måndag 24 augusti 2020

Glad måndag

Som nästan alltid den senaste tiden var det en riktigt glad måndag. Kan med glädje samla ihop allt som gjorde att veckostarten blev lyckad. Enjoy!

Enäggstvillingar
För andra gången i mitt liv knäckte jag ett ägg med två äggulor, äkta enäggstvillingar med andra ord. Å om ni undrar vad allt annat i stekpannan föreställer så kan jag berätta att det är rester från surströmmingsknytis – mandelpotatis och rödlök. Ingen direkt PK-kombo, men jag hatar att slänga mat.


Solstol
Min nya hemklickade solstol har invigts. Om ni reagerar på att den är grå, så var det inget misstag. Hade i 6 månader letat efter en solstol i en av mina favo färger orange, limegrönt och lila och inte hittat ett enda vettigt exemplar. Alltså fick det bli den här. Den bleknar i alla fall inte;-)


Tv- Comhem
Ni som har Comhem har säkert sett bannern att alla analoga kanaler försvinner den 8 september. Gjorde ett försök att ”få till det” och lyckades med att kasta om alla kanalplatser, exempelvis är svt1 nu finska YLE. Ringde till Fokus Ljud & Bild i Täby Centrum som har hemservice. Så imorgon klockan 11 kommer en tekniker. Fantastisk service.

Grill
Här ser ni en av tre grillar på grillplatsen i innergården. Jag lovar att jag är glad att det inte är jag som måste rengöra den.


Det är Carita som har uppfunnit ”Glad måndag”.

17 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Glad tisdag får man väl önska dig nu när måndagen är nästan slut ... bara fyra månader till jul!

Ditte sa...

Visst är väl i princip alla dagar glada. Även måndagar. Och du visar helt klart på det.
Kul med tvillingägg. Har aldrig hänt mig. Å andra sidan har jag ju tvillingdöttrar.
Kul med solstolen. Vi har liknande. En röd. Men din grå är riktigt snygg och håller färgen.
Vad gäller grillen så kunde man ju tänka sig att de som använt den också gör rent den. Eller??? Men kanske många "glömmer".

Emma, Sol som sol? sa...

Det där lät ju riktigt gott! Gillar inte heller att slänga mat, är glad när Tramse äter upp den. Ibland blir det liksom små slattar som inte räcker till något.

Jättefin solstol, vi hade liknande i Sverige, storebror tog hand om dem vid flytten. Vill du lätt "klatscha" upp den kan du ju bara ta en tygbit och sno runt huvudkudden. Kolla på köks- och badrumshanddukar så slipper du fålla!

Geddfish ♥ sa...

Det är inte ofta man får tvillingägg, men kul är det! Jag hade faktiskt en röra-ihop-middag idag. Rest från igår plus lite extra touche med ett par ägg och lite annat plock. Jättegott, ju att ta vara på.
Sådan solstol hade vi i rött till husvagnen. Jag kör med min gamla gröna tills den pajar.
Jamen, det var ju många glada saker!
Glad kväll!

nalta norrland sa...

Jag som nästan har hönor ;-) ja vår Schweizare och hans dotter har fem hönor så jag vet att ofta är det en höna som producerar "tvilligägg" ;-) de äggen är något större än de vanliga en äggula ägg.
Vi brukar ju få ägg från vår Schweizare och hans dotter men just de lite större äggen med två gulor behåller de :D

Solstolen ser snarlik ut som våra... visst hade det vore roligare med en klatschig färg men ibland får man vara nöjd med det som finns.
Jag tror att Rusta eller om det var Jysk som förra året hade bland annat orange och gröna solstolar.

Susjos sa...

Kul med tvillingägg, det har jag aldrig fått, och precis som du så gillar jag inte att slänga mat. Hur gott som helst med potatis och lök till äggen, mums!

Just två såna solstolar har vi på landet, de är svarta. Men hade även likadana i radhuset, och de var faktiskt turkosa! Visst är den skön?
Ha det gott!

Anki sa...

En glad måndag har nu övergått till en förhoppningsvis lika glad tisdag :)
Snygg solstol - bra färg som inte bleknar och som lätt kan "piffas upp" lite med en färgglad kudde eller något :)
Maten ser helt OK ut - slänger aldrig mat heller. När vi hade egna höns fick vi ibland såna här dubbla, men det är mer sällsynt hos de som jag köper i affären.

Ama de casa sa...

Haha! Jag skrattar gott åt dina försök att "få till det". Jag skulle säkert ha lyckats lika "bra", men inte ens gett det ett försök utan med varm hand överräckt det hela till data/teknikavdelningen :-) Skönt att det var så bra service.

Coolt med tvillingägg! Har jag aldrig stött på... Gillar inte heller att slänga mat och vi slänger inte mycket.

Lite förvånande bara att du inte letade efter en rosa solstol? ;-)

Ha en fortsatt glad vecka!

Gunnel sa...

Haha! En kul tolkning av enäggstvillingar! Den grå stolen är ju perfekt. Då kan du matcha den med kuddar eller filtar i dina älsklingsfärger. Jag föreslår orange.

KajsaLisa sa...

Släng i lite bacon också så blir det rena lyxmåltiden.

Christian sa...

Hahahaha...yle, kunde vatt jag... :) LoL....men ägget ser smarrigt ut!

Här är länken till min nya blogg:

https://betraktarministern.blogspot.com/

Välkommen!

Paula sa...

Men vem är det som måste rengöra grillgallren? Är det fastighetsskötaren? Annars tycker man det borde åläggas dem som grillar...
ComHem har jag läst om, många som får lite problem med övergången, kul att höra att service ännu finns även i praktiken.
Jag har aldrig ägt en solstol. Grått är sobert och snyggt, du får piffa upp annat på balkongen med mera färg.
Tvillingägg stöter man på ibland, nästan synd att äta upp dem så fina är de!

LillaSyster sa...

Jag som köper ägg på landet, får ofta dubbla gulor. Det är unga höns som ännu inte lärt sig att bara släppa en gula /ägg. Lägg en lila handduk i stolen, eller i valfri kulör =)

Guldkryckan sa...

Man "ska" inte slänga mat i onödan...helt rätt om man kan få ihop smakerna.

Tvillingägg har jag hört ska betyda tur...köp en trisslott för tusan ;)

SV: Ja, vi hoppas väl på att han försvinner nu den där sk presidenten...urk och fy.

Ha det fint Bp

Äventyret framtiden sa...

Dubbelt upp av äggulor. Inte illa! Det har hänt här också, faktiskt rätt ofta när jag köper ägg som värpts av frigående ekohöns. Om det nu ligger något i det är frågan förstås. Finns säkert ingen vetenskaplig forskning i ämnet.
Jag tycker också om färger men jag tycker faktiskt att din gråa solstol är riktigt snygg. Bekväm ser den ut också.
Ha en fin och glad tisdagskväll!

Anni sa...

Du har minsann en förmåga att få grabbarna att ställa upp, både uppburen solstol och teveinställning. Bra där! Snyggt med grå stol också, ibland får man ju gilla läget när inte favvofärgen finns.

Carita Liljendahl sa...

Wau! Ett sådant ägg har jag aldrig sätt förr - eller ja, jag har aldrig knäckt ett sånt.
Tack för att du sprider måndagsglädje!