lördag 12 september 2020

Bokmärken och svarSom ni ser lägger jag upp ett tidigt inlägg idag. Detta kan mycket väl bero på att det är en grå, blåsig, regnig och kall lördag. Men efter en vecka med nästan bara sol klagar jag inte. Tycker dock synd om alla som jobbat denna vecka och inte får njuta av en solig helg.

Bokmärke
Det här vackra bokmärket med Japans högsta berg Fuji är bokmärke nummer 2 som jag fick av Susjos. Tusen tack för det! Som jag sagt tidigare hade jag fått kasta in handduken för länge sedan, om det inte varit för mina härliga bloggkompisar som med jämna mellanrum förser mig med nya exemplar, och det är jag väldigt tacksam för:-)

Det där med jul - pynt
Orsakullan har ställt två julrelaterade frågor igår och idag. Hon undrar om jag redan plockat fram julen. Alltså bortsett ifrån att jag inte är ett dugg ”julig” så tycker jag att det borde vara förbjudet att sälja julpynt innan den första advent. Det är tillräckligt illa att jag i onsdags såg at den lokala ICA redan börjat sälja pumpor inför Halloween. Suck.

Det där med jul – jultidningar
Säljs det fortfarande jultidningar? Det visste jag faktiskt inte. Kan lugnt säga att jag aldrig köpt en jultidning och kommer inte göra det i år heller, om de nog skulle dyka upp, vilket jag starkt betvivlar.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

Det är Orsakullan som håller i ”September 30 dagar”.

14 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Blev lite full i skratt när jag tittade på det vackra bokmärket med berget Fuji. Min svåger Fotografen och deras sons familj har uppkallat alla sina hundar efter kameramärken.
Alltså har de haft en Fuji, Kodak, Canon, Pentax, Nikon. Men den senaste fick heta Whisky.
En grå och regnig dag har just nu bytts i sol, heja!

Susanne sa...

Jag som bor i ett radhusområde med rätt mycket jultidningssäljande barn kan säga att det gör barnen fortfarande. Det knackar på rätt mycket och jag ljuger för dem alla och säger att redan köpt (korsar fingrarna bakom ryggen).

Carita Liljendahl sa...

Verkligen... det där med julpynt - förfärligt så tidigt man ska börja!
Och Halloweenpumpor likaså...

Fint att du påminner mig om Orsakullan också - jag skulle gärna vara med då och då, samma med Gems Weekly.

Jättefint bokmärke. Jag ska se om jag hittar nåt fint i Lovisa och kommer mig för att få det i ett kuvert och postat till Sverige :-D

Ditte sa...

Verkligen ett fint bokmärke. Och så himla roligt att du får dem tillsända.
Vad gäller jul, pynt och annat så har jag sensommmar, möjligen tidig höst. Tycker det är ett oskick att börja med sådan t nu och lika illa tycker kag om Halloween. Instämmer helt här i dina tankar.

tanthuset.blogg.se sa...

Jättevackert bokmärke, vilken tur att du får nya för det är alltid så kul att se, även för oss.
Nej fy för att börja pynta inför julen nu, det är ju som att häda :D
Jultidningar ja...undrar varför det heter så för numera är det minst tidningar och mest prylar, så jag har slutat köpa, dyrt är det också :)
Ha det så fint resten av kvällen!

Emma, Sol som sol? sa...

Jultidningar, det sålde jag faktiskt några år. Men inte var jag någon storsäljare. Inte mingrej att pracka på folk något de ibte vill ha.

Tidigt med pumporna men de kanske bara redan är färdiga? Att äta?

Paula sa...

Jezz, gissade på Fuji innan jag läste texten! Fasen också att jag aldrig hann åka över till Japan...jobbade ett par år på en filial till ett japanskt stort bolag. Vi hade jämnt och ständigt japaner på besök, älskade de artiga och tystlåtna japanerna som bugade sig varje gång vi möttes i korridorerna. De var ena hejare på karaoke.
Jultidningar, nu ska jag förklara, man säljer inte tidningar, utan jultidningen är en publikation som visar utbudet man kan köpa. Av olika firmor förstås. Här i byn springer ungarna benen av sig för att sälja via olika jultidningsförlag...Jag vill ju gärna sponsra ungarnas salande till sina klassresor eller dylikt så jag brukar handla, så mycket jag har råd till. Fryspåsar, almanackor, böcker, ja allt möjligt helt enkelt.

Susjos sa...

Aha, var det en bild på Fuji som jag skickade till dig, det visste jag inte, väldigt fint bokmärke är det!
Tusen tack för länken!
Kram så här mitt i natten!

Gunnel sa...

På köpcentrat här i närheten har julpyntet också plockats fram. Jag älskar julen, men det får vara nån måtta på när man ska börja förbereda för den.

Ama de casa sa...

Åh vilket vackert bokmärke! Japan har jag länge velat åka till och det låg lite i pipeline i början av året men sen kom det här skitviruset... Nåja. Nån gång kanske?

Johodå. Man får sälja jul-krimskrams före första advent, man måste ju kunna förbereda sig. Däremot år det förbjudet att julpynta hemma före första advent :-D

Klimakteriehäxan sa...

Har sett Fuji live. Från hotellfönstret i Tokyo ... Men sumo fick jag nöja mig med på tv, det var utsålt...

Anki sa...

Ett fint bokmärke och ett vackert berg!
Barnbarnen säljer jultidningar, så jag slipper nog inte undan :)

Hanneles bokparadis sa...

vackert, kul att dina bokmärken inte slut.

Hanneles bokparadis sa...

Fuji är makens favorit, han har tavlor och sånt.