tisdag 22 december 2020

Weekly photo challenge: Vecka 52 – ”Stjärna”

Den här tatuerade stjärnan sitter på före detta kollegan Jannes nyckelben. En rätt så diskret tatuering får jag väl säga. Han gjorde den när han fyllde fyrtio år. Hoppas att den har ”hållit sig”, då killen har fyllt femtio vid det här laget.
 

En smakfull stjärna i Ulla-Britt Hedes ateljé i Täby. Hennes tavlor ha varit med här på bloggen hur många gånger som helst. Rätt logiskt, då hon är en av mina absoluta favo konstnärer.

Ett minne blott är dessa stjärnor som var en del av Täby Centrums julutsmyckning i tre år. Ifjol byttes de bort – tyvärr. För de nya dekorationerna är inte i närheten av de här.

Flera stjärnor hittar ni här.

21 kommentarer:

Susjos sa...

Stjärnor finns det gott om! Å du fick till temat snyggt som vanligt. Kul med en tatuerad stjärna sådär på nyckelbenet, den ser stor ut på bild.
Jättefina stjärnor i Täby c, synd att de inte har dem kvar.
Ulla-Britts stjärna var inte dum den heller!
HA det gott denna regniga tisdag!

Klimakteriehäxan sa...

Tack för att du påminde mig, jag lyckas rätt ofta glömma bort Gems Weekly. Men nu har jag minsann klämt till med en stjärna - låt mig gissa att min är omgångens originellaste bidrag!

Stare Ström sa...

Den där utsmyckningen i Täby centrum var ju riktigt fin. Klart att den då inte får vara kvar!

nalta norrland sa...

Stjärntatueringen är helt rätt.

Märkligt att tatuera sig vid så hög ålder ;-) trodde man påbörjade sin tatueringsgrej när man var så där 17, 18 år.

På bilprovningen i Vilhelmina är typ alla besiktningsmän tatuerade å det rejält... sa till J när vi var dit att han inte skulle kunna jobba där pga avsaknad av tatuering.

Stjärn-konstnären och stjärnutsmyckning får höga betyg :)

svar på Din kommentar återfinns i min blogg, tänkte om fler undrar samma sak...

Fjäll-rödning är ju nått helt annat än vanlig köpe fisk, sedan är det lite olika med utseende å smak beroende på vars fisken kommer från.
Det skiljer mellan röding från Borga & Klimpfjäll fast det är hyfsat närområden.

Min fisk var ju "hemmafiskad", kosta gratis typ.

LillaSyster sa...

Verkligen passande tema den här veckan. Synd att det är tjocka regnmoln, annars kunde vi tittat på en stark stjärna nu när planeterna står rätt. Ha en bra kväll, antar att Conny går på högvarv.

Ditte sa...

Tycker du fick till en bra stjärnkavalkad. Och tatueringen är riktigt snygg.Kan tänka mig att den är större här än i verkligheten. Och om den inte hållit i sig så kanske Janne har låtit fylla i lite färg.
Tack för tipset om Ulla -Britt Hede.Var inne via länken och tittade. Så mycket fint! Ska absolut ta mig en titt när det blir läge att röra sig. Synd att Täby S ändrat sin julutsmyckning för den du visar är riktigt snygg. Och med jättefina bilder.

Äventyret framtiden sa...

Ett vackert stjärnfall kanske man kan kalla ditt inlägg och då i positiv bemärkelse. Eller ett litet fyrverkeri? Nu är vi mitt i allt det stjärnbeströdda på ett eller annat sätt.
Bra tema för veckan!

femfemman sa...

Julstjärna, det finns det bakom molnen. Jupiter och Saturnus står i linje med varann. Precis dom då när kristendomen låg i sin linda.
Julstjärnor, det är riktiga skitblommor. De tappar blad efter blad och blir snabbt en kan stängel. Svårt med utomhusvustelse, Speciellt på fönsterbräda.
Stjärna...ja, det är ju på olika saker. De allra flesta av oss.

