fredag 20 mars 2009

Skratt på buss 628C


I gårdagens inlägg berättade jag att "Bloggebyboken" skriven av Kotteby äntligen hade anlänt. Kunde faktiskt inte hålla mig, struntade i min halvlästa deckare och tog med mig "Bloggeby" som busslektyr idag.

En timmes extra sömn
628C bussen är en expressbuss som börjar sin färd i någonting som heter Margaretelund och slutar vid Humlegården i centrala Stockholm. Passagerarna har alltså chansen att öka på sin nattsömn under cirka en timme, vilket de flesta - utom dom som pratar nonstop i sina mobiltelefoner - utnyttjar. Min resa tar bara cirka 15 minuter och jag öppnar Bloggeby.

Já putta
Man hinner läsa ganska många sidor på en kvart kan jag säga. Det räcker med att läsa förordet av Bloggeby och mungiporna vänder åt rätt håll, uppåt alltså. Vid inlägget daterat 2008-04-03 "Já putta" gick det inte längre. Jag gjorde det vad jag brukar göra (fast aldrig gjort på ett offentligt transportmedel): brast ut i ett gapskratt modell XXL och ett decibeltal långt över det tillåtna (åtminstone på en buss).

Reaktion
Reaktionen lät så klart inte vänta på sig:

- Hallå ni (inte du alltså, utan ni) där, kan ni sluta skratta, jag försöker faktiskt sova här, väste en dam, som förresten också var storlek XXL.

Nu är jag inte Bart Simpson (och jag bär inga shorts heller) men "Eat my shorts" hade varit på sin plats som en (snäll) replik. Istället fortsatte jag att skratta.
Passagerarna var nog mera vaken än vanligt när det öppnade dörrarna till sina jobb idag.

Om ni är intresserade av inlägget i sin helhet, så kommer jag att lägga upp det imorgon (med Kottebys tillåtelse alltså).

Bilderna jag laddar upp har arbetskompisen Totte "sniffat fram". De har ingenting med inlägget att göra, men förhoppningsvis vänder era mungipor också uppåt nu.

PS. Fotouppdrag nr. 6 är på G: "Del eller detalj av fordon". Det blir nog en tur till kompisen Roffe som samlar på udda veteranbilar imorgon tror jag. Åt andra sidan hade min man en cool idé också. DS

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hahah...inga domstol sålänge källa anges. Eller hur är det "proffsen" brukar säga?

Inlagan har faktiskt inte jag gjort.

Anonym sa...

JA! JA! JA! Såklart jag är intresserad (för de andra som läser här måste ju svara för sig själva!). In med inlägget! =)(Om du får tillåtelse.)
Jag gillar folk som skrattar i storlek XXL, så länge det inte är ÅT andra förstås. Men i din stil, superduper!
Borde be min dotter läsa här, hon tror nämligen bara att det bara är hennes mamma >pekar på mig själv< som skrattar så högt så en hel buss vaknar!

Min chef undrade förresten i dag varför damer i storlek XXL alltid ser så SURA ut... Jag kom inte på något annat svar än: Det gör de väl ändå inte? Jag försökte "lista" en massa storvuxna damer som visst är glada men han gick bara med på en av de jag föreslog. Därför ska jag göra en ovetenskaplig undersökning för att kolla. Jag tror nämligen inte att glädje har något med kroppsstorlek att göra.

Mrs Bettan sa...

Jag önskar jag varit med när du brast ut i skratt. Häftigt.
Kram MrsBettan

Anonym sa...

Nu lånar du ut Bloggeby till herr BP. Så han också får skratta lite.


P.S.
Du har mail....

Anonym sa...

Jag har inte börjat läsa Kottens bok än men tar nog itu med den i helgen. Jag brukar ha väldigt lätt att skratta högt på bussar och tåg, så kanske är det lugnast att jag läser i hemmets lugna vrå? ;)

Anonym sa...

Pssst...Du har fått en exklusiv inbjudan hos mig....

Anonym sa...

Jag har suttit på ett bibliotek och fnissat och skrattat. Minns inte vad jag läste för bok men jag kunde inte hålla mig. Då sa två kvinnor till mig barskt att på ett bibliotek ska det vara tyst! Ingen får låta eller störas!

Ulrica sa...

Fantastiskt, underbart och jag har dessutom hunnit läsa inlägger ovan som orsakade skrattanfallet - vilken underbar start på en tidig söndag. Nu fick jag skratta.... åt två historier. Hade jag farit med din buss och du brast ut i gapflabb hade jag också börjat skratta - jag har så förbaskat svårt att hålla mig när andra skrattar och det, min vän, kan bli riktigt pinsamt :)

Ser fram emot ditt bidrag till I&K, själva har jag haft en körig helg och knäppte lite bilder på temat i fredags i t-banan. Tror jag tar någon av dem.