onsdag 9 september 2020

Dagens ”To-do list"


Alternativ användning av boulebanan igår kväll. De höll på i minst en timme. Fick aldrig klart för mig om det var yoga, Tai Chi eller Qi Gong eller en blandning av alla tre.


Samma boulebana klockan 13 idag och ett väldigt decimerat boulegäng i duggregnet.


Min limegröna Swiffer, en mirakelmopp:-)

Varning för långt inlägg.

Dagens to-do list var ganska lång, för att vara jag alltså. Kan inte låta bli att ge mig en klapp på axeln faktiskt. Ibland är jag så himla effektiv, eller vad tycker ni!?

- Annullering av min order för en infravärmare som hade ”felsorterats” – ett finare uttryck för ”borttappat” - hos Budbee. Pengar tillbaka utan krångel. Förresten, Budbee i stor-Stockholm kan jag verkligen inte rekommendera, förutom att företaget har ett roligt namn och en rätt rolig "tracker" som dock för det mesta inte fungerar.

- Klippning hos Leo. Snyggt blev det:-).

- Lång kö på PostNords utlämningsställe hos Willy:s. Hämtade ut en dubbelplugg för utomhusbruk för ovan nämnd infravärmare.

- Besök hos Clas Ohlson i hopp om att hitta en infravärmare. Slutsåld, suck! Istället investering av 149 kronor för en Swiffer.

- Besök på ICA. Köp av hemlagad vildsvinsbiff och viltskav, bland annat.

- Vidare till Akademibokhandeln. Inga nya deckare-pockets, synd.

- Även Mobildoktorn fick ett besök. Min urgamla iPhone 5S envisades med att bara visa sidor i stående format. Ja, det hade jag uppenbarligen valt själv. Fråga mig inte hur, för menyn där man kan välja bort liggande läge visste jag inte ens att den fanns. Den urgulliga tjejen visade pedagogiskt hur jag skulle gå tillväga om det skulle hända igen. Vi pratade länge. Hon vägrade att ta betalt. Länge leve Mobildoktorn!

- Inköp av två Mango-tvålar hos Body Shop.

- Ihopsättning och ett första test av den färgglada Swiffer. Bästa investeringen ever. Om man inte har mattor är Swiffer en perfekt ersättare för en klumpig dammsugare. Swiffer bara suger åt sig hårstrån. Dock kan ni vara glada över att jag inte visar er dammytan efter rengöringen…

- Efter det här blogginlägget fortsätter jakten efter en infravärmare.

PS. Bara en bild har med inlägget att göra. DS.

12 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Jo, tack, jag har en mirakel typ, men heter inte så, men är himla bra att svabba upp golven med.
Infravärme är fint, det hade maken och jag tidigare, men jag har det inte nu och struntar i det. Jag får värma mig inne under filten.
God kväll!

nalta norrland sa...

Vi har infravärmare på altan och det har räddat många sommarkvällar... ja nu när vädret bara blir kyligare så är det inte lika skoj att sitta ute trots "flintgrill" och filt...

En sån där damm-mopp låter ju bra... jag får ju dammsuga i princip en gång om dan å ibland två.

Är så jäkla trött nu för tiden, jag har gett Elin hennes sömnmedicin å är strax själv på väg mot säng, säng, sova, sova, sova dock behöver jag icke nån medicin för att sova, jag skulle behöva nått uppiggande ;-) Elin & J sover ungefär lika dåligt, jag förstår inte att J orkar med dagarna... eller så är det på grund av att han har mycket jobb som gör att han håller sig vaken dagtid. Du vet kl 22 är hela huset släkt och tyst... då är det natt på Berget.

Ditte sa...

Bra jobbat! En diger lista att beta av. Och det mesta gick ju "geschwint". Och visst blir en glad med den servicen Mobildoktorn hos er ger. Grattis till mirakelmoppen. Men jag antar man få ta fram den själv,eller kommer den när man ropar. Något för oss som inte har så mycket mattor. Nu är det ju maken här som sköter dammsugningen och golvtvätten men han kan behöva lite lättnad.
Något byggvaruhus eller järnhandel borde ju ha en infravärme. Eller kanske finns den hos någon annan Clas Ohlson butik.
Skönt att få till även ett frisörsbesök.
Kanske blir det vilodag i morgon.

tanthuset.blogg.se sa...

Först blev jag lite orolig över första bilden, tänkte att HJÄLP, nu har hon fotat ett slagsmål!! Men så kom förklaringen :)
Jisses vilken dag du haft, verkligen effektiv, så visst, klapp på axeln även härifrån :D
Ha det fortsatt gott, kram!

Emma, Sol som sol? sa...

Jag som tycker det är astråkigt och superjobbigt att städa avskyr att dammsuga. Vår dammsugare används därför inte särskilt ofta. Men jag har en mopp som din där man kan sätta fast mirakeltrasor och det tar jag hellre fram - även om det är ogärna. I din swiffer kan du nog också klämma dit vanliga mirakeltrasor som du sedan slänger i tvättmaskinen.

KajsaLisa sa...

Du har fullt upp med alla saker, för mig får det räcka med ny dator. Det du upplevde var ju service, heder åt sådana säljare. Trodde först att dom skulle börja slåss i första bilden.
Det händer ju alltid en massa på din innergård, har du inte funderat på att ta inträde, det är ju en stor gård så säkerhetsavståndet är nog inga problem.

Äventyret framtiden sa...

Jag tycker det ser ut som Qi Gong, men säker är jag inte. Bra lär det vara för den inre och yttre balansen. Jag blir lugn av att bara se på.
Du hann med mycket igår. Ibland får man till sådana dagar och så nöjd man känner sig. Lycka till med infravärmaren, den behövs med all säkerhet ett tag framöver i ert balkongparadis. Nu är det hårda vindar som gäller här men när de har blåst över har jag bestämt mig för att det blir vackert väder igen, lite grann brittsommar eller så.

Ama de casa sa...

Oj, det var verkligen en diger att-göra-lista som du klarade av! Ja, nästan i alla fall, hoppas den fortsatta jakten på infravärmare gick bra den med :-)

Efter allt detta måste jag nog vila en stund, känner jag ;-)

LillaSyster sa...

Hoppas att du hittade en =) Budbee har funkat klockrent i min stad. Moppen har jag inte testat, kanske skulle passa hos oss? Får väl köra runt mattorna. Men mirakeltrasamoppen funkar också bra. Ha en bra torsdag=)

Klimakteriehäxan sa...

Klart imponerande. Man får komplex ...

Anki sa...

Heja dej BP! Du har verkligen varit supereffektiv! Hoppas du hittar en sån där infravärmargrej ... har ingen själv, men vet hur skönt det är kyliga kvällar :)
En Swiffer alltså - det är en sån man ska ha :)

femfemman sa...

Effektiv så det förslår.
Man kan ju ta bort mattorna och använda moppen. Borde kanske prova en sådan...
Vilken koll du har från balkongen! Rena underhållningen ibland. Även för oss som kollar din blogg.