söndag 6 september 2020

Skyltsöndag #278

Den här tvåhundrasjuttioåttonde Skyltsöndagen bjuder jag er på en veckofärsk mix av olika skyltar. Två av skyltarna vittnar om att den pågående pandemin är långt ifrån över. Med andra ord så är de inte speciellt roliga, men ack så nödvändiga.


Den här registreringsskylten är rätt rolig. Job är ju ett manligt förnamn och betyder jobb på svenska. Å en sak jag tänkte på här är att det är ett riktigt hästjobb att tolka ”koden” längst upp. På de gamla skyltarna var det hur lätt som helst att via ”koden” ta reda på när bilden registrerades för första gången.


McDonalds har gjort det bra med att sätta upp skyltar på platser där man inte får sitta för att hålla det föreskrivna säkerhetsavståndet.


Vet inte hur Balders Bröd i Täby Centrum klarade av de första månaderna av coronakrisen, men just nu är det full rulle på caféet.


Veckans höjdare: Jag kan liksom inte låta bli här. Mina initialer på en sprillans ny brandpost mitt i ”bushen”. BP är rätt så gångbart. BP = British Petrol, Brommapojkarna och brandpost med mera. Inte att undra på att jag är rätt så nöjd med mina initialer;-) Wikipedia har till och med lagt upp en egen sida om BP, fast där är jag inte med… än;-)


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

19 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Lyckad skyltskörd - till skillnad från mitt resultat ... Kondisskylten gillar jag skarpt, och självklart att dina initialer ska med!

LillaSyster sa...

Du får gå in och redigera på Wikipedia =) Klart att du ska vara med där! Roliga skyltar fika mmmmm! Det var ett bra tag sedan jag var på konditori nu, det är nog dags att sms:a min kompis I-L och boka in fika på stan.

Ditte sa...

Bra skyltat! Som vanligt! Och visst är det lite extra roligt med nyfångade varianter.
Har på många ställen i stan sett liknande skyltar som hos McDonalds och de är både tydliga och bra. En del har lätt för att glömma bort det här med avstånd.
Kul att Balders är på G igen. I våra kvarter på Söder har jag inte sett någon minskning av besökare i princip. Men färre bord och glesare mellan dem. Tror de trogna kunderna kommer. Och nu är kanske många hemma igen i Täby och besöken ökar. Bra!
BP- skylten är suverän. Så nu finns du lite varstans. Kul!
Vad gäller reg. skylten så är den ju dubbel. Nu är det ju annorlunda nu att kolla uppgifter. Och visst får man jobba på det.

Anki sa...

Snyggt skyltat! Klart du borde finnas med på Wikipedias sida!
Glömde svara angående hur många surströmmingsfiléer jag åt - svaret är två! :)

Geddfish ♥ sa...

Hoppas du kommer med på Wikipedia, annars kan ju vi lägga till dig där!

Härliga skyltar. Klart man ska bidra till det lokala.
Nu är det september och vi i Tre sopraner planerar för en fika igen. Körerna är tyvärr pausade på obestämd tid.

nalta norrland sa...

Skylten med Dina initialer får högsta betyg och sedan kondisskylten :)

byblixtra sa...

Jag börjar med den snygga BP-skylten! :-)
Den gör sig bra där i grönskan.

Fin skylt på caféet. Kul att kunderna har kommit tillbaka och de verkar hålla avstånd mellan borden.

Det var en tydligt skylt på McDonalds som inte går att missa.

Kul registreringsskylt. Det med koden på registreringsskylten kände jag inte till sen tidigare. Håller med om att de där siffrorna och bokstäverna säger en inte så mycket.

tanthuset.blogg.se sa...

Vänta bara, snart är du nog med i Wikipedia också :D
Jag hade inte aning om att man på de gamla regskyltarna kunde få den informationen!!??? Så fick jag lära mig nåt nytt idag också...även om det inte funkar på samma sätt numera tydligen.
Vad skönt att kondiset klarat sig under krisen, hoppas det fortsätter lika bra....men som du skriver, pandemin är inte över än!!
Ha en toppenmåndag nu!

Emma, Sol som sol? sa...

Riktigt vackert röd skylt till dig, minsann!
Den där nummerkoden, kan det vara bilens serienummer el vad det nu heter, tro?

Susjos sa...

Nu lärde jag mej nåt nytt, att Job är ett vanligt förnamn, där ser man!
Snyggt skyltat, gillade fika skylten som man blandade ihop med "vara rädd om din( fast det stod faktiskt ditt) kondis=kondition! Haha! Lustigt nog kom tårtan jag köpte idag från Balders på MoS!
Din BP skylt är klockren, snart kanske du finns med på wikipedia ;-)
Ha det gott!

KajsaLisa sa...

Det fanns någon Job i bibeln om jag minns rätt. En bra uppmaning på Kondisskylten, tråkigt om allt är borta är Coronaskiten är över.
Den sista skylten visar antingen avståndet hem till dig eller avståndet till närmaste BrandPost, du får välja själv vad du vill tro :)
Länkar upp nu.

Freedomtravel sa...

Den sista skylten var ju riktigt snygg och passande! Mina initialer (HB) betyder väl främst handelsbolag, vad jag vet. Det roligaste är väl att när jag (på min 12-årsdag) bytte namn från Anna till Helena bytte jag samtidigt initialer från AB (aktiebolag) till HB (handelsbolag) ;)

femfemman sa...

Häftigt med initialskylten!Tror inte att det finns AL-skyltar. Numera Vågar jag mig in på restauranger och fik igen. Bra med avståndsskyltar.

Ama de casa sa...

Några som har goda dagar måste vara Coronaskylttillverkarna... Det finns verkligen mängder av dom överallt!
Haha! Självklart är du snart med där på Wikipedias sida :-D

Snyggt skyltat!

Äventyret framtiden sa...

Du kan ju gå in på Wikipedia och plussa dit dig själv! :)
Pandemin är inte över, det är klart som korvspad. Det tar säkert rätt lång tid innan Mac Donalds tar bort avståndsskyltningen ännu.
Aktuella och bra skyltar!

Christian sa...

Beträffande registreringsskyltar så saknar jag de gamla beteckningarna E - Östergötland, A - Stockholm, det var kul å veta var bilar/folk/chaufförer kom ifrån...
Corona varningar i all ära, men alla är tyvärr inte läskunniga :(
BP-skylten är ju kul på riktigt, en del blir kända utan att göra något för det....
Ha en bra vecka :)

Paula sa...

Du ska se att du snart är med på Wikipedias BP-sida, jag får väl tipsa dem om att besöka din eminenta blogg!
Ja inte är vi färdiga med pandemin, ack långt ifrån. Läser idag att lab-kapaciteten inte räcker till i Dalarna för provtagningar o man ber att barn inte testas i första taget utan bara hålls hemma vid symptom.
Men visst börjar man ruttna lite, trots dina fina skyltar i ämnet!

Carita Liljendahl sa...

BP är faktiskt veckans höjdare - hurraaa för den skylten!
De andra som har med corona att göra är också fyndiga - gillar dem! Hoppas människor ser dem och följer direktiven.

Tove Olberg sa...

Smällkaramell BP! Hela skyltvägen; Röda BP skylten i synnerhet! Allra första gången(tror det var på min blogspot.blogg) för så länge sedan minns jag att jag frågade dig om dessa initialer, nu vet jag ju :-)
Jag har skrivit ett inlägg i denna gruppen i dag 13/9 men hittar inte helt hur jag länkar in? Gör du det kanske? Få se om det blir någon mer gång, men läser gärna andras tolkningar så klart, fann en lista här.