måndag 21 oktober 2024

Glad måndag

Här kommer en "Glad måndag" i punktform;-)

4  14,9 grader som lätt hade kunnat vara 16 grader om det inte hade blåst så himla mycket. När kunde vi njuta av nästan 15 grader så här sent på året? Vågar man hoppas på en grön jul redan nu?

4  Min novemberkaktus är laddad. Det är den alltid så här års. Här ser ni några av de oskarpa knopparna. Konstigt nog lyckas jag aldrig ta skarpa bilder av min trotjänare.

4  Tänder jag på reklam? Japp, uppenbarlingen;-) Kunde inte stå emot älgkorv med kantareller hos Circle K. Korven som var skyltad med ”Jägarkorv” smakade helt okej, men marknadsföringen var aningen vilseledande. Kantarellerna var ”inbakade” i korven. Rostad lök och majonnäs kompletterade smaken väl.

4  Här lärde jag mig nåt nytt. Har aldrig hört ”ett bacon”, för mig är det ”en bacon”. Så jag studsade till när jag såg det paketet med bacon. SAOL bekräftade dock att både utrum och neutrum är rätt.

4  Sist men inte minst är bloggkompisen Christians bok ”Med en lapp om min hals” på väg till mig. Boken beskriver Christians bakgrund som Berlinbarn. Det ska bli så intressant att läsa hans historia. Jag har lånat bilden från hans blogg utan att be om lov. Hoppas att den stolta författaren ger mig sitt tillstånd i efterskott;-)


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

8 kommentarer:

PROFESSORDEUTSCH sa...

Hahaha... du är bra rolig... hoppas på en grön jul... LOL :) :) :)
TACK SNÄLLA också för att du nämner mig i din blogg, börjar mer å mer fatta/förstå att jag nog åstadkommit nånting lite märkvärdigt i alla fall.....
Ha en underbar kväll!
P.S. Vad tyckte du om Stockholmsderbyt igår? Skamligt att man inte bara kan köra iväg idioterna å låta de andra vara kvar....

Anonym sa...

Snart kommer den att blomma fint för dig =) Ja tack till en grön vinter jag kan däremot tänka mig snö från julafton och jullovet ut sen räcker det.
Glad måndag från ett blåsigt Skogsliden

Ditte sa...

Tack för tips om boken. Den ska jag absolut ta mig an.
Kul med din novemberkaktus och visst trivs den hos dig. Och visst såg jag alla fina knoppar. Har nog inte tänkt på bacon var sig med en eller ett framför. Bara bacon. "Vill du ha bakom till frukost? "
Intressant med korven. Men smakade den bra så var det ju helt ok.

Susjos sa...

Va kul med din novemberkaktus, min höll på att dö i somras då min man vattnade den alldeles för mycket, men den har tagit sig, fast några knoppar ser jag inte..ännu!
Den korven såg väldigt god ut med majonnäs och rostad lök!

Såg boken på hans blogg igår, den boken vill jag ha!
Ha en fin kväll!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Novemberkaktus ser man inte här...skulle nog ha om jag såg en som jag kunde köpa. Du åt en riktigt vildkorv med andra ord. Älg och kantareller...mums!
Jag har också beställt Christians bok...när den kommer så ska jag läsa den med stort intresse..
Ha en bra kväll!

Anonym sa...

Dave's car comment. The car on the book looks like an English Ford Cortina (I had one of those) but is probably a German Ford Taunus.

Hannas krypin sa...

Nej ingen grön jul! Jag vill ha vit vinter. Fast du bor ju en bit bort från mig så du kan ju önska dig en grön jul hos dig så önskar jag mig en vit jul hos mig. :-P Tror säkert att du får tillstånd i efterhand att du lånade bilderna. :-)

Anonym sa...

Längtar också efter en snöfri vinter. Korven såg god ut.
kajsalisasblogg.wordpress.com