torsdag 10 december 2020

Tråktorsdag

Visst kan jag få ihop det till en Tråktorsdag idag också. Inga problem alls;-) Enjoy! 

(O-)väntat besök
Har alltid trott att jurister är tråkmånsar. Men de här två unga killarna från Enkla Juridik var så långt ifrån tråkiga man kunde komma. Marcus och Niels gjorde ett ”smittsäkert” hembesök igår. Skulle ni behöva ”rättshjälp” någon gång kan jag verkligen rekommendera Enkla Juridik. De är snabba, serviceminded, sympatiska och så himla smarta:-) Och nej, jag är inte sponsrad och fick ingen rabatt heller;-)

Målservice

Alltså hur diskriminerande är inte det?!!!
Spelas det Champions League matcher för herrar ute i Europa så bjuder Aftonbladet på en väl fungerande målservice. Detsamma gäller League 2 (motsv. Div. 4 i Sverige) herrmatcher i England: mål, målskyttarnas namn och tid specificeras alltid. Men råkar det handla om Champions League matcher för damer saknas info om målskytt. 
Så himla tråkigt tycker jag.Soltimmar
Det är nog inte bara den pågående pandemin som påverkar oss negativt just nu. Det är mörkret också. Nollåttaland är ett av fyra områden i Sverige som hittills i december kan ”skryta med" noll soltimmarDet har inte hänt sedan 1934. Ja, tråkigt är ju bara förnamnet…

Fick trösta mig med den här idag - en vietnamesisk baguette - yummie, yummie.


Det är Kajsalisa som har uppfunnit Tråktorsdag.

18 kommentarer:

LillaSyster sa...

Du baguetten ser ju helt magiskt god ut.... allt annat än tråkig.
Ser din julstjärna där i bakgrunden, tog den sig igen eller hämtade du ut en ny på reklamation?

Ditte sa...

Väldans trist detta med damfotbollen. Verkligen! Ja, plus soltimmarna. Men i övrigt en glad torsdag.
Stort tack för tipset om juristerna. Vi ska skriva om vår testamente men har inte kommit till skott. Svårt att veta vilka man ska välja. Och detta att de kommer hem är toppen. Hoppas de åtar sig testamente också. Men ska ringa i morgon och prata med dem.
Den vietnamesiska mackan såg supergod ut. Helt i min smak.

Geddfish ♥ sa...

Fint med hjälp när man behöver det.
Såg också en julstjärna där i bakgrunden, liksom en fin hårsmyckning på ene juristen, inte alls tråkigt ;)
Baguetten verkade god, längesen jag åt en.
Vi har allt haft några soltimmar här i Lisch fast jag tycker ändå det är väldigt mörkt, ovanligt mörkt, eller? Det som är så viktigt med ljuset.

Musikanta sa...

Bra att de har munskydd också. Förstår inte varför Tegnell är så envis med att vi inte ska använda ett sådant. Jag sydde ett själv i början av pandemin men har det inte på mig när ingen annan har det. För övrigt träffar jag aldrig någon annan än maken så det är inte så stor risk att jag blir smittad. Han har alla möten på distans numera.
Tror nog att vi här nere kommer som god tvåa i antalet soltimmar. Tror att det har varit en enda dag med lite sol på förmiddagen.
Inte nog med att pressen har så litet intresse för damfotboll. Man kan ju jämföra lönerna också. Får fotbollsdamerna överhuvudtaget någon lön?
Ingrid

femfemman sa...

Mörker, fy vad jag är led på det. Men nu så har eftermiddagsmörkret nått sin kulmen.Men det känns långt till ljuset. Jag piggar upp mig genom att äta skumtomtar. Passar utmärkt i skumrasket.

Emma, Sol som sol? sa...

Vi har ju haft ruggigt här med och blev överraskad när jag på lunchen öppnade dörren och det var 22 grader ute! Med lite sol! Så detvar ju bara att sätta sig ute och läsa!

Mackan såg hur god ut som helst!

llh sa...

Ja du, skulle bli väldigt förvånad om inte Östergötland är ett av de där områdena med noll soltimmar.
Juristerna kanske inte var tråkmånsar men den verkliga humörhöjaren i ditt inlägg är den gröna duken. Love it! Den får 12 glada poäng av mig, av 10 möjliga.
Fotboll är jag totalt kallsinnig till men vietnamesisk mat är alltid rätt.
Förresten din förtjänst att jag hittat tråktorsdag, tack för det!

KajsaLisa sa...

Är juristerna både billiga och roliga bjuder jag hem dom på nyår, vi kan ha knytis :) Visst har det varit länge nu, men mackan såg god ut.

KajsaLisa sa...

Just det, tack för länken :)

Klimakteriehäxan sa...

Noll soltimmar - det känns! Men den där mackan ser god ut.

Susjos sa...

Inte konstigt att jag sover dåligt, vi har ju mörker dygnet runt!
Va bra med smidig rättshjälp, kanske man kan leta upp nåt proffs vad gäller pensionen också som kommer hem och informerar!

Ja, galet att damfotbollen inte uppmärksammas på samma vis som herrfotbollen!
Ha det gott!

Susjos sa...

Hej, bara jag igen! Var tvungen att titta på min bild av tomten igen, röker han? Hihi, nej, det är mustaschen som speglar av sig, men det ser faktiskt ut som om han har en cig i munnen! Haha!
Lite skratt så här på tråktorsdagskvällen piggar upp!
Kram!

Anki sa...

Detta läste jag igår, så det är samma läge på fler platser än Stockholm ...
"Karlstad, Visby, Norrköping, Storlien och Stockholm. Orterna har haft noll soltimmar under december. Väderfenomenet inversion har bildat ett lock över Sverige."
Förutom vädret verkar din torsdag inte ett dugg tråkig!

Susanne sa...

Den där mackan ser supersmarrigt ut. Såg på klart.se att vi inte får se solen på 14 dagar framåt :(

Äventyret framtiden sa...

Hmmm. Undrar hur du har det när du har det tråkigt i den rätta bemärkelsen, för hur du än bär dig åt i tråktorsdagsinläggen så är de inte det minsta tråkiga tycker jag. Härligt med ambulerande juristhjälp! Åkej, det skulle vi säkert få här också men till vilket pris? Högt högt.

Ama de casa sa...

Låter trist att behöva juristhjälp men verkligen bra när man hittar såna som ni har gjort. Vi har också en superbra jurist här som vi anlitar, den spanska byråkratin är inte att leka med. Enda felet med honom är att han hejar på Björklöven istället för Skellefteå AIK i hockey. Kan ha att göra med att han kommer från Umeå ;-)

Ja, det var verkligen diskriminerande! Och antalet soltimmar hos er muntrar ju heller inte upp direkt.

Mackan såg supergod ut :-D Lite synd bara på dom där orangea sakerna som skräpar ned tallriken, men dom såg ut att vara ganska lätta att peta bort :-)

malena beijer sa...

Rekommenderar ingen att göra estnisk julkorv själv. Det var lite blodigt, men kul. Men man måste nog vara entusiast. I vanliga fall köper jag korv på Österqvist i Hötorgshallen. De brukar importera varje år.
Bahn mi-baguetter är verkligen goda, förstår att det livade upp.
Glad Lucia!

nalta norrland sa...

Varför fick Du/Ni juristhjälp?

Är Du fit for fight nu efter lungpropp tidigare i höst och fortsätter Du att röka ändå?

Sol är en bristvara.

Idag är det fredag...