onsdag 12 augusti 2020

Kräftskiva med varning
Under våren och sommaren har det dykt upp nya blommor i stort sett varannan vecka. Ni som kan det där med blommor får gärna artbestämma dom;-)

Häromdagen ville Orsakullan veta om det blir en kräftskiva hos mig. Jamen självklart! Kräftpremiären den 8 augusti föll ju på en lördag, så det blev perfekt.

Testpaneler – kräftor
För första gången på många år avvek vi från vårt idiotsäkra val nämligen ”Pandalus - Stora Vildfångade Kräftor från Kina”. Flera testpaneler hade nämligen öst beröm över ”Pandalus – Kräftkungens Special”.

Inte lätt att hitta
Då de lovordade kräftorna inte gick att hitta varken hos ICA eller Willys, blev jag totalt överraskad när jag såg dem hos Lidl. Redan då borde en varningsklocka ha ringt, men det gjorde det inte.

Man får vad man betalar för
Man får vad man betalar för brukar jag ju förkunna lite varstans. Nej, det får man inte, åtminstone inte om man väljer Kräftkungens Special för 149,90 kronor. Kräftorna var i det närmaste oätliga. Ingen sälta i spadet, mjuka skal och grått kräftkött. Hade det lika gråa kräftsmöret vara riktigt smör hade jag kallat det för härsket. Många klor såg ut som om de hade varit med om en båtolycka. Nu förstår jag varför bara Lidl sålde dom.

Idag köpte vi våra älskade stora vildfångade kräftor. Så vi lär nog ha (minst) en kräftskiva till.

Det är Orsakullan som håller i ”Augusti 31 dagar”.

PS. Bilderna jag lägger upp har såklart ingenting med inlägget att göra. Det är anmärkningsvärt hur många blommor det dyker upp på innergården den här sommaren. DS.

17 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Ja, man har ju inte kräftskiva en person. Och inte är jag speciellt förtjust i just kräftor heller. Så jag slapp besvikelsen. Det var la trist med Lidl´s!

Räkor gillas hett, däremot.

Blommorna börjar avta nu, tycker jag. Inget särskilt på min gård. Men en strålande dag, jag har njutit i massor!

Musikanta sa...

Mittenbilden tror jag är gammaldags flox. Åtminstone se blommorna ut som de gjorde i rabatten på sommarstället när jag var liten. Eftersom maken är vegetarian blir det ingen kräftskiva hos oss någonsin. Men några kräftor som blev över hos Mirren när jag var däruppe förra året smakade gudomligt. Ungefär 40 år sen sist. Man köper ju inte kräftor till sig själv.
Ingrid

nalta norrland sa...

Vi äter varken kräftor eller surströmming,
ja jag är väl den enda av oss tre som skulle kunna tänka mig kräftor men jag är rätt nöjd med räkor :)

Lidl är ingen butik jag nånsin har handlat på, vet dock att flera av våra tyska vänner gärna kör till Sollefteå, Örnsköldsvik eller Umeå för att handla på Lidl. Av nån anledning verkar tyskarna anse att den tyska korven som säljs på Lidl är värt att köra minst 2 x 15 mil för att köpa.

Idag ringde skolsköterskan och var missnöjd över avvikelserapporten,
hon tyckte inte att de gjort något fel... de gjorde som de alltid gjort.

Ditte sa...

Jag tycker att blommorna var en färgklick och piggade upp. Trist med era eländiga kräftor. Och visst är det oftast så att man får det
man betalar för.
Tack för att du meddelade så jag kan köpa rätt kräftor. Har bara testat några få, 5 st, svenska ännu och de var delikata.

Emma, Sol som sol? sa...

Trist med kräftorna, tycker alltid de är ett vågspel. Bättre lycka med nästa skica!

Hortensia, flox, malva av några slag.

femfemman sa...

Vit blomma här jag inte sett. Vacker. Mörkrosa är höstflox och ljusrosa malva. Vacker blomma, vackert flicknamn.
Kräftor- jag står över. Gärna lite räkor i stället. God kväll till dej!

Anki sa...

