lördag 7 mars 2009

Selma och konstsalong

Selma Lagerlöf
Kompisen M-J och jag hade bestämt oss för att göra en liten uppiggande visit på Stockholms Konstsalong, Hagasparken i Solna idag. Innan vi ens hann sätta oss i bilen fick jag en riktig finurlig present av henne: Ett underbart Selma Lagerlöf bokstöd. Varför det då!??? Jo M-J tyckte att om man gjort en bok så skulle det säkert komma fler böcker därefter och då behövde man väl ett bokstöd för dem. Vilken finurlig tanke, speciellt då jag redan börjat på bok nummer två. 1 000 tack M-J, du känner mig nästan bättre än jag själv gör.

Konstsalongen
Mycket folk, många konstnärer som vi känner (de tror nog att vi är "stalkers" vid det här laget), dock förvånansvärt få sålda verk. Synd! Själv bidrog jag dock till att åtminstone Anita fick sin tredje "plupp" vid klockan 14:30. Jag slog till helt enkelt och köpte tavlan som ni ser till vänster. Jag föll pladask för den och följde mottot: "You deserve it because you are worth it". Och det är jag, verkligen ;-) Tur för mig att min man gillade denna 20 x 20 cm stora godsaken när jag kom hem. Kul att höra vad ni tycker om tavlan.
Dessutom passade jag på att "tjinga" Anita till nästa års konstutställning på mitt jobb. Yes!!!

PS. Nu ska jag singla slant mellan två bilder jag tog igår och förbereda morgondagens inlägg och bidrag till bilduppdraget. DS

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vi har det så bra här hemma förstår du, vi behöver inte tävla om att vara bäst, älskas mest osv. Vi har varsin kategori, BÄSTA mannen, BÄSTA sonen, BÄSTA dotter, BÄSTA hunden och BÄSTA hästen.
Dock är det så att hunden är mest lättdresserad av dem allihop, ur min synvinkel sett. Han är min skugga och ständiga följeslagare. En kväll i veckan skulle dottern och hennes kompis ut och gå med "sina" hundar så då förpassades jag ut på en egen promenad. Tre stycken tittade mycket KONSTIGT, en frågade dock rent ut: Är han DÖD?!
Då förstår du! ;)

På den riktiga konstfronten har jag inga talanger och kan bedöma men om jag säger som så, mina favorittavlor är ett med fruktstilleben - barndomsminne, en med kossor - ett farfarminne och så en målning med mitt barndomshem - en födelsedagspresent.

Såklart du behöver ett bokstöd! ;)
Jag har ett fast jag inte har några böcker, det fick jag i present när jag tog studenten. Gillar det skarpt och det står på skänken i mitt sovrum.

Du har rätt, jag försöker inte bara ta rekord i MÅNGA kommentarer utan i LÅNGA också. ;)

Mrs Bettan sa...

Nu såg din blogg helkonstig ut för malins kommentar kommer upp på din blogg. Men skit samma. Nu går det att kommentera i alla fall, det är inte alltid.
Tavlan du köpt ser helhäftig ut, det är min stil och färger. Är det en olja. Det bästa är ju att den inte är så stor.
Ha en trevlig lördagskväll.
Kramis MrsBettan

Anonym sa...

Älskar tavlan! Om du vaknar upp nån dag och har ändrat dig så vet du vem den nästa köparen är:-)

Beate, din kommentar... jag blir rörd ända in i själen. Fick t.o.m. en liten tår i ögat, vilket måste vara aningens sjukt?!
Jag vet inte hur jag ska säga tack...

Anonym sa...

Hm, du! Jag måste få hjälp, VEM är MELKER?! Farbror Melker på Saltkråkan? En del associerar nämligen Malin till Malin på Saltkråkan har jag hört. ;) För inte brukar jag ge namn på mina dammråttor som också bor här hos mig. Fniss!