fredag 18 december 2020

Fem en fredag: Vecka 51 – ”Att göra”

 

1. Vad är du inte färdig med den här veckan?
Då jag inte hade planerat något speciellt, behövde jag inte bli färdig heller;-)

2. Vad står härnäst på agendan?
Janssons till middag, men inte än.

3. Vad har du hunnit klart med i tid?
Som pensionär hinner man alltid bli klart med allt… i sinom tid.

4. Vad kommer du skjuta på till senare?
Ingenting jag kan komma på.

5. Vad var din senaste i sista minuten
Bortsett från sista minuten charterresor som vi ofta bokade på 1980- och 1990-talet brukar jag vara ute i god tid. Så min senaste ”i sista minuten” ligger nog säkert trettio år tillbaka i tiden.

Det är Elisa som har uppfunnit ”Fem en fredag”.

PS. Bilderna jag lägger upp har ingenting med inlägget att göra, men de är dagsfärska. De visar i tur och ordning: ett stycke blå himmel och sol i några sekunder; en saffransemla hos Balders Bröd; lite ögongodis hos Fokus Ljud & Bild:-) DS. 

23 kommentarer:

Ditte sa...

När jag läser dina svar så känner jag igen mig tämligen väl. Inkl. middagen.
Bilderna piggar upp och fint att du fick se både lite sol och blå himmel idag.
Saffranssemlan såg god ut med mycket mandelmassa. Skulle ev. kunnat tänka mig att prova 1/3.
Och ögongodis är alltid rätt.

LillaSyster sa...

Men vilka priser....nog för att mandel och saffran är dyrt. Skönt att du kan ta det piano och blir man inte klar idag så kommer det ju en ny dag =)

Robert W sa...

Saffranssemla känns inte som nåt för mig. Jag gillar bakverk med saffran, men det behöver inte para sig med någon semla.

nalta norrland sa...

Trött som tokig idag, pratade med vår schweizare om detta att det berodde på för lite dagsljus.
Sol å blå himmel i 08a land, härligt att få veta att solen inte försvunnit för gott.
Äter inte mandel/mandelmassa och således inte semlor.
Mycket jag borde gjort ;-) denna vecka har jag mest bara varit... inte haft ork till mera.
J började jobba 7.30 och slutade strax för kl 21, en lång arbetsdag, först rörmokkeri, traktorskruvning och sedan snöskottning.
Idag sista gången på länge/för alltid Elin & Karl Henry träffades.

Paula sa...

Gillar speciellt ögongodiset, en svärmorsdröm...fast nu är det fel, det måste till en generation, vad kallas det då det är en dröm för mitt barnbarn...
o knappt det, de är visst upptagna allihopa...
Har blev det också herr Jansson idag, fräscht och gott från Rosahöjdens kök&bageri. Jag har bara åkt på en sista-minuten-resa i mitt liv, till Sardinien då jag var 20 år, ett av mitt livs absolut roligaste resor och den enda gången jag åkte ensam. Delade rum med en tant som var i samma ålder som jag är nu, och vi hade så kul. Sen hade jag lite annat kul också...

Emma, Sol som sol? sa...

Hur god såg inte den ut! Semlan, alltså. Priset ser dock inte lika mumsigt ut.

Hanneles bokparadis sa...

Jansson är favoriten, vi göteborgare är inte så förtjusta i saffran...

femfemman sa...

Det var en grann pojke! Men tänk dej honom om 50 år, då han är i vår ålder, då är han oxå en gammal gubbe. Eller iaf rätt så gammal...Skönheten försvinner med ålder, definitivt.
Ett jädrans pris för en liten gräddbulle! Stockholmspriser...är övertygad om att ni ligger en bra bit högre i priser än övriga landet. Kan jämföra med Malmö, som jag Har lite koll på efter alla besök hos dottern där. I rikets tredje största stad är matpriserna relativt låga.
Sol, så gott att få se en glimt av den. Här har det bara växlat från lång gryning till lika lång skymning denna dag. Samt under eftermiddagen blåst vårvindar.
Till dagens frågor har jag ingen kommentar...väcker inga tankar alls...men bilderna tackar jag för, de gav upphov till tankar.

Bokdamen sa...