De kräftorna från Lidl lät inte lockande alls ... många år sen jag åt några kräftor alls. Det är ju inget man gör själv bara sådär - och Lasse gillar dem inte. Lidl har många bra produkter också ... så allt är inte billigt skit ... även om jag inte handlar där så ofta, eftersom det är längre dit än till ICA i Skärblacka.
Blommorna har du redan fått svar på så, det känns överflödigt att upprepa dem :)

LillaSyster sa...

Vi åt havskräftor från Kattegatt tror jag det stod på burken och de var goda, smakar ju inte riktigt likadant som de man kokar själv. Men i brist på bröd får man äta limpa =)
(Nix jag är inte sjukgymnast utan certifierad massageterapeut) Ha en bra dag, nu mot jobbet.

Herr Nilssons Fru sa...

Ja ibland kan man gå på minor när man köper mat, kanske framför allt sånt här mat som kräftor o räkor. Jag äter inte kräftor, men har för två år sedan var jag med och fångade, en kul upplevelse men när de andra åt dem så åt jag räkor.
Fina bilder på fina blommor.
Kramiz

Ama de casa sa...

Ser att du redan har fått svar på blommorna så jag ligger lågt med min gedigna kunskap om floran ;-) Det kanske inte har dykt upp fler blommor än vanligt på innergården i år, det kanske du som har studerat gården mer ingående än tidigare år? ;-)

Konstigt att testpanelerna lovordade dom där kräftorna... Är dom mutade, tro?

Nästa kräftskiva blir nog mer lyckad :-)

Christian sa...

Tack för tipset....vi kommer också satsa på kvalitet! Man äter ju bara kräftor en gång om året å då får det kosta....:)

Guldkryckan sa...

Kräftor köper jag ju bara färska, har provat andra frysta varianter mm.mm.
Men så bor jag ju på västkusten också, men dyra som sjutton är de ju så det blir inte ofta.
Känner ju dock folk som jag ibland kan köpa av, då blir det lite billigare.
Gott gott.

Ha det fint nu Bp.

tanthuset.blogg.se sa...

Men HUR kan de kräftorna fått så bra betyg??? Då undrar man ju hur de andra smakar ;) som var med i testet alltså....Få se om jag köper några, syster äter inte kräftor men jag är sugen :D
Snygga blomsterbilder och nu vet du vad dom heter också ;)
Ha det så gott nu, BP!

Susjos sa...

Trist med dåliga kräftor. Vi är dåliga på att äta kräftor överhuvudtaget. Får så ont i tummarna när jag "skalar" kräftor, haha!

Fina blommor, men vad de heter vet jag inte?
Ha det gott!

Paula sa...

Men så trist, jag har också råkat ut för trista kräftor med mjukt skal och ingen sälta. När vi har haft "riktiga" kräftskivor med många deltagare har jag alltid kokat en ny lag och låtit dem ligga i den ett dygn men nu har ju käringen blivit lat och äter ju ensam upp dem så jag orkar inte göra mig till...Och välja sort, haha, här får man vara glad om det finns några klor i frysen. Jag ska minsann kräfta till mig redan imorgon, de ligger o tinar så fint i kylen.
Sista blomman är en malva, barnbarnets sambo som ska bli mamma om en månad heter just det, Malva
Lycka till med nästa sats kräftor

Freedomtravel sa...

Tråkigt att kräftorna inte var bra ...! Det är ju en festmåltid, så självklart blir man besviken!

Anni sa...

Klart att man kan ha kräftskiva alldeles ensam eller på tu man hand! Jag har ofta köpt mig ett paket och ätit alldeles själv om jag varit ensam hemma. Inte konstigare än att man köper räkor att mumsa på.

Vi brukar rätt ofta köpa Kräftkungens special och har inte alls haft sådan otur som du hade! Det var dem vi åt i lördags hos brorsan också. Att du köpte dem just på Lidl säger ingenting om butiken som sådan, de har väldigt många finfina och fräscha produkter. Ofta är kräftorna ett vågspel och lotteri, även om recensioner hyllar olika märken är det inte säkert att den ask man får tag i är bra.