onsdag 9 oktober 2024

Äntligen!


Kinesiska "delikatesser" från olika provinser.



Om ni inte gillar feta snacks utan matiga snustorra med smak av soja och ramen, kan jag varmt rekommendera dessa (onyttiga) vetesnacks;-)


Äntligen! Det kommer säkert många svampälskare i nollåttaland säga idag. Det har nämligen regnat hela natten och hela dan. Det håller på än. För bara två dagar sedan satt jag på balkongen och läste en deckare. På första bilden ser ni skogen tvärsöver gatan, och där är det bara ett enda träd som hittills är höstfärgat. Så jag klagar inte (än). 

Vädervarningar
Efter alla vädervarningar och uppmaningar att jobba hemifrån idag var det troligen rätt glest på motorvägarna i morse. Varningarna var dock överdrivna. Så dem tänkte jag inte på när jag shoppade loss lite i Täby Centrum igår, där jag inte kunde bli att återigen besöka Asian Food Market. 

Mat
Jag vet att de flesta av mina kära läsare troligen kommer vara nära att spy när ni ser mina senaste upptäckter. En som inte kommer göra det är Paula. Tror hon är rätt sugen på lite ”alternativt käk”, eller hur Paula?! Ja, ni ser ju själva på bilderna vad som erbjuds. Än så länge har jag visat karaktär och stått emot;-)

PS. Jag vet att jag kunde ha sparat bilderna till Skyltsöndag, men de är ju faktiskt riktigt färgglada, och färg behövs verkligen idag. DS.

8 kommentarer:

nalta norrland sa...

Någon affär som säljer liknande delikatesser 🤪finns inte häromkring, kanske lika bra 😶
Det finns nudlar i flerfärgade förpackningar men jag har aldrig testat. Med tanke på min födoämnens allergi och att det icke finns nån ingredienslista som jag förstår är det säkrast att inte pröva.

PROFESSORDEUTSCH sa...

Så rätt du har..... tur man kan scrolla.... ;)
Önskar dig smaklig måltid å en trevlig kväll!

Susjos sa...

Haha, du luras allt lite när överskriften är : Äntligen! För jag vet ju att du och jag skippar helst regnet! Men tack för de färgglada bilderna på diverse ank-fötter och halsar..., dock inget jag skulle köpa, möjligen de asiatiska vete-snacksen då!
Härligt upp-piggande foton i alla fall!
Ha en fin kväll!
Kram

Äventyret framtiden sa...

Jag som är allätare av stora mått, hoppar gärna över ankfötterna...men man vet aldrig med mig, mitt i allt så, fastän jag inte tror det.
Är det Kirk som spökar i era knutar?..regn ger svamp, många jublar.
Ha en fin kväll!

LillaSyster sa...

Jo, färg behövs en blöt dag som denna.......men det är inte kallt ute. Gick en sväng i morse i regnställ och jympadojor....men skorna är ff blöta- måste vara ett hål i sulan för jag blev blöt om hälen nu när jag tog dem ut till brevlådan.
Nej tack till dina förslag på snacks

Ditte sa...

Jodå, visst har det regnat. Har dock haft en onsdag med Promenadklubben som du gillat. Vi besökte en spansk deli på Roslagsgatan "Salmantinos". Då mycket gott! Oh, du milde. Ja, om en gillar spanska delikatesser. Chark, fantastiska ostar, "sobrasado," gjord så att den kan bredas på grovt bröd. Lycka! Sicken lunch! Sedan kunde de som ville handla i butiken. Helt frivilligt men jag kunde inte motstå.
Kul med ditt besök i AFM och en del här hade jag testat och vad gäller lite anka har jag testat det i Peking. Men är nog mer förtjust i pekinganka och hur den serveras. Vet att jag höll på att falla av stolen vid en middag där våra kinesiska kollegor förklarade att vissa av de delar du har med är delikatesser. Likaså tuppkam och tuppfötter.
Tyvärr är inga bilder ännu tillbaka på datorn och jag sörjer.

Anki sa...

Jag måste nog erkänna att de kinesiska alternativen du visar inte lockar!
Äntligen rejäla regndagar även här och om frosten håller sig borta finns chansen till svampfynd nästa vecka :)

Guldkryckan sa...

Alternativt käk tar ju ett tag att vänja sig vid antar jag, tror jag väntar ett tag till. ;)
Här är ju ovädret i antågande, vid hemgång imorgon från kneget ska det vara riktigt eländigt, inget jag ser fram emot men bara att bita ihop och stå beredd med ett paraply.

Ha nu en fortsatt fin kväll.