lördag 29 augusti 2020

Tidigt inlägg med bokmärke och svar


Så här ser det ut hos mig idag. Gråväder och regn på dagtid, vilket inte har hänt sedan dagen före Midsommar.


Varmluftballong nummer 4 och 5 i år. Mycket färre ballongfärder än tidigare år och tyvärr alldeles för långt bort för bra bilder. Synd att de inte flyger över mitt område längre.

Som ni ser lägger jag upp inlägget tidigt, ja alltså tidigt för att vara jag. Detta beror helt och hållet på vädret faktiskt. Det regnar nämligen för första gången sedan dagen före Midsommar på dagtid och termometern visar 15 grader. Visst behöver vi regn, men jag föredrar att det kommer nattetid;-)

Bokmärke
Trodde knappt mina ögon när jag igår fick ett mejl från Anki som innehöll en hel drös med bokmärken. Tusen tack tjejen:-) Har ju bestämt mig för att lägga upp bokmärkena i den ordning som jag har fått dom. Så idag visar jag er ytterligare ett fint märke från Byblixtra. Tusen tack till dig med:-) Enjoy!Svar på cybermiddag
Orsakullan ställde en riktigt rolig fråga för några dagar sedan. Hon ville veta vad jag skulle servera om jag bjöd på en cybermiddag. Matlagning är inte min styrka, så jag skulle göra det väldigt lätt för mig, åka ned till Täby Centrum, gå in hos Melanders och välja olika skaldjur. Till dessa skulle jag servera färsk surdegsbaguette med vispat smör och flingsalt. Som efterrätt får ni välja mellan pannacotta med mango och tiramisù. Som dryck väljer jag ett torrt vitt vin, Drostdy Hof eller Zumbali. Hoppas det smakar.

Jag har hittat temat hos Klimakteriehäxan.

Det är Boklysten som har uppfunnit temat Bokmärken.

Med lite tur hittar ni bokmärken även hos Hannele, Gerd, Emma och Åsa.

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

14 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

gillar ditt bokmärke, lite höstigt

Geddfish ♥ sa...

Jorå, här har allt regnat dagtid några gånger, så även idag. Gråväder hela dagen, men ändå rätt mysigt!
Vilken fantastisk tur du har som får alla dessa bokmärken genom cybern! Wow!
Din cybermiddag låter god men jag håller mig till räkorna och surdegsbaguetten med det vispade smöret!
Efterrätten tveklöst pannacottan med mango, tack!
Vad får jag att dricka? Antar att det blir vitt vin och det tackar jag för ;)

Guldkryckan sa...

Inte en enda ballong vad jag kan påminna mig som har bevistat vårat luftrum denna sommaren, lite synd tycker jag men det kommer väl en annan sommar så småningom fyllt av dem.
Trist väder några dagar här med men jag överlever, svalka är inte så dumt efter en värmebölja.

Ha det bäst nu Bp.

Carita Liljendahl sa...

Minns de där ballongerna från min tid i Täby 1998. Man trodde dom skulle landa på balkongen ibland. Vi bodde på Marknadsvägen då.

Ditte sa...

Vädret idag var absolut inte balkongvänligt. Men regn behövs fast visst kan det falla nattetid. Absolut.
Visst har det varit färre luftballonger i år så när de kommer tittar man ju extra noga. Kul att du också såg ett par.
Kul att Anki skickade några bokmärken då klarar du dig ett tag till. Och du har ju kvar från de "Byblixtra" skickade. Fint!

Middagen, den tänkta, gillar jag verkligen. Skaldjur är en favorit. Vinet likaså- Tack! Gott!

femfemman sa...

Oj, sådan lång period utan dagsregn. Måste säga att jag uppskattar det varierade sommarvädret. Sol, regn och moln om varannat.
Fin bild på ballongerna. Sådana ser vi aldrig, vi riktiga lantisar. Men det skulle vara kul att åka med.

Freedomtravel sa...

Här har det också varit grått, och vi har sett ett antal balonger. Igår kväll var det bara helikoptrar dock och polisbilar. En skjutning precis i närheten, ganska obehagligt.

nalta norrland sa...

Efter en kylig natt så kom solen... så även om det inte blir sommarvarmt känns det ändå bra med sol.

Luftballonger var vanlig syn på Lilla Essingen en gång i tiden.

Jag äter gärna middag med Dig :)

Klimakteriehäxan sa...

Kommer gärna och äter den middagen!
Visst kändes det ovanligt med regn i dag!

Emma, Sol som sol? sa...

Men det var väl lite gulligt, bokmärket. Tycker att det var fint med de nästan svarta ballogerna mot himlen. Hörde av storebror att det var ruggigt i Täby, skulle gärna ta det regnet för en dag eller tvä. Sedan är det bra.

Susjos sa...

Tackar för den middagen! Tror du får fler matgäster än vad jag får som bjuder på surströmming, haha!
Ja, nu kom hösten väldigt snabbt över oss, vilket trist väder idag, jag har hållit mej inne hela dagen!

Svar: Ja, nån fiskare har jag aldrig varit, inte min man heller. Men våra killar har väl tillsammans med maken provat att fiskat från bryggan på landet när de var små.
Nej, intresset för att fiska har vår son fått genom hans flickvän, som ju har rötter från Örnsköldsvik. Hennes pappa och hennes systers pojkvän är visst storfiskare, så det är jättekul att han också tycker det är kul att fiska!
Ha det gott!

Anki sa...

Härligt med omväxling i vädret.
Här är ballongfritt! Kanske får jag se någon ballong på Ludvigs födelsedagskalas ... men de är ju i lite annan dimension :)
Vackert bokmärke! Din cybermiddag ser helt OK ut! Vet du vad BP ... jag har en burk surströmming i kylskåpet! Ska äta den tillsammans med gamla vänner någon dag framöver - får se om jag har ändrat uppfattning. :)

Ama de casa sa...

Ballongerna är så härliga att se! Har bara sett såna en gång här och det var en bit inåt landet för flera år sen. Däremot ser vi fallskärmar rätt ofta då det är en turistattraktion här att åka sån efter en båt :-) Har testat båda delarna (för många år sen) men en gång per grej får räcka :-D

Gillar bokmärket! Gräsänder är både fina och roliga :-)

Tack för maten! Fast jag tar den para llevar och spar den till lite senare idag ;-)

PS: Vi hade faktiskt också 15 grader igår morse när vi åkte iväg hemåt. Skönt! Det är svalare på högre höjder. Det steg såklart framåt dagen och när vi kom hem var det 30 igen.

Gunnel sa...

Regn har vi här med från och till...mest till nu denna sista veckan. Några luftballonger har jag inte sett till i sommar. Ha en fin söndag.