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Det är alltid en viss sorg när det byts ut såna där fina dekorationer som man själv tyckt om. Jag antar att man bara får "gilla" läget men nog är det trist ändå. Lite roligt varje gång du skriver om Täby, en jag pluggar med bor i Täby kyrby så brukar alltid tänka på honom när du skriver. Antar att Täby är väldigt stort?

Annika sa...

Sådana där stjärnor som de brukade ha i Täby C är SÅÅÅÅÅ fina!!!
Synd att de är utbytta mit ngt mindre snyggt.
Tycker in hjärtat av Ulla-Britt Hede också, jättefint!!

Emma, Sol som sol? sa...

De där i Täby C skulle man ju önska man hade en själv av! De är ju hur fina som helst. Fast kanske lite mindre storlek då...

KajsaLisa sa...

Tycker han kan lägga lite färg i den, svart brukar blekna lite med åren, har en själv som är över 10 år. Dom på nedre bilden ser lite standardiserat massproducerade ut, jämfört med dom gamla.
God Jul och Gott Nytt år.

Gunnel sa...

Jag gillar de hängande stjärnorna. Synd de plockats bort. Vi hade också vackra stjärnor över gatorna i Åstorp men de såldes till en annan kommun och nu är det bara lite hopplock. Inget snyggt alls. Hoppas du får en fin jul.

Ama de casa sa...


Undrar om din kollega som tatuerade sig gick igenom nån sorts ålderskris... ;-)

Stjärnorna i Täby C var verkligen fina! Synd att dom bytte ut såna vinnare.

Du får en guldstjärna för veckans tolkning :-D

Herr Nilssons Fru sa...

Ser du stjärnan i de blå.............
Du jag blir redigt ledsen när jag läser att de tagit bort de underbara stjärnorna i Täby centrum. Alltså jag smälter nästan när jag ser på dem - helt underbara.

Bästa BP nu önskar jag dig och mannen en redigt
God Jul

Många Kramizar

Carita sa...

Många fina stjärnor här! Och Täby centrum, HJÄRTA <3
Snygg tatuering, precis lagom diskret.

Birgitta Malmstedt sa...

Så synd att de fina stjärnorna i Täby centrum inte får vara kvar. Tur att du hann fotografera dem. Du har hittat många fina stjärnor till ditt inlägg.
God jul!
Hälsningar
Birgitta

Violen sa...

Tråkigt när vackra utsmyckningar inte får vara kvar! Gamla traditioner ska man inte ändra i onödan. Jag gillar inte tatueringar men det ser ok ut med den på nyckelbenet!
Önskar dig trevliga helgdagar!

Paula sa...

Varje gång jag hör Blinka lilla stjärna så tänker jag förstås på min Blinka uppe i himlen...hon har det så bar där så. Jag har kommit på var jag vill ha nya tatueringar. När nu huden blir gammal och rynkig så ska jag tatuera...fingrarna! Handryggarna ser rent för jävliga ut med utstående blodkärl men fingrarna är ganska schyssta, haha
eller så skiter jag helt i det..
En stjärna är ju alltid en stjärna

byblixtra sa...

Håller med om att det var en fin och diskret tatuering på fd kollegan.

Så härliga tavlor och fin stjärna! Minns inte att jag har sett målningarna tidigare, nåja, jag ska göra ett besök via länken.

Men stjärnorna från Täby Centrum känner jag igen och de var fina. Det ser ut som att gallerian är "effektivt byggd" med raka gångstråk och öppet torg, som kan göra att den upplevs som lite tråkig. Det är inte som i våra gallerior med böjda gångstråk men de är ju inte lika stora heller.

Susanne ❤️ sa...

Åhh dom däe kommer jag i håg så vackra stjärnor :) Jag hoppas att du mår bra och att du har haft en underbar jul min vänJag önskar dig en god fortsättning och tackar för i år och nu hoppas vi på ett bättre 2021 Ta hand om dig och stay safe
KRAM Susanne