söndag 13 september 2020

Skyltsöndag #279

Tror att vi alla är rörande överens – det finns ingenting, absolut ingenting som är roligt med den pågående coronakrisen. Men det finns ju galghumor eller ”black humour”, som brukar frodas när det är dåliga tider. Med detta i åtanke så kommer ni kanske inte vara alltför sura på mig när jag visar min skyltskörd den här veckan. Jag kunde helt enkelt inte låta bli. Enjoy!

Vid ”trippelbutiken” Din Sko, Nilson Shoes och Ecco i Täby Centrum hittade jag den här skylten. Jag tolkade skylten som så att det var fötterna som gällde för avståndsmätningen. Lite otur att figurerna inte har några fötter tänkte jag. Sedan fick jag lära mig att Feetfirst är ett konglomerat av olika skobutiker. Det hade jag ingen aning om.


Här gick det undan. Det tog inte lång tid för Stockholms Bränneri att ta fram en spritsort med 75 procents alkohol som här står hos Gateau. Jo, jag tycker nog att man ska ta det försiktigt, väldigt försiktigt till och med. Jag minns mycket väl mina ”ungdomssynder” med den 80-procentinga Stroh rom i de österrikiska alperna. Där serverades det värmande glühweinet i backarna spetsat med just den spriten. Guuu så gott, och man flög ju nedför backarna sedan;-)


No comment! Här behövs liksom inga förklaringar.


Även om skyltarna är riktigt roliga kan jag inte låta bli att fortsatt känna en stor oro över utvecklingen speciellt i mitt älskade Spanien.


Pumita har uppfunnit Skyltsöndagen. Jag förvaltar den.

Alla skyltare hittar ni här.

20 kommentarer:

Susjos sa...

Snyggt skyltat! Å visst ska man ta det lugnt med starkspriten. Minns när vi gjorde punsch av väldigt stark sprit från jobbet, men det smakade ju så gott! Johejdu...det drack jag aldrig mer!
Ja, det går inte att undvika denna pandemi...och visst är det tufft för många länder nu, inte minst Spanien!
Vi har valt att inte åka till Gran Canaria i oktober, jag har dragit tillbaka mina två veckors semester och jobbar istället, surt sa räven, men GC ligger ju kvar!
Ha det gott!

Geddfish ♥ sa...

Väldigt tankfullt och snyggt skyltat! Världen är konstig nu eller, den är normal för läget. Så är det bara.
Nej, jag har lagt alla planer på utomlands på hyllan. Inget är värt att riskera något. Jag fryser heller och drar på mig nåt varmt, än att bege mig ut i det okända farliga.

Ditte sa...

Härligt! Och visst skrattade jag. Humor är bra att ha och att använda sig av. Tror aldrig jag sett skylten "Feetfirst men jag trodde också man skulle mäta avståndet med fötterna. Nåja. Stockholms bränneri ligger ju här på Söder och jag skrattar lika gott åt skylten nu som jag gjorde när jag såg den här på Söder på ett "gelatoställe" Hade den också men i skyltsöndag och tycker den är fyndig på flera sätt. Tror vi är lite samma årgång och minns denna "stroh rom". Och visst flyg man sedan iväg när den inmundigats. Jag köper den ibland numer också och använder den i chokladbiskvier. (Modell pytte. Biskvierna alltså. Jo, rommen också.)
Butiken som är stängd. Kan förstå att dne är det-
Vad gäller Spanien verkar det vara områden som är hårt drabbade och de som klarat sig bra. Galicien tror jag bara totalt haft ett par fall....Men visst kan man känna oro. Maken som är på plats är dock inte orolig för Torreviejaområdet.

Tove Olberg sa...

Då behöver inte jag be om ursökt för att jag skrattar ... nämligen för att innehållet är roligt och hur det nu är eller inte är så är humor ett gott verktyg i svåra tuffa tider. Tänk bara på pocenten ....
Jag har gått med Skyltsöndag, länkade till din sida, men fann inget där jag själv kunde lägga till länk, då gör du det själv förstår jag.

byblixtra sa...

Det lär inte bli brist på skyltar att fota så länge corona är i gång. ;-)
Stockholms Bränneri har en snygg etikett på sin handsprit.
Tror inte att jag har sett ordet "ORO" på en registeringsskylt tidigare men den passar ju bra just nu.

tanthuset.blogg.se sa...

Fötterna först...utan fötter???? Wow :D
Fick en ganska obehaglig deja vu-upplevelse där med spriten och Stroh Rom!! Upplevelsen just då kanske inte var så otäck (minns inte) men dagen efter!!!
Joo, den där Coronan gnager liksom i själen på en...så den sista skylten känns väldigt passande
Försök att ha det så gott du bara kan, vi hoppas det löser sig <3

femfemman sa...

