tisdag 4 april 2023

Dagvill

Min novemberkaktus har gått bananas de senaste dagarna. Den har blivit en april- eller påskkaktus.

Som medlem hos Rituals får man alltid roliga och väldigt användbara gåvor. Idag blev det tvätt- och sköljmedel. Inte visste jag att Rituals tänker konkurrera med Via och Ariel.


Det är ytterst sällan att jag är dagvill, men idag var jag det. Trodde nämligen att det var onsdag och fick det ”bekräftat” vart jag än satte min fot idag. Här ska ni få höra:

Systembolaget
Nämnde ju i söndags att jag skulle komma ihåg att besöka Systembolaget på onsdag och inte på Skärtorsdag. Och visst kom jag ihåg det idag. Var inte förvånad över att det var långa köer vid alla kassor. Så är det alltid på lillördagen tänkte jag.
 

ICA
Fortsatte med ett besök hos ICA. Även där var det kö vid de manuella diskarna för kött och fisk samt vid alla åtta kassor. En vanlig syn på onsdagar. Svor för mig själv och undrade varför jag inte gjort mina inköp igår, tisdag.
 

Premier League
Premier League matcher brukar spelas under alla veckodagar nuförtiden. Men majoriteten sparkas fortfarande igång under helgerna och på onsdagar. Så när Eva kommenterade attVi hejar väl på Liverpool ikväll!?” då var det solklart för mig att bänka mig framför tv:n klockan 21:00.

Ja, det kommer jag definitivt att göra – sätta mig i tv-soffan ikväll och heja på Liverpool som spelar mot ChelseaStamford Bridge i London. Båda lagen är storlag i kris, och de har egentligen ingenting att spela för längre. Förutom äran då. 

Hur kom jag då på…
… att det faktiskt bara är tisdag idag? Jo, jag fick ett sms som bekräftade en bokning för torsdag den 6 april kl. 13:30. Först då slängde jag en blick på min bordskalender…

PS. Bilderna är dagsfärska men har ingenting med inlägget . att göra. DS.

13 kommentarer:

nalta norrland sa...

Jag är inte förvånad.
För nån vecka sen hade jag torsdag hela dan och allt stämde fram till dess jag skulle se på Gör om Mig vilket enbart sänds i Go kväll SVT 1 torsdagar.
Jag var in på ICA idag efter besöket på sjukan och dör handlade folk som om domedagen var nära förestående.
Fin påskkaktus 🤩 kanske blommar den även till midsommar 😜
🤗

Susjos sa...

Din novemberkaktus är som min, blommar nu, kanske vi har en påsk och novemberkaktus!
Igår trodde jag det var tisdag hela dagen! ;-)
Ha en fin tisdagskväll!
Kram

LillaSyster sa...

Så kan det bli ibland att man blandar ihop dagarna. Tror sjutton att det var kö på alla ställen idag.....det är ju pensionärstisdag i många butiker dock inte systembolaget - men Ica och fler matbutiker. Så vad ska du göra imorgon nu när du fick ledig dag?
Kul att din kaktus levererar!

Stefan Karlsson sa...

Inte bara dagvill. Årstidsvill. Är det vår eller brottas vi fortfarande med vintern?
Utlovat snö över Nyköping i morgon.

Äventyret framtiden sa...

Visst är det ju underbart det här med att vara dagvill. Nu fick du helt plötsligt en dag extra den här veckan :). Känner igen det där ...är ofta dagvill.
Novemberkaktusen är påskkaktus, samma växt har jag förstått det. Men jag vet att det finns en gul variant också som kallas till påskkaktus. Min svärmor hade en som var både rosa och gul, jättestor. Den blommade precis som din i november och till påsk. Ordning och reda. Tror jag. Fina foton!

Ditte sa...

Himla roligt med din fina kaktus som har dubbla identiteter; påsk och november. Vacker är den.
Rituals gillar jag och handlar mycket där. Och så bra att det också är väldigt lite kemikalier i deras produkter. Och att få en present då och gå gillas även av mig.
Vad gäller att bli dagvill är det lätt hänt. Känner igen mig.
Bra att du kom på att det var fotboll. Säkert tittar vi också ett tag.
Bra att du kom på att det faktiskt bara var tisdag idag. Sms kan var både trevliga och till nytta.

Geddfish ♥ sa...

På tal om sms så fick jag ett idag från tandläkaren att jag hade tid där den 31 maj!!?? Det är till att vara ute i god tid, får nog kolla upp detta.
Dagvill är jag med ibland. Rörde ihop bokningstider igår.
Härlig kaktus! Mina två totalvägrar nu.

Anki sa...

Jag är inte bara dagvill ... jag kom inte på förrän idag att påskafton är lördagen den här veckan!
Din kaktus är fantastisk! Min blommade lagom till flytten och har fortfarande enstaka blommor kvar.

christian sa...

Hahaha...vet hur det kan kännas, tur bara att du inte missade nåt...

Gunnel sa...

Så där känns det för mig med titt som tätt. Jag brukade förr ha full koll på tiden, men just nu verkar den vara helt ur led. Så vacker din kaktus är. Jag ska försöka hälla liv i de få växter jag har tills jag flyttar och komplettera senare. Kaktus bör jag väl klara av för den vill väl inte ha vatten stup i kvarten? Kram, Gunnel

Annika sa...

Hej BP!
Tillbaka nu igen efter en månad i vintern i Sthlm, älskade det. DU är inte förvånad va? HAHA!! Jag menar, att jag gillade vintern, hehe.
Kan tro att det är köer både på Bolaget och affärerna nu inför påsk.
Dagvill, känner det lite själv ... men det är kanske jetlag?

anna-lena,larsson@edu.tranemo.org sa...

Kaktusen är också vilse... men, jo, jag vet de brukar blomma i november/december och mars/april...Har med ljuset att göra. Tacksamma och ständigt återkommande är de iallafall. Tills man vattnar ihjäl dem.... Vilket jag har gjort med flera GAMLA kaktus-trotjänare. Sådana som varit mer än 25 år gamla. Man känner sej som en bov, då det visar sig att man faktiskt tagit död på dem...

Då gissar jag att TVn blir upptagen här också i kväll. Har ju dotter och dotterdotter ( Karin och Ava)på besök, så jag hoppas att åtminstone den äldre av dem inte har somnat då....

God eftermiddag!

Klimakteriehäxan sa...

Tycker det är lätt att tappa bort sig i almanackan nuför tiden ...