i Solna. Tursamt nog vetkar datorn inte vara”kapad” Mac är ju tämligen säkra.Fick också förklaringen till att den visade sig på att vara i Skåne. Detta beror på olika master. De finns inte alltid där datorn finns. Ska tillbaka i morgon till Applebutiken och få vidare genomgång. Så nu är jag datorfri några dagar.Är mest glad över at det inte ser ut Sony kapning. Vad gäller mitt gamla blogg namn så är det märkligt. Men olagligt är det inte. Dock verkar ju den firman seriös. Tack än en gång. /Ditte

Anonym sa...

Lite konstigt är det med Dittes blogg, var nästan meddetsamm när hon slutade blogga så gick det inte att få upp gamla inlägg. Däremot har min dator varit på besök i Göteborg och det undrade jag över då men kan vara så även om det också känns lite märkligt. Hälsar här till Ditte som skrev så fint och trevligt alltid. Och hälsar till dig med BP som berättar roligt och trevligt/Monica

Stefan sa...

Kan inte förstå vitsen med att kapa någon annans domän. Vilken typ av människa gör sånt?
När det kommer till tatueringar kändes de spännande för 40 år sedan. Numera bara suckar jag. Nej, jag valde att inte göra någon på mig själv :)

http://hannaskrypin.se sa...

Om man avregistrerat sin domän är det väl fritt fram för andra att ta domännamnet? Min gamla adress hannadesign.se går nu till en blogg med massa speltips. Känns ju sådär att namnet förknippas med det men det är ju inte på något sätt olagligt att registrera sig på en domän som någon annan sagt upp.

Anki sa...

Verkligen tråkigt med Dittes blogg ... eller att någon tar hennes bloggnamn, även om det inte är olagligt. Jag har ingen officiell lista hos mig, men annars hade jag såklart tagit bort hennes uppgifter.