Strohrom är inte att leka med. Alla har nog någon erfarenhet. Det finns en flaska i städskåpet, där innehållet inte är speciellt hårt åtgånget. Lär nog få stå kvar som är till nästa generation...
Man måste få skämta om det mesta, och även om Coronan. Fast antagligen gör man inte det om man råkar komma i dess väg.
Hoppas att de stora utbrotten håller sig i från oss nu. Läste att dödligheten är betydligt lägre i andravågen. Sjukdomen tycks ha skördat de sköraste redan.

Paula sa...

Jag tycker den första skylten är blää, först o främst, bestäm om det ska vara en eller två meter mellan personer, och sen är det väl alltid möjligt, eller? Om det inte är möjligt får ju någon ta o flytta på sig! Urdum skylt enligt mig...då är den gulliga invandraren med språkförbristningar mycket bättre! Han vet iaf vad som gäller...stackarn. Några veckor, undrar om han har stängt fortfarande...
Och du bröt inga ben på nedfärderna i backarna? Tur för dig det. Jag hade inte tillgång till så stark sprit, men för att uppnå snabbast möjliga fylla tog vi en klunk finsk vodka o placerade den under läppen (där snusarna lägger prillan) för nån hade sagt att då går alkoholen snabbare in i blodet via blodkärlet där. Hahaha, ja jag trodde på tomten också..

Emma, Sol som sol? sa...

Kul med spritflaskan! Och ursökt var kul men trist, så att säga.

Oro. Inget roligt ord på svenska. Men så vi kan läsa den på spanska istället. Positivt tänkande!

Paula sa...

Hej igen, har du någon aning om vad som hänt med Åke som var så aktiv med skyltarna? Han har inte skrivit i bloggen på bra länge...så trist, jag saknar honom..

KajsaLisa sa...

Om jag hade passerat den skylten och haft en tuschpenna hade jag ritat dit två par Eccoskor, gillar det märket.
Tja varför gno in händerna med tråkig fulsprit. Tror ägaren till bilen funderar på nästa kamremsbyte, kan bli dyrt.
Länkar upp nu.

Äventyret framtiden sa...

Humor kan man aldrig få för mycket av i sin vardag. Det piggar upp och piggas upp behöver vi .
Det är roligt med ett tema i temat, ditt extratema är humor om covid-19.
Tänk ändå att någon kan dricka så starka varor. Men förstås med varsamhet så går det säkert ner och inte bara upp i huvudet. I måttlig fingerborgsstorleksmängd antagligen, ett litet snapsglas. Sen beror det på hur stor fingerborg man håller sig med. Här fanns en krögare och spritfabrikör en gång, som påstod att han fick sin armbåge in i sin fingerborg. Allting är relativt.
Tack BP för härlig skyltning!

Anki sa...

Snyggt skyltat ... och bra när man kan se saker och ting från den humoristiska sidan. Haha ... ja nog gjorde man en del misstag med olika spritblandningar i ungdomen. Tur man blivit klokare med åren :)

Ama de casa sa...

Här fick jag lära mig nåt nytt, blev tvungen att googla på "konglomerat". Anade visserligen vad det innebar men kände mig tvungen att kolla. Fast det är nog borta snart igen så jag hoppas det inte blir nåt förhör på det ordet framöver ;-)

Den där starka rommen... Jodå. Jag har också testat. Efter lunchen var jag betydligt mer morsk i backarna :-D

Här i stan stängde 100 Montaditos för att en i personalen testades positivt. Hela personalen sattes i karantän och stället sanerades. Nu har dom öppnat igen och vi har varit där. Tänkte att det nog var det mest smittfria stället i hela stan.

Och visst känner man oro! Stor oro... (Fast oro på spanska betyder guld och det vore ju betydligt bättre med guld)

Snyggt skyltat!

nalta norrland sa...

Hos mig blev det en skyltmåndag och självklart länkar jag till Dig :)

Corona har verkligen ökat skyltutbudet.

Dessutom har spritförgiftning hos barn blivit högre, ja på grund av handspriten.

Bra skyltat som vanligt "tummen upp".

Christian sa...

Hahahaha, ja här framkallar du goda skratt vill jag lova....tycker synd om de fotamputerade msk som ska hålla avstånd, starksprit tillhör inte mina favoriter så där avstår jag en kommentar, låter vansinnigt helt enkelt...registreringsskylten var mkt passande, men absolut bäst var den där lappen som hade platsat mer än väl i mitt "dårhus"......kära nån så kul....

Susanne sa...

Härliga skyltar. Handspriten från Stockholms bränneri tänkte jag köpa för att flaskan är så snygg, kanske ska köpa den imorgon när jag ska in till stan.

Klimakteriehäxan sa...

Grattis till en ovanligt lyckad skyltskörd!

Åke sa...

Ha ha Nacka min hemort på din skylt, dessutom ringde en kompis från Vemdalen igår och han jobbar just på Aoutoexperten som chef i Sundsvall 🤗

Carita Liljendahl sa...

Både roliga och oroande skyltar, fyndiga på det sättet.
Oroa sig över språkkunskaper, eller brist på sådana, kan man också...
Handspriten var kul!