tisdag 29 december 2020

Ingen vanlig tisdagTänk vilket vanedjur man (läs: jag) ändå är. Brukar ju alltid lägga upp mitt bidrag till Sannas ”Weeklyphoto challenge” på tisdagar. Men den här 53:e veckan på året finns det inget tema. Men jag är otroligt glad att Sanna fortsätter som vanligt 2021 med början nästa vecka. Stort tack för att du vill fortsätta med denna himla roliga utmaning.

FC Göteborg
Vet inte om ni har läst det, men vinnarna av Damallsvenskan 2020 - FC Göteborg - finns inte mer. Eller jo, spelarna finns ju kvar, men föreningen lägger ned sin elitverksamhet med omedelbar verkan. Pang, boom, bara sådär utan minsta förvarning till spelarna. Tror ni att det hade kunnat hända i Malmö FF som vann Allsvenskan 2020 eller något annat herrlag i högsta serien? Knappast. Vilken skandal och vilket bakslag för svensk damfotboll. Läs mer här.

Jo, 2020 har varit och är ett skitår, ett riktigt eländigt sådant.

PS. Bilden jag lägger upp har jag visat förut. Det är bästisen Yvonne som har tagit fotot som känns helt rätt till det här inlägget. DS.

11 kommentarer:

Ditte sa...

Jag kände mig också lite förvirrad idag. Men så roligt att Sanna fortsätter med temat. Nästa tisdag är vi tillbaka med första ordet för 2021.
Hörde också att FC Göteborg nu är ett minne blott. Märkligt! Lyssnade på radion där man pratade en hel del om detta och har nu läst i din länk.

Visst har 2020 varit ett skitår. Verkligen. (Men vi har här trots allt inte haft krig, naturkatastrofer eller svält.) Och en del trevlighter.
Nu ser vi fram emot ett betydligt bättre 2021. Och skyltens budskap tar vi med oss. Jag såg också budskapet på ett par ställen på jullandskapet på Södemannagatan.

LillaSyster sa...

Mot framtiden...det kan väl inte bli värre än 2020?
Nä, Allt kommer att bli bra!

femfemman sa...

Märkligt att man bara lade ner verksamheten. Antagligen dålig ekonomi. Vilket förstås inte skulle hända med herrlag... förstås.

Emma, Sol som sol? sa...

Kul! Hoppas jag kommer att ha mer tid att delta för det är ju så skoj att skriva!

Klimakteriehäxan sa...

Ja vi tröttnar ju inte på den skylten eller hur ...

Anki sa...

Den skylten känns trösterik!
Väldigt konstigt att bara lägga ner ett lag så där ... POFF ... borta! Hade nog som sagt inte varit möjligt med ett herrlag i allsvenskan.
Funderar på att ta mig an Sannas ord igen. Jag var inte med alls detta år, då jag tyckte det var såå många ord som återkom.

Ama de casa sa...

Visst är det förvirrande att inte ha nåt ord inför söndagen, men himla bra att det kommer att ordna sig framöver. Kul att utmaningen fortsätter!
Mindre kul med nedläggningen av damlaget...

Vi får ha förhoppning för att skylten har rätt!

malena beijer sa...

God fortsättning! Ja det har varit ett skitår, det kan inte annat än bli bättre 2021.

Det är alltså Klara som är pescetarian, vilket underlättar här hemma. Vi kan äta veggo och fisk alla tre. Erik är allätare, men är något begränsad i sitt urval av rätter. Men det funkar oftast att jag och Klara äter det vi gillar, och så fyller vi på om det behövs med kyckling eller liknande till Erik.

Men skaldjur nästa jul kanske vore nått!

Roligt att läsa ikapp på din blogg, har haft datorn avstängd hela julhelgen.

Christian sa...

Skyltsöndagskylt en tisdag.....jo jag tackar jag......då är man "skyltsöndagskadad" :)

nalta norrland sa...

Såg/hörde om nedläggningen... förstod dock inte varför, är det ekonomin?

Dagar kommer dagar går - inte visste jag det var livet :) tänk hur vi rutar upp våra bloggliv efter speciella händelser.

LillaSyster sa...

Jajamän äkta läderpjäxor!