onsdag 9 december 2020

Onsdagsmix


Julklappar
Orsakullan undrar om jag har handlat några julklappar än och om jag beställer dom från nätet. Kan svara ja på båda frågorna. Just idag åkte jag till mitt pyttelilla utlämningsställe Direkten i Roslags Näsby och hämtade ut de sista julklapparna. Som ni ser på bilden fanns där fler paket att hämta än varor att handla. För att underlätta för kunderna har killarna som äger stället utökat öppettiden på vardagar till klockan 21 fram till den 23 december.

Stockholmsmässan
Å om vi Täbybor inte vill trängas hos olika ombud för att hämta våra paket på hemmaplan kan vi ju alltid åka cirka 26 kilometer till Älvsjö och plocka upp våra julklappar hos världens största paketombud Stockholmsmässan. Coronasäker drive-thru och ”bara” 26 kilometer hem till Täby sedan.

Snö
Orsakullan vill också veta om det är snö utanför mitt fönster. Nej, det är det inte. Det hotades med snö idag, men den blev "uppskjuten" till imorgon. Men då det återigen ska regna på fredag lär snön inte bli långvarig. Skönt!

Bonusbilder
En liten rundtur hos Ilums Bolighus idag resulterade i lite dregel hos mig. Vilka läckra lampor. Vill gärna dela med mig lite ljus till er:-)

Det är Orsakullan som håller i ”December 31 dagar”.

17 kommentarer:

LillaSyster sa...

Vi tar allt ljus vi kan få just nu!
Skönt att du slapp snö, jag har heller ingen beställt, än mindre slask.
Du ha en bra kväll!

Guldkryckan sa...

Har ju inte varit nere vid vår lokala paketutlämning än i år, brukar ju passera dem ibland även om jag inte ska dit.
Men jag antar att det är lika fullt i år som förra året, det var bättre förr med ett riktigt postkontor kan man kanske tro men jag undrar om ens den tidens posthantering hade klarat av alla "nätinköp".

Lite snö hade jag gärna mottagit här men den som väntar på något gott...osv. ;)

Ha det bäst Bp.

Geddfish ♥ sa...

Den lokala paketutlämningen funkar fint här och den har jag utnyttjat mer nu i dessa tider.
Ljuset behövs. Jag ska inte säga att jag är mörkrädd, men jag skyr mörkret. Vill ha sommar och sol och kaprifol.

Äventyret framtiden sa...

Vi håller ihop nu tycker jag vad gäller att hålla undan snön. Den kan vänta ett tag ännu trots mörkret. Vi tänder lampor och ljus istället.

ha det fint BP!

Ditte sa...

Perfekt med "Direkten" och att inte behöva åka 26 km enkel väg - Bara för att...Vad gäller snö fanns det i Gamla stan igår. Jag hamnade mitt i en filminspelning i trakterna runt Stortorget och dör fanns den. Förvisso konstgjord men den fanns.
Åh, Illums Bolighus. Var där då och då när de fanns i Kungsan. Nu såg jag att de fanns på Klarabergsgatan så visst ska jag ta mig en titt. Har visserligen sett mycket ljus den senaste tiden men mer ser jag gärna. Stort tack för titten här och de läckra lamporna. Och visst skulle vi hemma ha plats för en till lampa.

nalta norrland sa...

Ingen snö... jag tar hellre snö än regn.
Jag har beställt typ allt i julklappsväg på nätet och förhoppningsvis kommer det innan julafton i år 🎄
Idag är mitt blogginlägg långt och jag tippar på att Du kommenterar suck, dubbelsuck 😜

Paula sa...

Läckra lampor i industristuk. Snyggt där de passar in, här är det 60-70tal som gäller.
Vi har inte hållit på med julklappar sedan barnbarnen var små, nu har jag tre småtjejer som självklart ska få en julklapp, de minsta får mammorna hjälpa till med att välja ut, Vanessa tror jag ska få en prenumeration på KP, vet du hur länge tidningen funnits? Jo den startade 1892, det måste väl vara ett svårslaget rekord! Hon blir 9 år nu, så jag tror den passar henne.

Emma, Sol som sol? sa...

Jisses så mycket paket där på utlämningsstället! Bråda tider. Och ja, det var häftiga lampor.

Susjos sa...

Jag kan tänka mej att det är mycket att göra på utlämningsställena för paket!
Nej, nån snö här i 08 området vill vi inte ha, det blir bara grå slask!
Tackar för de fina ljusbilderna, dem behöver vi i dessa tider!
Kram!

Anki sa...

Häftiga lampor!
Mycket paket där ... och mycket jobb för personalen.
Hoppas på en fortsatt grön vinter, men gärna lite sol!
Ha en bra dag BP!

Ama de casa sa...

Glödlamporna var verkligen hur fräcka som helst :-)

Vi fick just ett meddelande att vi inte var hemma igår när ett paket skulle levereras och att det ska göras ett nytt försök. Jag begriper inte att dom inte kan säga ungefär NÄR? Vi gick ut vid 12 och dom var här 12:11. Om dom åtminstone hade ringt när vi inte öppnade så hade vi med lätthet varit hemma på några minuter och dom hade sluppit försöka en gång till...

Det är dock inga julklappar i paketet :-D

Gunnel sa...

Ljus behövas det mycket nu. På Illums hittar man alltid något man gärna vill ha. Jag kan nog känna mig ganska lugn när det gäller snön här nere i Skåne. Den brukar sällan visa sig och särskilt inte kring jul. Men jag kunde tänka mig att ha det lite ljusare ute också. Det är dimmigt och trist.

Klimakteriehäxan sa...

Det blir inte så himla många julklappar i år tror jag.

Herr Nilssons Fru sa...

De må jag säga - hade de några varor alls, ser inga :)
Jag har också köpt alla julklappar via nätet, jag bor på landet så brevbäraren har dem med hem, utom en som ligger på utlämnings stället som vi måste hämta. Smidigt men lite trist att inte få gå i affärer o shoppa loss. Tur ändå att många affärerna får sälja trots näthandel, de plocka ihop och man hämtar upp, här har nästan alla större affärer börjat med det. Bra de!

Jädra pandemi som bara ökar o ökar. Har sett att de börjar bli redig kris uppe hos er igen. Trist.

Kramiz o ha en fin dag.

Carita Liljendahl sa...

Ja, så här ser det ut på många platser. Paketen svämmar över då folk handlar det mesta via nätet. Vår kiosk uppmanar också alla att hämta ut sina paket så fort de kan, lagret svämmar över...

Annika sa...

Ingen snö. Men frost och sol.
Men framåt dagen ska det bli 12 grader.
Ingen snö i sikte heller till min förtret, haha.

Ngt jag gillar här är att man får sina beställda paket fram till dörren. Uppskattar så in i ... !!!

Susanne sa...

Så där ser det ut hemma på min Direkten också. Hörde av en granne att polisen varit där 2 gånger förra veckan för att pakethämtarna hade blivit hotfulla, vad är det för fel på folk?!
Ha det gott