fredag 18 oktober 2024

Fem en fredag: Vecka 42 – ”Nya ting”




1. Vad är den senaste teknologin du testat?
AI som ”fejkar bilder” samt att backa bilen med hjälp av displayen på instrumentbrädan. Nu kan jag till och med fickparkera.

2. Vilken plats var den senaste du besökte för första gången?
Restaurang Pinchos för första och sista gången. Man gör allt - inklusive beställningen - via en (obligatorisk) app. Maten är usel enligt en granne.

3. Vad var den nyaste bok eller film/serie du läst eller sett?
Tunna blå linjen, säsong 3. Den är inte lika bra som tidigare serierna. För mycket bebis-gullegull och körsång i kyrkan. Har även sett några avsnitt av Robinson. Den serien har nog också gjort sitt – pussel hela tiden och många, väldigt förvirrande twists bland annat med nygamla deltagare.

4. Vilken händelse i ditt liv hade du gärna upplevt på nytt?
Vår spontana drop in vigsel den 12 oktober 2013. Då hade vi varit ihop i 34 år.

5. Vad är nytt i ditt hem?
Ingenting, om inte Brämhults senaste juice räknas - jordgubb-lime. Rekommenderas varmt. Ja, även min frisyr är ny, då jag klippt mig idag;-) Bilderna ovan är tagna idag och visar  frisörsalongen Runys frisörer.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

17 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

beställa genom app gillar jag inte. Vårt bröllop på nästan impuls på tu man hand på Rådhuset för 42 år sedan fint, tog spårvagnen, gick bra.

LillaSyster sa...

Du måste väl ändå kunna fickparkera själv?
Härligt att bli ompysslad hos frissan. Ha en bra kväll och trevlig helg

Guldkryckan sa...

Fint med grejer så man kan fickparkera lättare, underlättar ju betydligt i trafiken.
En app kan vara bra till mycket men lite service kan man väl ändå förvänta sig.
Robinson, den genre kan jag vara utan, lade jag ner för många många år sedan, det blev lite för mycket av det goda några år där.

Ha nu en jättefin kväll Bp. :)

Kina sa...

För att ha AI som hjälper mig fickparkera (vilket jag är urusel på) så behöver jag nog ha en betydligt nyare bil! Men jag tror jag struntar i att fickparkera i stället!
Jag gillar inte att gå på Pinchos. Vill göra min beställning av en mänsklig varelse som kan ge mig tips på vad som är gott o.s.v.
Ser varken Robinsson eller Tunna blå linjen.
Hoppas du blev snygg i håret nu då. Jag tycker alltid att det blir bättre efter några dagar, när man inte ser så nygjord ut. Ha en trevlig helg BP!

Susjos sa...

Perfekt att få hjälp med att fickparkera bra, längtar till vi har en nyare bil med lite mer hjälp i !
Pinchos har jag faktiskt inte besökt...
Tunna Blå linjen har jag inte sett alls, men har ju hört tala som den.
Robinson följer jag slaviskt!
Tack för tipset om den nya smaken på juicen, den ska man kanske prova?
Ha en fin fredagkväll!
Kram

Ditte sa...

Hej! Skrivet från datorn som är helt genomgången. Och fint att läsa ditt inlägg just från datorn. Ja, dessa "fejkbilder" har jag också sett ett antal av i veckan när jag tittade in till den person som trist nog stulit mitt gamla bloggnamn. Även om det inte är olagligt att göra det så begriper jag inte vitsen. Men har förstått att min blogg rankade helt ok. på Google och då kan namnet säljas vidare. Men vem vill läsa en blogg med fejktexter och AI bilder? Dessutom utan kommentarsfält och en fejk kontaktadress. Så trist.
Men är glad att datorn är helt rengjord och iskick som ny. Helt fantastiskt också att Apple butiken står för allt- Har spenderat ca 7 h där under två dagar plus att en massa tid spenderats på att städa min dator. Och jag fick inte betala något. Snacka om service. Köper du en Mac på El-giganten har du ingen hjälp därifrån. Är så glad och tacksam. Och datorn är inte "kapad". Dock en del nytt för mig att titta på.
Trist med Pinchos. Är där då och då med barnbarnen och det har varit riktigt bra. Visserligen är det en app som gäller , inte bra, men killarna sköter beställningarna och maten har varit helt ok i Uppsala.
Tunna Blå linjen har jag sett ett par avsnitt av. Men har svårt att hänga med i serier. Har tittat på Elitstyrkans hemligheter och det av andra skäl än att serien i sig är bra.
Robinson bryr jag mig inte om.
Kan förstå att du på nytt skulle vilja uppleva er vigsel. Absolut. Jag skulle också gärna uppleva vår och även den jorden tunt resa vi gjorde i samband med den.
Kul med ny frisyr. Får för egen del vänta ett par veckor på det. Så nytt hos mig är en helt genomgången dator.