Låter helt rätt att bli klar i sinom tid, onödigt att stressa. Fina bilder, semlan ser intressant ut, blev nästan chockad av solglimten idag efter evighet i mörker. Ögongodis är ju inte heller fel ;)

Susjos sa...

Snyggt ögongodis!
Å jag ser fram emot livet som pensionär.
Ha det gott!

Malena Beijer sa...

Solstrimmor är vi inte bortskämda med. Fin bild. Hoppas på nån ljusglimt mitt i det grå. Lite snö skulle liva upp. Nu är jag julledig i 9 dagar och ska ta efter ditt pensionärsliv. Inga måsten, inga tider att passa. Särskilt inte i år, när det sociala med julen går på sparlåga. Är så tacksam att det är jag som har barnen, så jag får sällskap.
Tack för att du kommenterade assar-inlägget. Ja det är inte alltid lätt, men han ger så mycket tillbaka i form av fantasier, utanför lådan-tänk och en energi utan dess like. Men innan han kom till sin resursskola var det mycket mer kämpigt.

Carita sa...

Ja, det var ögongodis :-)
Jag fick vänta till sista meningen för att förstå vad det handlade om.
Charterresor... tänk, det känns som en evighet sedan!

Ama de casa sa...

Jag gillar inte semlor så mycket, men den där saffranssemlan tilltalade mig. Förutom priset då :-) Killen såg inte så dum ut han heller :-D

"Sista minuten"-resor övergick till att bli "Första minuten" i och med lågprisflygens intåg. Då gällde det att hänga på låset när biljetterna släpptes. Nuförtiden har det tyvärr gått och blivit "Ingen minut alls"...

Klimakteriehäxan sa...

Jag ska göra en Jansson att äta före jul, så gott men onödigt att ha också på julafton! Brukade också satsa på den där sortens spontanresor, det lyckades ofta och blev bra - men har ju inte existerat på jättelänge, precis som du påpekar.

Gunnel sa...

Ditt svar på fråga 3 är smart. Precis så känner jag det med. Ha en fin lördag.

Geddfish ♥ sa...

I svaret på fråga 3 fick jag liksom en hälsning från min salig make. Han sa ofta "i sinom tid" när jag ville ha reda på en tidpunkt, vilket kunde reta mig, haha!
Skönt att slippa ha tidspress. Livet är bra gott.
Förresten, de här julkulorna med halmjulklappar finns på Torget i Lidköping, inte i Stadsträdgården. Visst är de fina!
Mmmm, Jansson är gott!

Guldkryckan sa...

Vi är väl i stort sett klara här med, ska bara få hem vår jullåda från gårdssällskapet så är allt i ordning för herr och fru guldkryckas julbord på tu man hand.
Det ser man ju fram emot minst sagt....gott gott.

Sista minuten där har aldrig varit min grej egentligen, vill ha allt "klappat och klart" i god tid, sådan är jag.

Ha det bäst nu Bp och trevlig helg tillönskar vi dig.

Mrs Calloway sa...

i sinom tid är ett gammalt fint uttryck men inte precis det svar en vill ha när det är frågan om tid. temlor äter jag inte så mycket av och framför allt inte vid jul. då kan en i stället äta pepparkaksmuffins från Espressohouse. så vansinnigt goda!

Orsakullan som blev mamma vid 20 – Dalaliv, finporslin & pudelliv! sa...

Haha älskar det sista där att du refererade till chartersemester, och då flera år bakåt i tiden. Tänk den dagen man är pensionär. I och för sig vet man ju aldrig ens om min generation får någon, men lyxigt verkar det vara :).

Kina sa...

Skönt att ta det lugnt och låta andra ta över "i sista minuten". Godis både för öga och mun har du tagit med!
Ha det bra!

Musikanta sa...

Instämmer helt med alla dina svar utom nummer 2 eftersom Kent, maken är vegetarian. Lakto-uvo-dito som väl är så det blir pizza som vanligt på julafton. Han lagar all mat så det blir ingen julmat för min del. Är inte särskilt förtjust i sådan heller så det gör inget.
Ha en fortsatt skön helg önskar
Ingrid

Åke sa...

En saffranssemla hade jag gärna provat :)

Karoleen sa...

Saffranssemla låter gott, ska nog leta reda på en sån! God Jul!