fredag 8 december 2017

Skogens guld



Nej, jag har inte varit i skogen och jagat kantareller. Det behövde jag inte, då min kära bloggkompis och svampexpert Anki gjorde det åt mig. Helt fantastiskt!

Anki lägger ofta upp helt underbara svampbilder på sin blogg. Efter en kommentar av mig om karljohansvamp damp det ner ett mejl i inkorgen:

- Du kan få lite karljohan, mejla din adress.

Det erbjudandet var ju helt oemotståndligt såklart. Och idag var det dags att öppna det blåa kuvertet som innehöll både min absoluta favo svamp och en otroligt god svampkrydda.

Lite och lite…

Maken är specialist på att inte slänga burkar. För en gångs skull var jag glad för det idag, när vi hjälptes åt med att fylla glasen med delikatesserna.

Lite och lite – allt är ju relativt. Skulle säga att jag fick mycket karljohan som kommer att räcka till både soppor, såser och risotto. Lägg även märke till att Anki förslöt svamppåsen med en klämma i helt rätt färg:-) Så otroligt omtänksamt och fint. Tusen tack tjejen:-) Blogglandia är fantastisk!

Karljohan är skogens guld för mig, trots att den inte är gul;-)

PS. Här hittar ni ett reportage om Anki samt hennes recept för en karljohan-soppa. DS.

14 kommentarer:

Meta sa...

Så härligt att få svamp på det sättet.Mumsigt det ska bli hos er nu då. till jul kanske. Karljohan var det evigheter sen jag hade hemma.
Trattisar och vanliga kantareller blir det mest( köps på torget)
det där med förra inlägget så skulle jag nog ha gjort lika om kameran varit med är sån där jag med. Haha
Just nu är det fokus på tapeter eller färg eller annat till bygget så kameran ligger mest hemma.
Ha nu en fin och bra 2;dra advent
Kram Meta

Anki sa...

Så bra att du blev så glad ... det var ju liksom meningen :) Om du kollar dina mejl så finns det ett annat sopprecept, anpassat till svampmjölet...
Ha en trevlig fredagskväll!

Gerd ♥ sa...

Underbara bloggkompis, guld värd och underbara bloggvärld!
Jag har läst reportaget om Anki tidigare, svampexperten! Förnämligt.
Svamp kan man ha till så mycket och det är massa protein.
Grattis och ha nu en skön fredagkväll!

FREEDOMtravel sa...

Men vilken fin present! Peter har lagat svampsoppa ikväll inför morgondagens middagsbjudning, men det är på champinjoner och kantareller "plockade" på ICA ;)

Ditte sa...

Vad roligt! En toppenpresent! Och så gott! Och visst är Blogglandia fantastiskt. Jag har läst reportaget och skrev ner receptet på soppan för den vill jag också göra. Gäller att få tag på svampen, men det kommer ju en ny säsong.
Har lärt ig massor genom Anki spn verkligen är en kännare både av svampar, växter och mycket annat i naturen.

Anni sa...

Ja, tänk att några gram räcker så långt! Och att nätvänner kan vara så bra att ha!

Svar; tegelpannorna på taket är handskrubbade av min svärmor när vi lade om taket (det hade ingen takpapp under!). Tror att de får vara så där fint grönflammiga ett bra tag till.

Steve sa...

Vilken lyxpresent! En väl vald färgmix där på andra bilden.

Ama de casa sa...

Oj vilken toppenpresent! Så gulligt av Anki! :-) Jag älskar svamp i alla de former (ja, inte dom giftiga då) och Karljohan hör till favoriterna.

Så mycket gott ni kommer att få smaska i er framöver :-)

Guldkryckan sa...

Svamp är ett fantastiskt tillskott för smaklökarna vid intagande av måltid...smaskens.
Burkar är frugan förtjust i att spara, jag får slänga några i smyg ibland, de får inte plats ;)
Men bra att ha är de ju...ibland.

Tillönskar dig en fin fortsättning på helgen. :)

Marina sa...

Mmm, härligt! Jag förstår att det nu vankas mycket vintermåltider med svampsmak.

nalta norrland sa...

Så gulligt av Din bloggkompis att skicka Dig lite svamp.
Otroligt så snälla vissa människor är.

Paula i pörtet sa...

Fina Anki delar med sig, hoppas det ska smaka!

Anders W sa...

Torkad svamp är kanonbra håller hur länge som helst!

Eva Trillian sa...

Blogglandia är verkligen en fantastisk plats :)