Paula sa...

Tänk om du skulle överraska oss alla och visa en bild på en nyklippt BP??? istället för totalt okända personer...ler!
Grattis till fickparkeringshjälpen, minns hur träligt det var... Pinchos tog ju mina tjejer med mig till förra sommaren, jag gillade att man beställde flera små smakprover, beställningen fick tjejerna fixa. Gott var det i Falun. Jag ska titta på ett avsnitt av polisserien ikväll, tror det är avsnitt tre. Håller med dig om kyrkokören och bebisgullandet, lite tradigt faktiskt. Jag vill se mer av den mörkhyade kvinnliga oerhört duktiga polisen som har så bra kontakt med alla ungdomar. Robinson lär jag aldrig tröttna på, men jag håller med om att twisten med gamla deltagare hade kunnat skippas. Men, de måste väl förnya varje säsong, att det blev tre lag nu var lite överraskande o kul.

Klimakteriehäxan sa...

Tunna blå linjen blir förhoppningsvis lite skarpare, jag har bara sett de två första avsnitten och håller med om gullegull-tröttsamt.
Tycker det är helt fantastiskt att ni gifte er efter 34 års relation!!!! Snacka om lång betänketid! Men minnesvärt, det kan ju vem som helst inse.

Äventyret framtiden sa...

Vi firar vår bröllopsdag den 10 oktober...normalt så gör vi det. Nu blir det imorgon istället, 24 år har vi varit gifta..
Jag förstår att du skulle vilja återuppleva den händelsen, drop in vigseln.
Ha det gott!

Stefan sa...

Erkänner, men jag använder motvilligt AI emellanåt. Mina foton bränner jag in på dvd-skivor, förutom att ha dem på hårddisken och i molnet. Till dessa skivor skapar jag omslag från noll. Förut gjorde jag dem helt själv, men nu låter jag AI skapa dem efter mina beskrivningar...av ren bekvämlighet. Annars låter jag bli AI som jag anser förstör konsten i att ta en bild.

En vanlig man sa...

Jag kollar på Robinson i vart fall så här i början. Håller med om att det är lite för många konstruerade twistar numera i senare säsongerna. Pussel är kanske bra för det jämnar ut styrkeförhållandena i grupperna så här i början, men inte så kul att kolla på kanske.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Haha, tjejen på bilden ser ut att lida.....
Jasså du har sånna finesser i din lilla bil, coolt! Själv var jag suverän på fickparkering i å med att jag tog körkort i Berlin, där kan man nästan inte parkera på annat sätt, fast numera är jag säkert lika usel som de flesta andra som sällan använder just det sättet att parkera.
Håller med om Pinchos, ska jag ut å äta ska det va service!
Ha det gott!

www.saramadeleine.se Orsakullan sa...

Nice med nyklippt hår. Sedan spännande att du inte gillade poncho
. Brukar tycka det är bra där 😊

Mrs Calloway sa...

håller med Paula! det hade varit kul. ser också Tunna blå linjen. Brämhults juice är säkert god men dyr

Carita Liljendahl sa...

34 år - det var en lång och fin tid.
Den nya frisyren skulle vi förstås gärna se ;-)

Anki sa...

Gillar inte att beställa i app ... ibland känner jag mi som jag är från en annan tid!
Ni fick många fina år tillsammans ... liksom Lasse och jag.

Jacob sa...

Angående fickparkering. Tro det eller ej, i min bil trycker jag på en knapp märkt P. Sedan sköts allt automatiskt :)